Scroll Top

Νέα κυκλοφορία από την Alexia C, Driving with pomegranates

Με μια δόση από όνειρο, νοσταλγία και σκοτεινό ρεαλισμό ήρθε, κατευθείαν από το Παρίσι, το νέο EP της Alexia C.

Το ταξίδι του Driving with pomegranates ξεκινά τον Σεπτέμβριο του 2020 σε ένα αμιγώς «homemade» σκηνικό. Εκεί, η Alexia C δημιουργεί εντελώς μόνη, χωρίς ηχολήπτες ή άλλους μουσικούς. Μια διαδικασία ιδιαίτερη, μοναδική, με μόνη της πυξίδα την αίσθηση. Η αίσθηση της αισθητικής που ήθελε να δημιουργήσει και για την οποία δεν μπορούσε να βρει τα κατάλληλα λόγια και να ανιχνεύσει σε επιρροές. Αντίθετα, η αισθητική αυτή πρόβαλλε πίσω από αναμνήσεις και επιθυμίες.

Παράλληλα με την ηχογράφηση του EP φτιάχτηκαν και τα βίντεο τα οποία αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Όσα δεν μπορεί να πει η εικόνα, τα λέει η μουσική και όσα είναι πιο αινιγματικά στον ήχο, τα συμπληρώνει η εικόνα, δίνοντας ουσιαστικά τη δική της οπτική για το πώς θα ήθελε ο ακροατής να ακούσει τον ήχο.

Άλλωστε, αυτό που θέλει η Alexia C να βρει ο ακροατής ακούγοντας το EP είναι κάτι από όνειρο, κάτι από νοσταλγία, και κάτι από σκοτεινό ρεαλισμό, ο οποίος εντοπίζεται στο σημείο της εμμονικής επανάληψης, των ήχων, των εικόνων και της απουσίας των προσώπων. Το τελευταίο χαρακτηρίζει και τα βίντεο που ακολουθούν τη λογική πειραματικών ταινιών μικρού μήκους, σε μια προσπάθεια της να μιλήσει συγκεκριμένα χωρίς όμως να συγκεκριμενοποιήσει τον στίχο ή τα οπτικά υποκείμενα.
Για τη δημιουργία του Driving with pomegranates, η Alexia C ηχογράφησε τα πάντα στον υπολογιστή της, στο δωμάτιο της στο Μοντρέιγ, με την κιθάρα περασμένη σε μια scarlet 2i2 ενώ τα synths τα έγραψε σε ένα μικρό clavier midi μόλις 50 πλήκτρων. Τις φωνές τις έγραψε στο studio των Pain Surprises στο Παρίσι σε ένα Brauner Phantom, μόνη της, για να μπορεί να ακούει αναπόσπαστη τον εαυτό της. Για το Longtime, ο Vincent Robinson και ο Γιάννης Τζιάλλας προσέθεσαν δύο κιθάρες που καθόρισαν το τελικό αποτέλεσμα. Τη μίξη ανέλαβε ο Γιάννης Τζιάλλας και το mastering ο Sylvain de Barbeyrac. Ενώ για τα βίντεο, η Alexia C συνεργάστηκε με τον Maxime Gaudet στην εικόνα και τη Μαίρη Παρδαλάκη στην κινησιολογία. O Maxime Gaudet δημιούργησε και το artwork του εξωφύλλου. Σε πολλά σημεία του EP, βοήθησε ο Αλέξανδρος Μέντης.

Δείτε ΕΔΩ τα music video των τραγουδιών του ΕΡ :

Bιογραφικό :

Η Αlexia C ή αλλιώς Αλεξία Χατζησταύρου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Με σπουδές στη Νομική και τη μουσική (Ελλάδα και Γαλλία) από το 2013 μέχρι και σήμερα εργάζεται στη μουσική βιομηχανία ως παραγωγός, διοργανώτρια συναυλιών και μουσικός. Έχει συνεργαστεί με Έλληνες αλλά και ξένους μουσικούς όπως ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος και ο Δημήτρης Σεβδαλής, έχει συμμετάσχει σε δίσκους ξένων καλλιτεχνών όπως το γαλλικό γκρουπ Telegram, και έχει γράψει μουσική για ταινίες μικρού μήκους. Τον Μάιο του 2015 συμμετείχε στην εμβληματική Ορέστεια του Ιάννη Ξενάκη που ανέβηκε στην Όπερα της Βαστίλης. Επίσης από το 2015 έως το 2017 πραγματοποίησε live εμφανίσεις σε Ελλάδα και Γαλλία σε χώρους όπως: Six Dogs (Αθήνα), Fragile (Θεσσαλονίκη) και Sofar Sounds (Θεσσαλονίκη), Fengaros Festival (Κύπρο), Les Τrois Βaudets (Παρίσι), L’Alimentation Générale (Παρίσι), Café de la Presse (Παρίσι) κ.α. Τον Δεκέμβριο 2020 συμμετείχε ως showcase artist στο γνωστό στα βαλκάνια Pin Conference Music ανοίγοντας την εκδήλωση για το 2020.
Προτιμήσεις απορρήτου
Όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας, ενδέχεται να αποθηκεύει πληροφορίες μέσω του προγράμματος περιήγησής σας από συγκεκριμένες υπηρεσίες, συνήθως με τη μορφή cookie. Εδώ μπορείτε να αλλάξετε τις προτιμήσεις απορρήτου σας. Λάβετε υπόψη ότι ο αποκλεισμός ορισμένων τύπων cookie μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας και στις υπηρεσίες που προσφέρουμε.