Scroll Top

Huawei: Αναγκαία η στενή συνεργασία δημόσιου-ιδιωτικού τομέα για αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην τεχνολογία

Το St. Gallen Symposium, μια ετήσια συγκέντρωση τωρινών και μελλοντικών ηγετών από όλο τον κόσμο, γιόρτασε την 50ή επέτειό του με μία εκδήλωση 1.000 συμμετεχόντων, ανάμεσά τους ομιλητές από το Πανεπιστήμιο St. Gallen, ένα διεθνές κέντρο στη Σιγκαπούρη αλλά και ομιλητές από δέκα ελβετικές πρεσβείες σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι αντάλλαξαν απόψεις και προβληματισμούς κατά τη διάρκεια ενός τριήμερου διαδικτυακού διαλόγου.

Η Catherine Chen, Corporate Senior Vice President και Μέλος του Δ.Σ. της Huawei,αρχικά ευχαρίστησε τους φοιτητές του Πανεπιστημίου St. Gallen για την σημαντική τους πρωτοβουλία να διοργανώσουν το St. Gallen Symposium και τόνισε τον σημαντικό ρόλο της εκδήλωσης που επιτρέπει στους νέους ηγέτες να ξεκινήσουν διάλογο και να ακουστούν οι φωνές τους.

Το παρών έδωσαν επίσης κορυφαίοι ομιλητές από τον ιδιωτικό τομέα όπως ο Christophe Franz, Πρόεδρος του ΔΣ της Roche, ο Ola Källenius, Πρόεδρος του Board of Managementστη Daimler, ο Satya Nadella, Διευθύνων Σύμβουλος (CEΟ) της Microsoft και η Roshni Nadar Malhotra, CEO της HCL Corporation.

Οι συμμετέχοντες, ανάμεσά τους πολιτικοί ηγέτες, όπως ο Αυστριακός Καγκελάριος Sebastian Kurz, και εκπρόσωποι διεθνικών οργανισμών, όπως η Πρόεδρος του Swiss Digital Initiative Doris Leuthard, συγκεντρώθηκαν για να ανταλλάξουν τις απόψεις τους σχετικά με την κεντρική θεματική, “TrustMatters”, θέση την οποία η Huawei υποστηρίζει ένθερμα.

Σύμφωνα με την Chenη οικοδόμηση εμπιστοσύνης απαιτεί μια κοινή και διαρκής προσπάθεια των υπευθύνων χάραξης πολιτικής, των ρυθμιστικών αρχών και του ιδιωτικού τομέα.

«Καθώς περισσότερες συσκευές λειτουργούν μέσω συνδεσιμότητας, περισσότερες υπηρεσίες συνδέονται στο διαδίκτυο και οι πιο κρίσιμες υποδομές βασίζονται σε ανταλλαγή δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, πρέπει οι κυβερνήσεις παγκοσμίως να διασφαλίσουν ότι όλοι προστατεύονται από τα υψηλότερα πρότυπα ασφαλείας. Μόνο ένα κοινό σύνολο κανόνων μπορεί να εγγυηθεί ένα επίπεδο ασφάλειας που δημιουργεί εμπιστοσύνη στην τεχνολογία» επεσήμανε.

Όλοι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι η εμπιστοσύνη βασίζεται εγγενώς στη διαφάνεια καιότι είναι καιρός να λάβουμε δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων και κινδύνων που έχουν προκύψει μέσω της πανδημίας του COVID-19.

Η εμπιστοσύνη του κοινού στους πολιτικούς και οικονομικούς θεσμούς, στις αναδυόμενες τεχνολογίες και τα μέσα ενημέρωσης έχει μειωθεί, ειδικά μεταξύ των νεότερων γενεών και επιδεινώθηκε από την πανδημία του COVID-19.

Εμείς, ως μέλη της νεότερης γενιάς, είμαστε συνδεδεμένοι με μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων μέσω των social media, αλλά αυτό δεν αντιστοιχεί σε έναν κύκλο ανθρώπων που μπορούμε να εμπιστευτούμε, δήλωσε ο Simon Zulliger, μέλος της ομάδας 35 μαθητών από το Πανεπιστήμιο του St. Gallen που διοργάνωσε το φετινό συμπόσιο.

Η ομάδα των μαθητών επεσήμανε πως η εξεύρεση τρόπων διατήρησης και ενίσχυσης της εμπιστοσύνης είναι ζωτικής σημασίας για μια βιώσιμη ανάκαμψη.

Η Chen ελπίζει ότι η επόμενη γενιά ηγετών θα χτίσει την εμπιστοσύνη και θα διαμορφώσει έναν κόσμο διάχυτης συνδεσιμότητας.

Όπως ανέφερε : «Τους παροτρύνω να συνεχίσουν να αναπτύσσουν θετικές σχέσεις μεταξύκοινοτήτων και ατόμων. Πρέπει να οικοδομήσουμε μια ισχυρή εμπιστοσύνη στην τεχνολογία, με τη βοήθεια ενός κοινού συνόλου κανόνων, καινοτομιών και προόδου. Μόνο τότε μπορούμε να δεσμευτούμε για τη βιώσιμη και αξιόπιστη χρήση της τεχνολογίας».

Προτιμήσεις απορρήτου
Όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας, ενδέχεται να αποθηκεύει πληροφορίες μέσω του προγράμματος περιήγησής σας από συγκεκριμένες υπηρεσίες, συνήθως με τη μορφή cookie. Εδώ μπορείτε να αλλάξετε τις προτιμήσεις απορρήτου σας. Λάβετε υπόψη ότι ο αποκλεισμός ορισμένων τύπων cookie μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας και στις υπηρεσίες που προσφέρουμε.