Scroll Top

«Ο Κύκλος των χαμένων ποιητών» του Τομ Σούλμαν στο θέατρο Βρετάνια

Το θρυλικό έργο «Ο Κύκλος των χαμένων ποιητών» του Τομ Σούλμαν, ανεβαίνει ξανά στο θέατρο Βρετάνια, τον Οκτώβριο του 2023, ύστερα από την πολύ μεγάλη επιτυχία της προηγούμενης θεατρική σεζόν, σε θεατρική διασκευή του ίδιου του «οσκαρικού» συγγραφέα και σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Ασπιώτη.

Ο Άκης Σακελλαρίου υποδύεται τον Τζον Κήτινγκ, τον αντισυμβατικό καθηγητή που όλοι θα θέλαμε να είχαμε. Ο Τάσος Χαλκιάς ερμηνεύει το ρόλο του συντηρητικού διευθυντή Νόλαν και ο Σπύρος Τσεκούρας αυτόν του τραγικού πατέρα κ. Πέρι. 

Μαζί τους – το πιο σημαντικό – οι μαθητές, ο πυρήνας δηλαδή του έργου που απαρτίζεται από έναν επίλεκτο θίασο ταλαντούχων ηθοποιών της νέας γενιάς.

«Δε διαβάζουμε ή γράφουμε ποίηση για να δείξουμε εκκεντρικοί! Διαβάζουμε και γράφουμε ποίηση επειδή ανήκουμε στο ανθρώπινο γένος και το ανθρώπινο γένος ξεχειλίζει από πάθος! Η ιατρική, η νομική, η διοίκηση επιχειρήσεων – ναι, αυτά είναι σεβαστά επαγγέλματα, απαραίτητα για να συνεχίζεται η ζωή… Η ποίηση, όμως, ο ρομαντισμός, η ομορφιά, ο έρωτας! –αυτά είναι που μας κρατάνε στη ζωή»!

Λίγα λόγια για το έργο :

Δεκαετία του ’60, ο αντισυμβατικός καθηγητής λογοτεχνίας Τζον Κήτινγκ, έρχεται να διδάξει στο συντηρητικό ιδιωτικό λύκειο Γουέλτον, όπου οι μαθητές μεγαλώνουν υπακούοντας στις αυστηρές, θεμελιώδεις αρχές του σχολείου: «Παράδοση! Τιμή! Πειθαρχία! Υπεροχή!». Ο κ. Κήτινγκ, με βασικό εργαλείο του την ποίηση, θα τους μάθει σταδιακά πώς να αγνοούν τις προκαταλήψεις, τις συνήθειες και τις επιρροές τις οποίες μας επιβάλλουν οι γονείς, οι παραδόσεις και η κοινωνία μας, πώς να έχουν τη δική τους οπτική στα πράγματα και πώς να επιτρέψουν στην πραγματική τους φύση να μιλήσει.

Ο αντισυμβατικός αλλά ουσιαστικός τρόπος διδασκαλίας του, θα καταφέρει να εμπνεύσει τον καθένα από τους νεαρούς μαθητές οι οποίοι, κάνοντας την προσωπική τους επανάσταση, θα ακολουθήσουν την κλίση τους, ενάντια στο κατεστημένο. 

Συντελεστές :

Μετάφραση : Νικολέτα Κοτσαηλίδου

Σκηνοθεσία – δραματουργική επεξεργασία : Κωνσταντίνος Ασπιώτης 

Μουσική : Μαρίζα Ρίζου

Σκηνικά : Αρετή Μουστάκα

Κοστούμια : Ηλένια Δουλαδίρη

Σχεδιασμός φωτισμών : Ζωή Μολυβδά Φαμέλη

Κινησιολογία, χορογραφία : Φαίδρα Νταϊόγλου

Βοηθός σκηνοθέτη : Νατάσα Πετροπούλου

Art work, φωτογραφίες, trailer : Χρήστος Συμεωνίδης

Digital marketing : Social Experience

Διεύθυνση παραγωγής : Αναστασία Γεωργοπούλου

Οργάνωση παραγωγής : Μαρίνα Πινιατώρου

Παραγωγή : Θεατρικές Επιχειρήσεις Κάρολου Παυλάκη

Εκτέλεση παραγωγής : ΣΚΑΦΙΔΑΣ ΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ (Γ.Ι.Δ.Σ) Ε.Ε.

Διανομή :

Άκης Σακελλαρίου, Τάσος Χαλκιάς, Σπύρος Τσεκούρας,Πάνος Ζυγούρος, Θοδωρής Θεοδωρακόπουλος, Πάνος Κλάδης, Νικόλας Παπαϊωάννου, Θησέας Παπαπαναγιώτου, Στέφανος Παπατρέχας, Τάσος Τυρογαλάς, Αλέξανδρος Τωμαδάκης, Ειρήνη Λαφαζάνη, Λυδία Στέφου.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων :

Τετάρτη  19:00 :

Α ζώνη – πλατεία  : 25 €

Β ζώνη – Εξώστης, Θεωρεία : 22 €

Γ ζώνη – Εξώστης : 20 €

Πέμπτη   21:00 :

Α ζώνη – πλατεία  : 25 €

Β ζώνη – Εξώστης, Θεωρεία : 22 €

Γ ζώνη – Εξώστης : 20 €

Παρασκευή 21:00:  

Α ζώνη – πλατεία  : 25 €

Β ζώνη – Εξώστης, Θεωρεία : 22 €

Γ ζώνη – Εξώστης : 20 €

Σάββατο 18:00 :

Γενική είσοδος  : 18 € (λαϊκή απογευματινή)

Σάββατο 21:00 :

Α ζώνη – πλατεία  : 25 € 

Β ζώνη – Εξώστης, Θεωρεία : 22 €

Γ ζώνη – Εξώστης : 20 €

Κυριακή 19:15 : 

Α ζώνη – πλατεία  : 25 €

Β ζώνη – Εξώστης, Θεωρεία : 22 €

Γ ζώνη – Εξώστης : 20 €

Φοιτητικό : 16 € (εκτός βραδυνής Σαββάτου)

Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη : 

Ανέργων : 13 €

Άνω των 65, ΑΜΕΑ και έως 26 ετών : 16 €

Προτιμήσεις απορρήτου
Όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας, ενδέχεται να αποθηκεύει πληροφορίες μέσω του προγράμματος περιήγησής σας από συγκεκριμένες υπηρεσίες, συνήθως με τη μορφή cookie. Εδώ μπορείτε να αλλάξετε τις προτιμήσεις απορρήτου σας. Λάβετε υπόψη ότι ο αποκλεισμός ορισμένων τύπων cookie μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας και στις υπηρεσίες που προσφέρουμε.