spacer.png, 0 kB
Image

Kεντρικο Mενου
ΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΟΦΙΛ
ΧΡΗΣΙΜΑ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
Directory
Translate OUR WEBPAGE
ΤΙΜΕΣ ΑΜΟΛΥΒΔΗΣ 95
        
ΤΥΧΑΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ
Νικαριά μου  photos

Νικαριά μου photos


Category: Νικαριά μου


Διαφημiσεις

                                                            
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Directory

Δημοκρατικό Κοινωνικό Κίνημα  ( ΔΗΚΚΙ )
Την δεκαετία του '90, οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ, εφαρμόζοντας τη γενικότερη συντηρητική πολιτική, προχώρησαν σε σκληρές νομοθετικές ρυθμίσεις, περιορίζοντας στοιχειώδη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.

Οι ασφαλιστικοί νόμοι των περιόδων '90 - '92 και '97 -'99, η οικονομική απαξίωση και αποδιοργάνωση του ΕΣΥ και πρόσφατα η έναρξη της νομοθετικής περιθωριοποίησης του, η εισαγωγή της μερικής απασχόλησης, η απελευθέρωση των απολύσεων και μια σειρά ακόμη αντίστοιχων μέτρων, συνιστούν τα σημαντικά βήματα για την ανατροπή ολόκληρου του κοινωνικού - ασφαλιστικού πλαισίου που κατακτήθηκε τον προηγούμενο αιώνα.

Παράλληλα, όλο αυτό το διάστημα, ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. και Σ.Ε.Β., με τη βοήθεια των ελεγχόμενων μεγάλων Μ.Μ.Ε., καλλιεργούν την κινδυνολογία περί "ελλειμματικότητας" των Ασφαλιστικών Ταμείων, με στόχο, να εμπεδώσουν στην κοινή γνώμη την αίσθηση της "κρίσης" του Ασφαλιστικού Συστήματος και να προετοιμάσουν το έδαφος για έναν δεύτερο κύκλο ριζικών συντηρητικών αλλαγών.

Ωστόσο, οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, δεν διστάζουν, την ίδια στιγμή που υποκριτικά ομιλούν για "κρίση" του Ασφαλιστικού Συστήματος, να επιδίδονται στην ανοιχτή σπατάλη της περιουσίας των Ασφαλιστικών Ταμείων.

Ενδεικτικά, τον τελευταίο χρόνο, μόνο στο Χ.Α.Α. η κυβέρνηση έσπευσε να διαθέσει 70 δις απ' τα αποθεματικά των Ασφαλιστικών Ταμείων, προκειμένου να προικοδοτήσει τη γνωστή επιχείρηση κερδοσκοπίας του παρασιτικού μεγάλου κεφαλαίου.

Όπως αναφέρουμε παρακάτω, η λεγόμενη "κρίση" του Ασφαλιστικού Συστήματος είναι μία κρίση τεχνητή που προκαλείται συνειδητά από την ίδια την πολιτική του Κράτους. Πρόκειται για κρίση που δημιουργεί το κράτος, με την μη εκπλήρωση των ασφαλιστικών του υποχρεώσεων επί σειρά ετών, με τη δέσμευση και στη συνέχεια μετακύληση σε τρίτους της κινητής περιουσίας των Ταμείων, με την εισφοροαπαλλαγή και τις χαριστικές ρυθμίσεις προς την μεγαλοεργοδοσία, με την εκτροφή της εισφοροδιαφυγής, τις πολιτικές μόνιμου παγώματος των μισθών και έκρηξης της ανεργίας, και με μια σειρά άλλες συναφείς πολιτικές. Σήμερα, ενώ με το ισχύον Ασφαλιστικό σύστημα το 82% των συνταξιούχων καταδικάζεται σε συντάξεις κάτω απ' τα επίσημα όρια της φτώχειας και το σύνολο των εργαζομένων έχει ήδη πληγεί καίρια απ' τις προηγούμενες αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις, η κυβέρνηση, επιχειρεί μία δεύτερη, τελική έφοδο, για την οριστική κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Η ιστορική αντιλαϊκή πρόκληση, η οποία αποτελεί την κορύφωση της γενικότερης συντηρητικής επίθεσης στη χώρα μας, δεν έχει καμία σχέση με οποιαδήποτε λογιστικού τύπου ελλείμματα των Ασφαλιστικών Οργανισμών. Αποτελεί απλώς έναν καλά μεθοδευμένο πολιτικό σχεδιασμό, με στόχο, αφενός την ουσιαστική κατάργηση των οικονομικών υποχρεώσεων του κράτους και της μεγάλης εργοδοσίας προς την Κοινωνική Ασφάλιση, αφετέρου την εκβιαστική προσφυγή την εργαζομένων στο μονόδρομο της ιδιωτικής ασφάλισης.

Οι δυνάμεις της εργασίας και της δημιουργίας, οι άνεργοι, και οι συνταξιούχοι, ανεξάρτητα από υπαρκτές πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές, έχουν κάθε λόγο, μέσα απ' τον ενωμένο ανυποχώρητο αγώνα τους, να ματαιώσουν την αρπαγή των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και του μόχθου τους, και ταυτόχρονα να επιβάλλουν ένα άλλο, εναλλακτικό πρόγραμμα ώριμων διεκδικήσεων για ένα ΔΙΚΑΙΟ και ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ σύστημα ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ.

Το ΔΗΚΚΙ πρέπει να ξαναμπεί στη Βουλή και μάλιστα δυνατό. Γιατί το ΔΗΚΚΙ δεν είναι διαπλεκόμενο κόμμα και αυτό το γνωρίζει όλος ο ελληνικός λαός. Γιατί το ΔΗΚΚΙ έχει ηγεσία και στελέχη με αποφασιστικότητα, με πολιτικό ήθος και συνέπεια, με γνώσεις των πολιτικών, οικονομικών, κοινωνικών θεμάτων και προβλημάτων του Έλληνα πολίτη. Αλλά και με δεδομένη αγωνιστικότητα.

Πρέπει να μπει, γιατί το ΔΗΚΚΙ είναι Κίνημα των ανθρώπων του μόχθου, της δημιουργίας και του πολιτισμού. Γιατί το ΔΗΚΚΙ έχει μια ολοκληρωμένη εναλλακτική πρόταση για την Ελλάδα, για τους πολίτες και για τον ελληνισμό.

Γι' αυτό με το ΔΗΚΚΙ δυνατό στη Βουλή μπορεί:

Πρώτον, να υπάρχει ουσιαστικός και αποτελεσματικός έλεγχος στην εξουσία, που δυστυχώς δεν υπάρχει τα τελευταία χρόνια, λόγω της ταύτισης ιδεολογικής και πολιτικής του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία.

Δεύτερον, θα πρέπει να μπει στη Βουλή για να προστατευθούν και προωθηθούν με αποτελεσματικό τρόπο τα συμφέροντα των ανθρώπων της μικρής και μεσαίας τάξης. Και τρίτον, για να προωθηθεί όπως το κάναμε με συνέπεια και μέχρι σήμερα, απ' την επόμενη μέρα των εκλογών, ο τρίτος προοδευτικός αριστερός πόλος εξουσίας, ενάντια στο νεοφιλελεύθερο δικομματισμό και ενάντια στην νεοφιλελεύθερη λαίλαπα.

Πιστεύουμε ότι ο ελληνικός λαός όταν θα πάει πίσω απ' τις κάλπες, που δεν βλέπει τον πολίτη κανένας τι ψηφίζει, πριν βάλει το ψηφοδέλτιο στην κάλπη, θα σκεφτεί και θα θυμηθεί ότι το ΔΗΚΚΙ είναι εκείνο το οποίο με συνέπεια, με πολιτικό ήθος, μακριά από διαπλοκές και κυκλώματα, δεν πρόδωσε ποτέ τους προοδευτικούς λαϊκούς αγώνες. Δεν πρόδωσε ποτέ τους ανθρώπους που λέγονται και στο παρελθόν και σήμερα, μη προνομιούχοι Έλληνες.

Αντιστάθηκε στη διαπλοκή για να μην προδώσει ιδέες και αρχές. Για να μην προδώσει τους απλούς ανθρώπους. Το ΔΗΚΚΙ έχει δώσει δείγματα γραφής στην πράξη και όχι στα λόγια. Έχουν αποδείξει ότι κάνουν αγώνα συνείδησης και καθήκοντος. Κάνουμε καθημερινά κατάθεση ψυχής όλοι μας, ενάντια στην παρακμή, ενάντια στη διαφθορά, ενάντια στην κοινωνική αδικία.

Δε μπορεί να περνά ο λαός το μήνυμα στους πολιτικούς της σημερινής και μελλοντικής γενιάς, ότι όποιος μένει μακριά από τη διαπλοκή, για να μην προδώσει ιδέες και αρχές και τον απλό Έλληνα πολίτη, δεν πρέπει να μπαίνει στη Βουλή.

Το αντίθετο μήνυμα πρέπει να περνάνε οι μη προνομιούχοι Έλληνες. Πρέπει να στηρίζονται και να μπαίνουν στη Βουλή για να ενισχύεται η δύναμη και ο πολιτικός λόγος, κόμματα και πολιτικά πρόσωπα που στην πράξη αποδεικνύουν καθημερινά ότι δεν βλέπουν την πολιτική ως επάγγελμα αλλά ως χώρο και διαδικασία προσφοράς και όχι απολαβών.
___________________________________________________________________________________________
Address
Χαλκοκονδύλη 9, Αθήνα, 10677
Telephone
2105234288 - 2103829051
Fax
2105239856
E-mail
Website
www.dikki.org
Visited
559
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Copyright © BubbleWorx.com spacer.png, 0 kB