Scroll Top

“Η Γραμμή του Ορίζοντος”| Μ Ε Τ Α Μ Φ Ι Ε Σ Ε Ι Σ σε Ρ Α Δ Ι Ο Φ Ω Ν Ο Διαδικτυακές Ραδιοφωνικές Εκπομπές εμπνευσμένες από τη “Γραμμή του Ορίζοντος” του Χρήστου Βακαλόπουλου

«Γιατί το καλύτερο πράγμα στον κόσμο είναι να νυχτώνει σιγά σιγά».

Η σειρά ραδιοφωνικών εκπομπών “Μεταμφιέσεις”,εμπνευσμένη από το εμβληματικό έργο

“Η Γραμμή του Ορίζοντος” του Χρήστου Βακαλόπουλου, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Εταιρείας Θεάτρου “Θέρος”, συνεχίζεται τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο. Ξεχωριστοί καλεσμένοι παραδίδουν κάθε Τετάρτη απόγευμα, μέσω της ιστοσελίδας grammiorizontos.com, μια δική τους εκδοχή της “Γραμμής του Ορίζοντος”, μια διαφορετική ηχητική ξενάγηση στο μαγικό της σύμπαν.

Οι ραδιοφωνικές εκπομπές, οι οποίες θα διαρκέσουν έως τις 31 Μαρτίου 2021, πραγματοποιούνται στο πλαίσιο μιας σειράς έργων από όλο το φάσμα των τεχνών, βασισμένης στη “Γραμμή του Ορίζοντος” του Χρήστου Βακαλόπουλου, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας grammiorizontos.com, και δια ζώσης στον νεοσύστατο χώρο “Κάμιρος” στην Κυψέλη, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν. Οι “Μεταμφιέσεις” επιχειρούν να δημιουργήσουν ένα μωσαϊκό ικανό να αποτυπώσει τη θεματική και μορφική πληθωρικότητα του σπουδαίου έργου του Χρήστου Βακαλόπουλου. Το μυθιστόρημα μεταμφιέζεται σε παράσταση και αυτή με τη σειρά της σε ραδιοφωνική εκπομπή,  έκθεση, ταινία, μουσική, συζητήσεις, φέρνοντας κοντά 12 ραδιοφωνικούς παραγωγούς, 11 εικαστικούς, 15 κινηματογραφιστές, 15 μουσικούς, φιλολόγους, λογοτέχνες και μελετητές σε ισάριθμα έργα βασισμένα στο εμβληματικό αυτό μυθιστόρημα. “Η Γραμμή του Ορίζοντος” για όλη τη δημιουργική ομάδα της “Θέρος” δεν είναι, άλλωστε, παρά μια επιθυμία για συνάντηση μεταμφιεσμένη σε καλλιτεχνικό έργο.

Στις ραδιοφωνικές “Μεταμφιέσεις”, μετά τη σκηνοθέτιδα Ηλέκτρα Ελληνικιώτη, τον συγγραφέα και μεταφραστή Γιώργο-Ίκαρο Μπαμπασάκη, την ηθοποιό Σοφία Ιωάννου, την ηθοποιό και σκηνοθέτιδα Νάνσυ Μπούκλη, την ηθοποιό Ηρώ – Ελένη Μπέζου, και τον δημοσιογράφο και παραγωγό του Τρίτου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, Δημήτρη Τρίκα, τη σκυτάλη παραλαμβάνουν:

24 Φεβρουαρίου| Ανδρέας Μαντάς, Συγγραφέας-Ηθοποιός

3 Μαρτίου | Κατερίνα Παπανδρέου, Ηθοποιός,

10 Μαρτίου | Έλενα Τριανταφυλλοπούλου, Δραματολόγος

17 Μαρτίου | Στέλλα Χριστοδουλοπούλου, Ηθοποιός – Σκηνοθέτις

24 Μαρτίου | Ελένη Γιαννοπούλου, Παραγωγός Δεύτερου

Προγράμματος Ελληνικής Ραδιοφωνίας

31 Μαρτίου | Δήμητρα Δερμιτζάκη, Σκηνοθέτις

Στη θέα μιας στατικής εικόνας, ο χρόνος διαστέλλεται· διαστέλλεται ο ρυθμός του, όχι η διάρκειά του. Μπροστά σε ένα τοπίο που αλλάζει αργά, οι λέξεις μεγαλώνουν· ακούγονται καλύτερα. Μια τέτοια στιγμή είναι τα απογεύματα: η εικόνα τους κυλάει σιγά σιγά, με αποτέλεσμα να προλαβαίνεις να σκεφτείς λίγο καθαρότερα. Αντιστεκόμενα στον χρόνο, τα απογεύματα αφήνουν χώρο στις λέξεις να απλωθούν. Κι ίσως ακριβώς επειδή τα απογεύματα ανήκουν στις λέξεις, να μας θυμίζουν αυτούς που λείπουν.

Συνοπτικό Πρόγραμμα & Τιμές εισιτηρίων

  • Ραδιοφωνικές Εκπομπές [Κάθε Τετάρτη από 23 Δεκεμβρίου 2020 έως 31 Μαρτίου 2021 στις 19.30]

Τιμή εισιτηρίων: 3€

 

  • Συζητήσεις-Αφιερώματα [άνοιξη 2021, Κάμιρος και διαδικτυακά μέσω της ιστοσελίδας grammiorizontos.com.]

Τιμές εισιτηρίων: 3€ & 5€ αντίστοιχα

 

  • Μουσική [καλοκαίρι 2021, Κάμιρος και διαδικτυακά μέσω της ιστοσελίδας
    grammiorizontos.com.]

Τιμές εισιτηρίων: 12€ ζωντανά, 5€ ψηφιακά

 

  • Εικαστικά [καλοκαίρι 2021, Κάμιρος.]

Ελεύθερη είσοδος

 

  • Κινηματογράφος [καλοκαίρι 2021, Κάμιρος και διαδικτυακά μέσω της ιστοσελίδας
    grammiorizontos.com.]

Τιμές εισιτηρίων: 12€, 8€ ζωντανά, 5€ ψηφιακά

 

  • Παράσταση [φθινόπωρο 2021, Κάμιρος]

Τιμή εισιτηρίων: 14€

Early bird: 10€

Δωρεάν όλες οι εκδηλώσεις για άνεργους, πολύτεκνους και ΑμεΑ.

Έκπτωση 50% για φοιτητές, συνταξιούχους κι επαγγελματίες εργαζομένους στον χώρο του πολιτισμού. (Κράτηση θέσεων με σειρά προτεραιότητας και βάσει διαθεσιμότητας.)

Ειδική τιμή για αγορά εισιτηρίων τριών εκδηλώσεων (Μουσική-Κινηματογράφος-Θέατρο): 32€

Προτιμήσεις απορρήτου
Όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας, ενδέχεται να αποθηκεύει πληροφορίες μέσω του προγράμματος περιήγησής σας από συγκεκριμένες υπηρεσίες, συνήθως με τη μορφή cookie. Εδώ μπορείτε να αλλάξετε τις προτιμήσεις απορρήτου σας. Λάβετε υπόψη ότι ο αποκλεισμός ορισμένων τύπων cookie μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας και στις υπηρεσίες που προσφέρουμε.