Scroll Top

Athens New Year’s Reception 2023

Με την παρουσία υψηλών προσκεκλημένων, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου, η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. Εξέχουσες προσωπικότητες από το ελληνικό και διεθνές πολιτικό, οικονομικό και επιχειρηματικό οικοσύστημα έδωσαν το «παρών», στέλνοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας και προοπτικής για την τρέχουσα χρονιά.

Την εκδήλωση άνοιξε ο  Γενικός Διευθυντής του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, κ. Ηλίας Σπυρτούνιας, ανακοινώνοντας μια υψηλού συμβολισμού και ουσίας διάκριση για το Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο, την ανάθεση διοργάνωσης της συνόδου των Αμερικανικών Επιμελητηρίων της Ευρώπης (AmChams in Europe – ACE) και την ταυτόχρονη διοργάνωση του Best Practices Conference, που θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα, 27 – 30 Σεπτεμβρίου 2023. Οι εκδηλώσεις σηματοδοτούν τον εορτασμό των 60 χρόνων του συγκεκριμένου επιμελητηριακού θεσμού στην Ευρώπη και πραγματοποιούνται σε μια ιδιαίτερη κομβική στιγμή όπου η χώρα μας διαδραματίζει έναν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο διασύνδεσης με το επιχειρηματικό και θεσμικό οικοσύστημα των ΗΠΑ. Επιπρόσθετα, θα δοθεί η δυνατότητα παρουσίασης των δυνατοτήτων και προοπτικών της χώρας σε ένα επιτελείο εκπροσώπων από 44 χώρες που θα επισκεφτούν την Ελλάδα για να  συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις.

Ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Νικόλαος Μπακατσέλος, δήλωσε: “Η Ελλάδα μας πραγματικά αλλάζει, αποτινάσσοντας το στίγμα της δεκαετίας των αλλεπάλληλων κρίσεων. Η χώρα μας έκανε μέσα στη χρονιά που πέρασε -και συνεχίζει δυναμικά να κάνει- σταθερά βήματα προς ένα καλύτερο αύριο. Γίνεται μία υπεύθυνη, ευέλικτη και αποτελεσματική χώρα. Ένας αξιόπιστος διεθνής συνομιλητής. Ένας καθοριστικός παράγοντας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Νότιο-Ανατολικής Ευρώπης. Ένα ελκυστικό επενδυτικό περιβάλλον για τις διαρκώς αυξανόμενες επενδύσεις από εταιρείες παγκόσμιας εμβέλειας. Ένα σταθερό κράτος που λαμβάνει καθολική ψήφο εμπιστοσύνης από τους ισχυρούς εταίρους μας στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο”.

Ακολούθησε χαιρετισμός από τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, George James Tsunis, ο οποίος αναφέρθηκε στον ισχυρό δεσμό των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και στη σημασία των αμερικανικών επενδύσεων στη χώρα μας. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε, επίσης, ο Υπουργός  Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης o οποίος ανέδειξε τον ρόλο του Επιμελητηρίου ως καταλυτικό στη διαμόρφωση ενός εξαιρετικά θετικού επενδυτικού κλίματος συνδεόμενο με το επίπεδο των διμερών σχέσεων των δύο χωρών, και ο Υφυπουργός Εξωτερικών για θέματα Οικονομικής Διπλωματίας και Εξωστρέφειας, κ. Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης.

Ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς αποτέλεσε η απονομή τιμητικής πλακέτας από τη διοίκηση του Επιμελητηρίου στον Διοικητή της 1ης ΕΜΑΚ κ. Χρήστο Σημιακάκη για την πολύτιμη προσφορά των μελών της ομάδας της ΕΜΑΚ, έπειτα και από την πρόσφατη διάσωση επιζώντων από τον διπλό φονικό σεισμό στην Τουρκία.

Ακολούθησε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας από τον Πρόεδρο του Ελληνο-Αμερικανού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Νικόλαο Μπακατσέλο, παρουσία των μελών της Κυβέρνησης και της Διοίκησης του Επιμελητηρίου, ενώ αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε κλήρωση πλούσιων δώρων.

Χορηγοί της εκδήλωσης :

AB Vassilopoulos, Abbott, AbbVie, AstraZeneca, Athenian Brewery, Bayer, CISCO, Coca-Cola, COSMOTE, DEI, Delta Air Lines, Digital Realty, EFA Group, Envipco Texan, GE Healthcare, HEDNO, Helleniq Energy, Interamerican, IQVIA, Jack Daniel’s, Johnson & Johnson Medtech, Kotsovolos, Medtronic, Merck, Mytilineos, Navigator Travel & Tourist Services, Pfizer, PlugandPlay, ProEvents, PwC, Pyramis, Sioufas & Associates Law Firm, Stavropoulos & Partners Law Office

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση σε αυτό το link :

Προτιμήσεις απορρήτου
Όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας, ενδέχεται να αποθηκεύει πληροφορίες μέσω του προγράμματος περιήγησής σας από συγκεκριμένες υπηρεσίες, συνήθως με τη μορφή cookie. Εδώ μπορείτε να αλλάξετε τις προτιμήσεις απορρήτου σας. Λάβετε υπόψη ότι ο αποκλεισμός ορισμένων τύπων cookie μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας και στις υπηρεσίες που προσφέρουμε.