Scroll Top

Πάσχα στην Κεφαλονιά

Screenshot 2024-03-29 at 23-56-20 Πάσχα στην Κεφαλλονιά

Αναχώρηση: 03/05/2024

Τιμή κατά άτομο: 385€

Τιμή παιδικού έως 12 ετών σε τρίκλινο με 2 ενήλικες: 285€

Διαφορά μονόκλινου: 120€

Αναλυτικό πρόγραμμα:

1η ημέρα – 03/05 Μ. Παρασκευή:

Συγκέντρωση στα γραφεία μας στη Φιλελλήνων 3 στο Σύνταγμα και αναχώρηση στις 6.00 για Κυλλήνη με ενδιάμεσες στάσεις. Απόπλους για την Κεφαλλονιά και άφιξη στο Αργοστόλι. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Γεύμα στο «Αμπελάκι», το οποίο βρίσκεται δίπλα στο άγαλμα του ποιητή και ναυτικού Νίκου Καββαδία. Αναχώρηση για το ξενοδοχείο και ξεκούραση. Στις 19:00 θα συναντηθούμε στην εκκλησία, η οποία βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του Αργοστολίου, όπου θα ακολουθήσουμε την περιφορά του επιταφίου. Θα ακολουθήσει δείπνο σε τοπική παραδοσιακή ταβέρνα με νηστίσιμα και αρτύσιμα εδέσματα. Βράδυ ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα – 04/05 Μ. Σάββατο:

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τον Άγιο Σπυρίδωνα, όπου θα παρακολουθήσουμε το σπάσιμο των μποτήδων. Ιστορικής σημασίας τοποθεσία μιας και στον Άγιο Σπυρίδωνα είναι εκεί όπου έσπασαν οι πρώτες στάμνες. Συνοδεία της Φιλαρμονικής θα ολοκληρωθεί το έθιμο και εμείς θα αναχωρήσουμε για τα Ομαλά. Πρώτη στάση, στην περιοχή των Ομαλών, το μοναστήρι του Αγίου Γερασίμου, ο οποίος είναι ο προστάτης του νησιού. Δεύτερη στάση το Οινοποιείο «ΟΡΕΑΛΙΟΣ ΓΗ». Θα ακολουθήσει ξενάγηση και γευσιγνωσία κρασιών. Θα ακολουθήσει γεύμα σε κοντινής απόστασης ταβέρνα. Αναχωρούμε για το Αργοστόλι και επιστρέφουμε νωρίς το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος έως τις 23:00 όπου και θα αναχωρήσουμε για την Ανάσταση στην πλατεία Αργοστολίου. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει το αναστάσιμο δείπνο με μαγειρίτσα το οποίο θα απολαύσουμε σε τοπική ταβέρνα στην κεντρική πλατεία του Αργοστολίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα – 05/05 Κυριακή του Πάσχα:

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το, μοναδικής φυσικής ομορφιάς, λιμνοσπήλαιο Μελισσάνης. Σύμφωνα με τον μύθο η νύμφη Μελισσάνθη πνίγηκε μέσα στη λίμνη γιατί ο έρωτας της προς τον θεό Πάνα δεν βρήκε ανταπόκριση. Η ξενάγηση μας θα γίνει ακολουθώντας μία υπόγεια διαδρομή με βάρκα μέσα στο σπήλαιο. Έπειτα θα αναχωρήσουμε για το κοντινό παραθαλάσσιο χωριό Κραβόμυλος, όπου θα γευματίσουμε σε παραδοσιακή ταβέρνα. Το γεύμα μας θα περιλαμβάνει σούβλες και ψητά, όπως επιβάλλει η μέρα. Στη συνέχεια, έχοντας μαζέψει δυνάμεις, θα επισκεφθούμε το Φανάρι Αγίων Θεοδώρων, σήμα κατατεθέν του νησιού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα θα κάνουμε την βόλτα μας και θα διασχίσουμε την Γέφυρα De Bosset, τη μεγαλύτερη λίθινη γέφυρα, πάνω από τη θάλασσα, στον κόσμο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα – 06/05 Δευτέρα του Πάσχα:

Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο. Θα περάσουμε από το χωριό Λακήρθα να δούμε τον «Βράχο του Βύρωνα», αναφερόμενος στον Λόρδο Μπάιρον, το χωριό Κουρκουμελάτα το οποίο χαρακτηρίζεται για τους κήπους και τα νεοκλασικά του κτίρια. Τέλος θα βρεθούμε στο Φρούριο του Αγίου Γεωργίου ή αλλιώς Κάστρο. Θα απολαύσουμε την θέα, ικανή να σου κόψει την ανάσα και συνεχίζουμε για Σκάλα όπου θα επισκεφτούμε την Ρωμαϊκή Έπαυλη με τα χαρακτηριστικά ψηφιδωτά. Αποχαιρετάμε την όμορφη Κεφαλονιά, την αρχόντισσα του Ιουνίου, επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για Κυλλήνη. Άφιξη στην Αθήνα. Τέλος Εκδρομής.

*Προαιρετική ασφάλεια η οποία  καλύπτει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, νοσηλεία και covid-19 κόστους  20€* 

*Η εγγραφή σας στην εκδρομή σημαίνει ότι αποδέχεστε τους γενικούς όρους συμμετοχής της εταιρείας μας του ΕΟΤ και του ΗΑΤΑ που υπάρχουν στις “Πληροφορίες” (INFOS) της ιστοσελίδας μας. Αν δεν το βρίσκετε ζητήστε μας να σας αποσταλεί ηλεκτρονικά.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ !! ΟΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΥΡΕΣ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΟΥ 30% ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ.

  • Included

Μεταφορά με σύγχρονα κλιματιζόμενα πούλμαν

Τρεις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο IONIAN PLAZA

Πρωινό σε πλούσιο μπουφέ

Τρία γεύματα ή δείπνα

Αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας

Ασφάλεια αστικής Επαγγελματικής Ευθύνης

ΦΠΑ

  • Not Included

Φόρος διαμονής στα ξενοδοχεία

Ποτά, αναψυκτικά

Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Προτιμήσεις απορρήτου
Όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας, ενδέχεται να αποθηκεύει πληροφορίες μέσω του προγράμματος περιήγησής σας από συγκεκριμένες υπηρεσίες, συνήθως με τη μορφή cookie. Εδώ μπορείτε να αλλάξετε τις προτιμήσεις απορρήτου σας. Λάβετε υπόψη ότι ο αποκλεισμός ορισμένων τύπων cookie μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας και στις υπηρεσίες που προσφέρουμε.