Scroll Top

Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη σε συνεργασία με την Δρ.Κορνηλία Τσεβίκ-Μπαϊβερτιάν, διοργανώνει το διαδικτυακό πρόγραμμα με θέμα «ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ – ΣΕΙΡΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΩΝ»

Διαδικτυακό πρόγραμμα «Πρόσωπα και Άνθρωποι / Σειρά συνεντεύξεων» σήμερα 14 Μαΐου, ώρα 18:00 στην σελίδα μας στο Facebook στο κανάλι μας στο Youtube.

Οι συνεντεύξεις της σειράς «ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ», θα προσφέρουν στο κοινό μια εικόνα των Κων/πολιτών εστιάζοντας σε ζητήματα που αφορούν την ζωή στην Πόλη, τους προβληματισμούς των πολιτών και θέματα κοινοτικά.

Επίσης, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τους σύγχρονους πολίτες – προσωπικότητες της Πόλης.

Οι ομιλίες θα γίνουν στην ελληνική γλώσσα με υποτιτλισμό στην τουρκική.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Σισμανογελείου Μεγάρου στο Facebook και στο κανάλι μας στο Youtube https://www.youtube.com/user/sismanogliomegaro/videos

Το πρόγραμμα περιέχει :

  • Απεύθυνση χαιρετισμόυ από την κ. Τζωρτζίνα Σουλτανοπούλου, Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στην Κων/πολη.
  • Παρουσίασή του σκοπόυ και στόχου του προγράμματος από την  Δρ.Κορνηλία Τσεβίκ (εκπαιδευτικός -συγγραφέας)
  • Συνέντευξη με τον πρώτο φιλοξενούμενο ομιλητή της σειράς, Καθηγητή της Κβαντομηχανικής του Πανεπιστημίου του Βοσπόρου κ.Γιάννη Σκαρλάτο.

Βιογραφικό της Κορνηλίας Τσεβίκ-Μπαϊβερτιαν :

Γεννήθηκε και ζει στην Κωνσταντινούπολη. Είναι φιλόλογος του Ζαππείου Κωνσταντινουπόλεως από το 1993.

Δίδαξε στο Τμήμα Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου της Πόλης (2004-2008).

Εκπόνησε Διδακτορική Διατριβή στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Μετέφρασε το Ζητείται Ελπίς του Αντώνη Σαμαράκη στην τουρκική γλώσσα (1991).

Το πρώτο της βιβλίο, Τα Άλματα, κυκλοφόρησε από την Εκδοτική Αθηνών (1995).

Η διατριβή της με θέμα, Το Ζήτημα της Γλώσσας στην Κωνσταντινούπολη-Λόγος και Αντίλογος στην Εφημερίδα ο Ταχυδρόμος, εκδόθηκε  από τις Εκδόσεις Τσουκάτου (2008).

Έλαβε μέρος σε συνέδρια που είχαν ως θέμα την «Διδασκαλία της Ελληνικής Γλώσσας» και την «Εκπαίδευση στην Κων/πολη».

Μετέφρασε την ποιητική συλλογή της Καθηγήτριας της Φιλοσοφίας Ιωάννας Κουτσουράδη, Από το Παραπέτασμα Πίσω, στην τουρκική γλώσσα (2016).

Ασχολήθηκε με θέματα που αφορούν την ιστορία της εκπαίδευσης, την γυναικεία χειραφέτηση και την «προφορική ιστορία»  από το 2008.

Παρουσίασε την εκπομπή «Το Λογοτεχνικό Σταυροδρόμι», στο ψηφιακό ραδιόφωνο της πολίτικης εφημερίδας Ηχούς, (2014-2016).

Την τελευταία  πενταετία συνεργάζεται με το πολυπολιτισμικό περιοδικό «PAROS» (στην Τουρκία) και την εφημερίδα «Ο ΠΟΛΙΤΗΣ» (στην Ελλάδα), όπου  στην σειρά «ΠΡΟΣΩΠΑ και ΑΝΘΡΩΠΟΙ» δημοσιεύει τις βιωματικές μαρτυρίες των Πολιτών, διανύοντας τον 21ο αιώνα.  Ορισμένες από τις μαρτυρίες  αυτές εκδόθηκαν σε βιβλίο με τίτλο Κωνσταντινουπολίτικη Προσωπογραφία  από τις Εκδόσεις Τσουκάτου (2018). Επίσης αντίστοιχη έκδοση υπήρξε στην τουρκική γλώσσα από τις Εκδόσεις Πάρος.

Προτιμήσεις απορρήτου
Όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας, ενδέχεται να αποθηκεύει πληροφορίες μέσω του προγράμματος περιήγησής σας από συγκεκριμένες υπηρεσίες, συνήθως με τη μορφή cookie. Εδώ μπορείτε να αλλάξετε τις προτιμήσεις απορρήτου σας. Λάβετε υπόψη ότι ο αποκλεισμός ορισμένων τύπων cookie μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας και στις υπηρεσίες που προσφέρουμε.