Scroll Top

Καππαδοκία 8ήμερη οδική εκδρομή

Screenshot 2024-05-15 at 23-31-43 Καππαδοκία

Αναχωρήσεις 2024: 26/05, 23/06, 20/07, 04/08, 11/08, 01/09, 29/09, 21/10

Τιμή συμμετοχής: 545€

Διαφορά μονόκλινου: 210€

Αναλυτικό πρόγραμμα:

1ημέρα: ΑΘΗΝΑ – ΚΟΜΟΤΗΝΗ:
Συγκέντρωση στα γραφεία μας, Φιλελλήνων 3 – Σύνταγμα, στις 06:30 και αναχώρηση για την Κομοτηνή στις 07:00 με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΚΟΜΟΤΗΝΗ – EΣΚΙ ΣΕΧΙΡ: 
Πρωινό και αναχώρηση για το Εσκί Σεχίρ . Διέλευση συνόρων.  Περνώντας την νέα γέφυρα των Δαρδανελίων άφιξη στο Εσκί Σεχίρ( ελληνιστί Δορύλαιων). Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Σειρά έχουν οι γόνδολες μέσα στο ποτάμι για να περιηγηθούμε καλύτερα την πόλη. Ελεύθερος χρόνος στην πλούσια παραδοσιακή αγορά της πόλης. Στην πόλη του Εσκί Σεχίρ μπορείτε να απολαύσετε μία από τις καλύτερες εμπειρίες ΧΑΜΑΜ. Το νερό του Εσκί Σεχίρ προέρχεται από τη γη. Πολλοί άνθρωποι έρχονται στην πόλη αποκλειστικά για τα ιαματικά του λουτρά. Το νερό  στην γη είναι συνήθως 80-85  βαθμοί Κελσίου, αλλά τελικά στην πισίνα το νερό  είναι στην ανεκτή θερμοκρασία των 40-44 .Η εμπειρία του χαμάμ στην περιοχή είναι μία μοναδική εμπειρία, καθώς περιλαμβάνει τρίψιμο με κεσέ και μασάζ μέσα σε ένα μοναδικό σκηνικό ανατολής. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΕΣΚΙ ΣΕΧΙΡ-ΆΓΚΥΡΑ- ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την Άγκυρα, την πρωτεύουσα της Τουρκίας. Εκεί θα ακολουθήσει ξενάγηση για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Αναχώρηση για την Καππαδοκία. Στάση στη λίμνη Τουζ ή Αλμυρά Λίμνη (Tuz Gölü) η οποία βρίσκεται σε υψόμετρο 905 μέτρων. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού η λίμνη ξεραίνεται και αφήνει πίσω ένα στρώμα αλατιού πάχους μέχρι 30 εκατοστά. Αυτό το στρώμα αλατιού εξορύσσεται από αλατωρυχεία στη λίμνη. Η επιφάνεια της λίμνης είναι τόσο λευκή που χρησιμοποιείται για τη ρύθμιση των καμερών των γεωσκοπικών δορυφόρων. Άφιξη στην Καππαδοκία και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ
Προαιρετική συμμετοχή σε πρόγραμμα με αερόστατα στις 5.30 π.μ. έως τις 9 π.μ. Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο με προορισμό την την κοιλάδα του Κοράματος στην οποία υπάρχουν περισσότερες από 360 λαξευτές εκκλησίες .Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την εκκλησία με το Μήλο, την εκκλησία του Μεγάλου Βασιλείου, της Αγίας Βαρβάρας, την εκκλησία με το φίδι, προαιρετικά την σκοτεινή εκκλησία. Επίσκεψη στην πόλη Άβανο (Βανέσα) φημισμένη για τα κεραμικά της . Στην συνέχεια θα δούμε το μεγαλύτερο ποτάμι της Τουρκίας τον κοκκινωπό Άλυ ( Κιζίλιρμακ).Το Τσαβουσίν στην συνέχεια θα μας εντυπωσιάσει με την μοναδική εκκλησία όπου παρουσιάζει την στέψη του αυτοκράτορα Νικηφόρου Φωκά και τέλος θα μεταβούμε στο κάστρο Ουτσχισάρ για να θαυμάσουμε την θέα της όλης περιοχής. Μετά θα μεταβούμε στην κοιλάδα Ζέλβε, στο μοναδικό τοπίο του Πασάμπαλάρ Ελεύθερος χρόνος, δείπνο, Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ
Πρωινό και αναχώρηση για την υπόγεια πόλη του Καϊμακλί με 8 υπόγειους ορόφους Αμέσως μετά θα επισκεφτούμε την περίφημη Σινασσό ( Μουσταφά Πασά), το Παρίσι της Ανατολής όπου οι μνήμες και ο πολιτισμός των Ελλήνων είναι εμφανείς στην αρχιτεκτονική αλλά και τις τοιχογραφίες που κοσμούν τα ελληνικά σπίτια. Στην συνέχεια θα μεταβούμε στην Καισάρεια γενέτειρα του Μεγάλου Βασιλείου και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο αφού περιηγηθούμε στα βασικά σημεία της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
Πρωινό και αναχώρηση για τη Κωνσταντινούπολη. Άφιξη στην Κωνσταντινούπολη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση

7η ημέρα ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ –ΚΟΜΟΤΗΝΗ
Πρωινό και μετάβαση στην κλειστή αγορά με τα 4.500 μαγαζιά όπου θα κάνουμε τα τελευταία μας ψώνια πριν αναχωρήσουμε για την Κομοτηνή όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

8η ημέρα ΚΟΜΟΤΗΝΗ – ΑΘΗΝΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις .Άφιξη στην Αθήνα και τέλος εκδρομής

*Προαιρετική ασφάλεια η οποία  καλύπτει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, νοσηλεία και covid-19 κόστους  30€*

*Η εγγραφή σας στην εκδρομή σημαίνει ότι αποδέχεστε τους γενικούς όρους συμμετοχής της εταιρείας μας του ΕΟΤ και του ΗΑΤΑ που υπάρχουν στις “Πληροφορίες” (INFOS) της ιστοσελίδας μας. Αν δεν το βρίσκετε ζητήστε μας να σας αποσταλεί ηλεκτρονικά.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ !! ΟΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΥΡΕΣ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΟΥ 30% ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ.

  • Included

Μεταφορές, ξεναγήσεις, περιηγήσεις με σύγχρονα, κλιματιζόμενα πούλμαν

Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*,3* με πρωινό

Ημιδιατροφή (7 πρωινά και 5 δείπνα στα ξενοδοχεία)

Ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με ελληνόφωνο ξεναγό

Αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας

Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης

Φ.Π.Α.

  • Not Included

Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, νυκτερινά κέντρα, θεάματα, ποτά, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά κλπ. και ότι δεν αναγράφεται ρητά στα “Περιλαμβάνει”

Φόροι διαμονής στα ξενοδοχεία, check point πόλεων και διελεύσεις (45€)

Προαιρετική ασφάλεια η οποία καλύπτει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, νοσηλεία και covid-19 κόστους  35€

Προτιμήσεις απορρήτου
Όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας, ενδέχεται να αποθηκεύει πληροφορίες μέσω του προγράμματος περιήγησής σας από συγκεκριμένες υπηρεσίες, συνήθως με τη μορφή cookie. Εδώ μπορείτε να αλλάξετε τις προτιμήσεις απορρήτου σας. Λάβετε υπόψη ότι ο αποκλεισμός ορισμένων τύπων cookie μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας και στις υπηρεσίες που προσφέρουμε.