Scroll Top

Εκδρομή Στην Κωνσταντινούπολη

Screenshot 2024-05-15 at 23-26-19 Εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη

“Η Βασιλεύουσα”

6ήμερη Οδική Εκδρομή

Ένα Μοναδικό ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη…Μια Μαγική εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη και όχι μόνο…

Αναχωρήσεις 2024: 25/05, 11/06, 22/06, 06/07, 13/07, 20/07, 27/07, 03/08, 10/08, 17/08, 24/08, 31/08, 14/09, 28/09, 12/10, 26/10, 15/11, 29/11, 14/12, 22/12 και 28/12

Τιμή συμμετοχής κατ΄άτομο: 415€ 

Διαφορά μονόκλινου: 175€

Πρόγραμμα Εκδρομής

1η Ημέρα: Αθήνα – Κομοτηνή

Συγκέντρωση Φιλελλήνων 3 και αναχώρηση ώρα 07:00 για την Κομοτηνή με ενδιάμεσες στάσεις. Κάπου εδώ ξεκινάει το ταξίδι μας για την “Πόλη των Πόλεων” την Κωνσταντινούπολη. Άφιξη στην Κομοτηνή, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

2η Ημέρα: Κομοτηνή – Κωνσταντινούπολη – Κρουαζιέρα(προαιρετική)

Μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο, αναχώρηση για την Κωνσταντινούπολη. Αφού περάσουμε τα σύνορα, θα κάνουμε στάση καθ’ οδόν για φαγητό.
Με την άφιξη μας στη Πόλη θα κάνουμε μια αναγνωριστική βόλτα.

Στη συνέχεια προαιρετική κρουαζιέρα στον Βόσπορο για να απολαύσουμε τα χιλιοτραγουδισμένα στενά του. Απολαύστε την μοναδικής φυσικής ομορφιάς διαδρομή καθώς είναι διακοσμημένη με τα υπέροχα “Γυαλί” –βίλλες στις όχθες του Βοσπόρου.

Στη συνέχεια μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο του γραφείου μας σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: Κωνσταντινούπολη 

Μετά το πρωινό επίσκεψη και ξενάγηση στην θρυλική Αγία Σοφία, το Παλάτι των Σουλτάνων Τοπ Καπί και το μπλε τζαμί (Σουλτάν Αχμέτ). Στη συνέχεια θα πάμε στον βυζαντινό ιππόδρομο. Εκεί θα δούμε τη στήλη του Θεοδοσίου και τον χάλκινο τρίποδα των Δελφών καθώς και το Βυζαντινό Υδραγωγείο που σήμερα ονομάζεται Γεραμπατάν.

Για όσους έχουν ήδη επισκεφθεί τα Μουσεία ελεύθερος χρόνος στην περιοχή του Σουλτάν Αχμέτ και την Κλειστή Αγορά. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Απόγευμα ελεύθερο.

Απολαύστε ένα προφιτερόλ στο περίφημο ζαχαροπλαστείο SARAY στον πεζόδρομο του Πέραν, που πράγματι είναι ένα από τα καλύτερα που έχουμε δοκιμάσει. Επίσης δοκιμάστε τηγανητά μύδια  στην Ψαραγορά BALIK PAZAR και στην Στοά Χρηστάκη, διασκεδάζοντας παρέα με τους Κωνσταντινουπολίτες και τους πλανόδιους μουσικούς. Διανυκτέρευση.

4η Ημέρα: Κωνσταντινούπολη – Ανάκτορο Ντολμά Μπαχτσέ – Πριγκηπόνησα

Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο. Επίσκεψη και ξενάγηση στο παλάτι του Ντολμά Μπαχτσέ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ανάκτορο Ντολμάμπαχτσε ήταν κατοικία των σουλτάνων και διοικητικό κέντρο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας από το 1856 μέχρι το 1922.

Αναχώρηση για τα Πριγκηπόνησα, τα 4 νησιά διαμάντια, Πρώτη, Αντιγόνη, Χάλκη και Πρίγκηπο. Διασχίζοντας την κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου, άφιξη στην μικρασιατική πλευρά και στο λιμάνι της Χαλκηδόνας, από όπου θα πάρουμε το καραβάκι για τα Πριγκηπόνησα.

Στη Χάλκη θα δούμε την περίφημη θεολογική Σχολή και στην Πρίγκηπο θα θαυμάσουμε τα παλιά αρχοντικά. Eλεύθερος χρόνος για να κάνετε μια βόλτα και να δοκιμάσετε παραδοσιακές σπεσιαλιτέ.

Επιστροφή στην Κωνσταντινούπολη. Απόγευμα ελεύθερο στο πεζόδρομο του Πέραν. Δείτε την εκκλησία της Αγίας Τριάδας, πρόσφατα ανακαινισμένη, την εκκλησία της Παναγίας του Σταυροδρομίου, καθώς και το πιο διάσημο χαμάμ της Πόλης το GALATASARAY HAMAM.

Σήμερα το βράδυ προτείνουμε ταβέρνα με μουσική, φολκλορικό πρόγραμμα και χορό της κοιλιάς με χανουμάκια για ατέλειωτη διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

5η Ημέρα: Πατριαρχείο – Βλαχέρνα – Κλειστή Αγορά – Κομοτηνή

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για επίσκεψη και προσκύνημα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Συνεχίζουμε για την Παναγία των Βλαχερνών, εδώ που εψάλη για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος.

Στη συνέχεια θα έχουμε ελεύθερες ώρες για τα τελευταία μας ψώνια στην Κλειστή Αγορά (Καπαλί Τζαρσί) αλλιώς Μεγάλο Παζάρι, Καλυμμένο Παζάρι ή Καλυμμένη Αγορά. Είναι αλήθεια ότι η Κλειστή Αγορά της Κωνσταντινούπολης είναι μία από τις μεγαλύτερες καλυμμένες αγορές στον κόσμο. Γεύμα στο περίφημο Κοντοσκάλι, το σημερινό Kum Kapi.
Πριν αποχαιρετίσουμε την Κωνσταντινούπολη θα προσκυνήσουμε στο Αγίασμα του Μπαλουκλί όπου εκεί θα δούμε τους τάφους των Οικουμενικών Πατριαρχών.
Αναχώρηση για την Ελλάδα με ενδιάμεσες στάσεις. Διέλευση συνόρων. Άφιξη στην Κομοτηνή, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

6η Ημέρα: Κομοτηνή – Αθήνα 

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και καφέ.

Άφιξη στην Αθήνα . Και κάπου εδώ η εκδρομή μας στην Κωνσταντινούπολη έφτασε στο τέλος της.

Προαιρετικά Προγράμματα: 

 1. Κρουαζιέρα στο Βόσπορο με ιδιωτικό καράβι μόνο για το γραφείο μας και ξενάγηση (25€)
 2. Βραδινή έξοδος σε κέντρο με Χανουμάκια. Περιλαμβάνει πλήρες μενού και ένα μπουκάλι κρασί ανά 2 άτομα. (35€)
 3. Προαιρετική ασφάλεια η οποία  καλύπτει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, νοσηλεία και covid-19 κόστους  (25€)

Αξίζει να γνωρίζετε…

Ιστορία:

 • Η Κωνσταντινούπολη είναι η μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας.
 • Αποτελεί το οικονομικό, πολιτιστικό και ιστορικό κέντρο της χώρας.
 • Μεγαρείς άποικοι, με επικεφαλής το Βύζαντα ιδρύουν την Κωνσταντινούπολη στη θέση της αρχαίας πόλης Βυζάντιο, η ονομασία της οποίας παραπέμπει σε θρακική ονοματολογία.
 • Σύμφωνα με τον ιδρυτικό μύθο του Βυζαντίου, όπως τον αποδίδει ο Στράβωνας, οι άποικοι ακολούθησαν χρησμό πιθανώς του Μαντείου των Δελφών. Το Μαντείο τους προτρέπει να κτίσουν την πόλη τους έναντι της πόλης των «τυφλών». Ως τυφλοί υπονοούνται οι κάτοικοι της Χαλκηδόνας, καθώς είχαν ιδρύσει την πόλη τους νωρίτερα στην απέναντι ασιατική ακτή του Βοσπόρου δίχως να αντιληφθούν τα εξαιρετικά πλεονεκτήματα της απέναντι τοποθεσίας.
 •  Η Κωνσταντινούπολη το 196 μ.Χ και για σύντομο χρονικό διάστημα, έλαβε επίσης την ονομασία Augusta Antonina από τον αυτοκράτορα Σεπτίμιο Σεβήρο, προς τιμή του γιου του Αντωνίου.

*Προαιρετική ασφάλεια η οποία  καλύπτει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, νοσηλεία και covid-19 κόστους  25€* 

*Η εγγραφή σας στην εκδρομή σημαίνει ότι αποδέχεστε τους γενικούς όρους συμμετοχής της εταιρείας μας του ΕΟΤ και του ΗΑΤΑ που υπάρχουν στις “Πληροφορίες” (INFOS) της ιστοσελίδας μας. Αν δεν το βρίσκετε ζητήστε μας να σας αποσταλεί ηλεκτρονικά.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ !! ΟΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΥΡΕΣ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΟΥ 30% ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ.

 • Departure Time

07:00

 • Return Time

22:00

 • Included

Μεταφορές, ξεναγήσεις, περιηγήσεις με σύγχρονα, κλιματιζόμενα πούλμαν

Τρεις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* στην Κωνσταντινούπολη με μπουφέ πρωινό

Δύο διανυκτερεύσεις στην Ελλάδα με πρωινό μπουφέ

Ημιδιατροφή (5 πρωινά και 3 γεύματα)

Ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με ελληνόφωνο ξεναγό

Αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας

Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης

Φ.Π.Α.

Η κρουαζιέρα στα Πριγκηπόνησα ( δεν περιλαμβάνεται το εισιτήριο αξίας 15€)

 • Not Included

Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, νυκτερινά κέντρα, θεάματα, ποτά, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά κλπ. και ότι δεν αναγράφεται ρητά στα “Περιλαμβάνει”

Φόροι διαμονής στα ξενοδοχεία, check point πόλεων και διελεύσεις (35€)

Προαιρετική ασφάλεια η οποία καλύπτει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, νοσηλεία και covid-19 κόστους  25€

Κρουαζιέρα στο Βόσπορο με ιδιωτικό καράβι (25€)

Βραδινή έξοδος σε κέντρο με Χανουμάκια (35€)

Προτιμήσεις απορρήτου
Όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας, ενδέχεται να αποθηκεύει πληροφορίες μέσω του προγράμματος περιήγησής σας από συγκεκριμένες υπηρεσίες, συνήθως με τη μορφή cookie. Εδώ μπορείτε να αλλάξετε τις προτιμήσεις απορρήτου σας. Λάβετε υπόψη ότι ο αποκλεισμός ορισμένων τύπων cookie μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας και στις υπηρεσίες που προσφέρουμε.