“Το Προξενιό της Αντιγόνης” του Βασίλη Ζιώγα στο Αγγέλων Βήμα


Το μονόπρακτο του Βασίλη Ζιώγα «Το προξενιό της Αντιγόνης», θα παρουσιάζεται σε μια νέα ανάγνωση από τις 10 Φεβρουαρίου 2019 και κάθε Κυριακή στις 18:15 στο θέατρο «Αγγέλων Βήμα» σε σκηνοθεσία Βασίλη Τζιώκα.

Εμφανώς επηρεασμένος από τις μνήμες του πρόσφατου πολέμου αλλά και σαφώς εμπνευσμένος υφολογικά από το πνεύμα του υπερρεαλισμού και του παραλόγου, ο Βασίλης Ζιώγας σχηματίζει με «Το προξενιό της Αντιγόνης» (1958) ένα κωμικοτραγικό, μελαγχολικό θρίλερ για τον πόνο της ζωής, την σκιά του θανάτου και το παράλογο της ανθρώπινης ύπαρξης.

Λίγα λόγια για το έργο:

Ο Δάσκαλος, ένας νέος, βυθισμένος στην μοναξιά και την συστολή, με ευαισθησίες που προκαλούν τον χλευασμό του περίγυρου του αλλά και σκοτεινές πτυχές που κρατά καλά κρυμμένες, πείθεται να πάει να γνωρίσει την υποψήφια νύφη. Την Αντιγόνη. Εκείνη, παγωμένη και βουβή, με το πρόσωπό της σκεπασμένο από ένα διάφανο πέπλο και την πραγματική της φύση καλυμμένη από ένα πέπλο μυστηρίου, ζωντανεύει στον Δάσκαλο τρομακτικά ερωτικά ένστικτα, νεκρά μέσα του από χρόνια. Όμως, η Αντιγόνη δεν ανταποκρίνεται. Γιατί παραμένει σιωπηλή κι απόμακρη; Γιατί δεν αφήνει το πρόσωπό της να φανεί; Ποια είναι η αλήθεια που προσπαθούν να αποκρύψουν η Θεία και ο Προξενητής; Και πόσο βέβαιο είναι ότι αυτό που θεωρούν αλήθεια είναι όντως η πραγματικότητα;

Συντελεστές

Σκηνοθεσία & Συγγραφέας : Βασίλης Ζιώγας
Σκηνικά\Κοστούμια\Φωτισμοί : Ανδρονίκη Αβδελιώτη
Φωτογραφίες : Ιάσονας Κονταίος
Γραφιστικά και σχεδιασμός ήχου : Βασίλης Τζιώκας

Ερμηνεύουν

Ανδρονίκη Αβδελιώτη

Μαίρη Άσπρου

Ιωάννα Παυλίδου 

Λένα Φερτίδη

Ημέρες και ώρες παραστάσεων - Διάρκεια

Κυριακή 

Ώρα : 18:15
Διάρκεια : 60 λεπτά

Τιμές εισιτηρίων

Κανονικό : 10 € 

Μειωμένο : 7 €

Comments are disabled.