Scroll Top

Τιμητική βράβευση του Κύπριου Επιχειρηματία John Christodoulou από τον Υφυπουργό Τουρισμού, για την πολυετή προσφορά του

Το δυνατό μήνυμα του John Christodoulou για τους νέους «Αν ξεχάσουμε τις ρίζες μας, τότε θα ξεχάσουμε τον προορισμό μας.».

Σε μια απλή αλλά συγκινητική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, στα πλαίσια της διεθνούς αναγνωρισμένης διάσκεψης “Where Travel & Tourism Meet” του “World Travel Market” Λονδίνου (wtm.com) πραγματοποιήθηκε η απονομή τιμητικού βραβείου στον Κύπριο επιχειρηματία John Christodoulou για τις πολυετείς και σημαντικές του προσπάθειες για την προώθηση της Κύπρου στο εξωτερικό.

Η πρόσφατη διοργάνωση του Παγκύπριου διαγωνισμού “Love Cyprus” από το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Yianis Christodoulou Foundation, που απευθύνθηκε στα Δημοτικά Σχολεία, τη Μέση και Τεχνική Εκπαίδευση και προσέφερε στους νέους μας την ευκαιρία να ανακαλύψουν την αυθεντική Κύπρο μέσα από την παράδοση, τον πολιτισμό, τους χορούς και τη μουσική, αποτελεί τον κύριο λόγο για την απονομή του Βραβείου. Ο διαγωνισμός, στον οποίο σχεδόν 200 σχολεία από όλη την Κύπρο έστειλαν πάνω από 600 έργα, ξεπέρασε τις προσδοκίες, εξού και το συνολικό ποσό των βραβείων από το Yianis Christodoulou Foundation αυξήθηκε στις €180.000. Η κριτική επιτροπή αποτελούνταν από τον John Christodoulou, την Άννα Βίσση, τη Μαριάννα Λάτση και τον Christian Moore και ολοκληρώθηκε με μια εκδήλωση με ελεύθερη είσοδο, με τον εκπληκτικό Έλληνα τραγουδιστή Κωνσταντίνο Αργυρό να ερμηνεύει τις επιτυχίες του σε πάνω από 2.000 θεατές – παιδιά και μεγάλους.

Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας ενισχύθηκε η τουριστική ευαισθητοποίηση στα σχολεία, αναδεικνύοντας τον καθοριστικό ρόλο του τουρισμού στο νησί μας. Επιπρόσθετα, το Ίδρυμα παρείχε οικονομική ενίσχυση στα σχολεία που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να καλύψουν σημαντικές ανάγκες τους.

Το τιμητικό βραβείο απένειμε ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Κώστας Κουμής, ο οποίος ηγείται της κυπριακής συμμετοχής στο συνέδριο. Όπως ανέφερε ο κ. Κουμής «Το Υφυπουργείο Τουρισμού εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες για την αφοσίωση και την προσφορά του κ. Χριστοδούλου στην Κύπρο και δηλώνει ότι είναι έτοιμο να υποστηρίξει το μελλοντικό έργο του Ιδρύματος, με στόχο την ενίσχυση της τουριστικής ευαισθητοποίησης και την περαιτέρω προβολή του νησιού μας.»

Εμφανώς συγκινημένος, ο κ. John Christodoulou δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «Πρέπει να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά μας ώστε να κατανοήσουν τις παραδόσεις μας, την ιστορία της Κύπρου και το ιδιαίτερο νησί από το οποίο καταγόμαστε. Χρειάζεται τα παιδιά μας να κατανοήσουν τον πόνο και θλίψη που μας προκάλεσε η τουρκική εισβολή και το πόσο υποφέραμε. Αυτό δεν μπορεί να ξεχαστεί, αυτό πρέπει να επεξηγηθεί στα παιδιά. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε – και πρέπει όλοι να θυμόμαστε – από πού προερχόμαστε. Αν ξεχάσουμε τις ρίζες μας, τότε θα ξεχάσουμε τον προορισμό μας

Στη συνέχεια ευχαρίστησε τον Υφυπουργό για το Βραβείο σε ένα τόσο σημαντικό συνέδριο, ανανεώνοντας τη συνάντησή τους, όπως είπε «Στην αγαπημένη μας Κύπρο».

Ο Υφυπουργός επαίνεσε επίσης την ευρύτερη προβολή που προσφέρουν ο κ. John Christodoulou και το Φ.Ι. Yianis Christodoulou Foundation στις πολιτιστικές, τουριστικές και φυσικές ομορφιές του νησιού.

Προτιμήσεις απορρήτου
Όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας, ενδέχεται να αποθηκεύει πληροφορίες μέσω του προγράμματος περιήγησής σας από συγκεκριμένες υπηρεσίες, συνήθως με τη μορφή cookie. Εδώ μπορείτε να αλλάξετε τις προτιμήσεις απορρήτου σας. Λάβετε υπόψη ότι ο αποκλεισμός ορισμένων τύπων cookie μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας και στις υπηρεσίες που προσφέρουμε.