Scroll Top

Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Η δημοφιλής ομάδα «κι όμΩς κινείται», που συνδυάζει την ακροβασία με τον σύγχρονο χορό, αλλά και το τσίρκο με την τέχνη του θεάτρου, εμφανίζεται για δεύτερη φορά στο Φεστιβάλ Αθηνών, με ένα νέο έργο. Με τρεις μουσικούς επί σκηνής, οι τέσσερις ερμηνευτές μοιράζονται μιαν αποκαλυπτική, μεταμορφωτική διαδρομή, σε μια αλληγορία για το πέρασμα του χρόνου.

Στο 9.25, όπως και σε όλες της παραστάσεις της ομάδας, το τεράστιο, εντυπωσιακό σκηνικό δεσπόζει επί σκηνής. Ένα σύμπλεγμα από ρόδες που κινούνται όλες μαζί και που πάνω του βρίσκονται σχεδόν εγκλωβισμένοι οι χορευτές της παράστασης. Στην κίνηση της ρόδας και ταυτόχρονα του σώματος  αποτυπώνεται ιδανικά την έννοια του χρόνου που περνάει και το πώς αυτός «καταπίνει» το άτομο. Η ομάδα κάνει ένα καίριο σχόλιο για τη διαρκή κίνηση της εποχής μας και τον σύγχρονο άνθρωπο που δεν να προλαβαίνει να συνειδητοποιήσει τι του συμβαίνει. Ο χρόνος κυλάει αδυσώπητα και η αέναη κίνηση γίνεται πηγή άγχους. Μοναδικές σημεία αναφοράς στην ισοπεδωτική αυτή διαρκή κίνηση, οι Πρωτοχρονιές, ως υποχρεωτικές στιγμές χαράς που επαναλαμβάνονται σαν οι 365 μέρες που χωρίζουν τη μια από την άλλη να περνάνε σε μια στιγμή. Σε αυτό το έντονο στοιχείο καρικατούρας, το μόνο που μοιάζει να ξεχωρίζει είναι η προσωπική επαφή ανάμεσα στους ανθρώπους. Στην παράσταση αποτυπώνεται μέσα από το συγκλονιστικό ντουέτο του Νίκου Μάνεση και την Χριστίνας Σουγιουλτζή.

Tο 9.25, που σηματοδοτεί την ώρα αναχώρησης ενός τρένου, είναι μία παράσταση στην οποία συνυπάρχουν και συμπορεύονται πολλοί αφηγηματικοί τρόποι: ακροβασία, σύγχρονος χορός, τσίρκο και θέατρο. Όπως λέει η δημιουργός, Χριστίνα Σουγιουλτζή, είναι αφιερωμένη σε εκείνες τις στιγμές που σταματάς, κοιτάς γύρω σου και αντιλαμβάνεσαι το χρόνο να τρέχει και να τα παρασύρει όλα. Τα πάντα. Και φτάνει μια στιγμή που έχεις ανάγκη να υψώσεις το αναστημά σου, να πεις: “εγώ τώρα, περίμενε, να πάμε με το ρυθμό μου, μη με τρέχεις, μη με σταματάς, μη με πηγαίνεις.

Κι όμΩς κινείται :

Η ομάδα Κι όμΩς κινείται αποτελεί συνεργασία καλλιτεχνών με διαφορετική κινησιολογική πληροφορία. Η ξεχωριστή και αναγνωρίσιμη καλλιτεχνική της ταυτότητα συντίθεται από το προσωπικό λεξιλόγιο και την ενσωμάτωση της ιδιαίτερης ταυτότητας του κάθε ερμηνευτή. Στις σύνθετες σωματικές παραστάσεις της ομάδας συναντιούνται ο χορός με το τσίρκο και την performance.

Ιδρύθηκε το 2003 από τη χορεύτρια Σουγιουλτζή Χριστίνα και τον καλλιτέχνη του τσίρκου Bentancor Camilo. Μέχρι το 2009 λειτουργεί στον “Κρατήρα”, ένα παλιό συνεργείο αυτοκινήτων, το οποίο σε συνεργασία με άλλους καλλιτέχνες μεταμορφώνεται σε αίθουσα σύγχρονου ή παραδοσιακού χορού, ακροβατικών, θεατρική σκηνή, μπερντέ για καραγκιόζη, χώρο συναυλιών ή προβολών, ανάλογα με την περίσταση. Δουλειές της ομάδας έχουν παρουσιαστεί στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στο Θέατρο Τέχνης και στο Φεστιβάλ Ελλήνων Χορογράφων. Πλέον έχει σταθερή στέγη στο θέατρο Ροές, όπου μεταξύ άλλων έχει παρουσιάσει τις επιτυχημένες παραστάσεις «Ο μετρ και η Μαργαρίτα», βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ, «Το Δρακοδόντι», κ.α. Το 2014 παρουσίασε στο Φεστιβάλ Αθηνών τον Ερωτόκριτο, σε συνεργασία με το μουσικό συγκρότημα Χαΐνηδες, που συνέχισε τις παραστάσεις στο Θέατρο Τέχνης.

Tιμές εισιτηρίων :

 Διακεκριμένη Ζώνη : 20 €

Ζώνη Α : 15 €

Φοιτητικό / 65+ / Καλλιτεχνικών σωματείων : 12 €

Ζώνη Β : 10 €

Φοιτητικό / 65+ / Καλλιτεχνικών σωματείων : 8 €

ΑμεΑ / Ανέργων / Σπουδαστικό Καλλ. Σχολών : 5 €

Συντελεστές :

Χορογραφία – Δημιουργία : Χριστίνα Σουγιουλτζή, Camilo Bentancor, Ερμής Μαλκότσης

Πρωτότυπη μουσική : Κλέων Αντωνίου και η ομάδα

Σχεδιασμός σκηνικών & Κατασκευή σκηνικών : Σταύρος Μάνεσης

Κοστούμια : Φανή Μουζάκη και η ομάδα

Φωτισμοί – Βίντεο : Μαρία Αθανασοπούλου

Βοηθός χορογράφων : Ιωάννα Παρασκευοπούλου

Ερμηνεύουν :

Νώντας Δαμόπουλος, Αντιγόνη Λινάρδου, Νίκος Μάνεσης, Χριστίνα Σουγιουλτζή

Συμμετέχουν : Camilo Bentancor, Δημήτρης Καπουράνης

Μουσικοί επί σκηνής :

Κλέων Αντωνίου, Peter Jacques, Γιώργος Αμέντας

Προτιμήσεις απορρήτου
Όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας, ενδέχεται να αποθηκεύει πληροφορίες μέσω του προγράμματος περιήγησής σας από συγκεκριμένες υπηρεσίες, συνήθως με τη μορφή cookie. Εδώ μπορείτε να αλλάξετε τις προτιμήσεις απορρήτου σας. Λάβετε υπόψη ότι ο αποκλεισμός ορισμένων τύπων cookie μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας και στις υπηρεσίες που προσφέρουμε.