Scroll Top

Πάσχα στην Άλλη Κωνσταντινούπολη!

Αναχώρηση 2024: 02/05 Μ. Πέμπτη

Τιμή συμμέτοχης: 465€

Διαφορά μονόκλινου: 210€

Αναλυτικό πρόγραμμα:

1η μέρα: 02/05 Μ. Πέμπτη  

Συγκέντρωση στα Γραφεία μας (Φιλελλήνων 3) στις 06:30 και Αναχώρηση στις 7:00 , με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη στην Αλεξανδρούπολη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

2η μέρα: 03/05 Μ. Παρασκευή 

 Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την Ανδριανούπολη. Ξενάγηση πόλης και αναχώρηση για την Κωνσταντινούπολη. Διέλευση συνόρων. Άφιξη στην Κωνσταντινούπολη. Επίσκεψη στην εκκλησία και το Αγίασμα του Μπαλουκλί.  Μεταφορά και τακτοποίηση στα δωμάτια του ξενοδοχείου. Απόγευμα ελεύθερο για μια πρώτη γνωριμία με την Πόλη. Κάντε την βόλτα σας στο Πέραν και απολαύστε τα περίφημα σιροπιαστά γλυκά του ζαχαροπλαστείου SARAY. Αργά το απόγευμα θα παρακολουθήσουμε την Περιφορά του Επιταφίου στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας στον πεζόδρομο του Πέραν. Δείπνο με νηστήσιμα και αρτύσιμα σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: 04/05 Μ. Σαββάτο 

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Παρέα με τον ξεναγό μας, θα γίνει η κλασσική ξενάγηση της πόλης όπου και θα επισκεφτούμε την Αγία Σοφία ,τον Βυζαντινό ιππόδρομο, το Μπλε Τζαμί, Βυζαντινό Υδραγωγείο και το παλάτι του Τοπ Καπί. Προαιρετική κρουαζιέρα στον Βόσπορο με ελληνόφωνο ξεναγό. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Στην συνέχεια αναχωρούμε με προορισμό ένα από τα ομορφότερα θέρετρα του Βοσπόρου με άρωμα ρωμιοσύνης, το Νηχώρι ή Γενίκιοϊ που βρίσκεται στην ευρωπαϊκή ακτή του Βοσπόρου, μεταξύ της Στένης (İstinye) και των Θεραπειών (Tarabya). Εδώ θα επισκεφτούμε τον Άγιο Νικόλα και θα δούμε εξωτερικά και το παλαιό ελληνικό δημοτικό του Ζωγραφείου. Η επιστροφή θα γίνει από την παραλιακή λεωφόρο της ευρωπαϊκής πλευράς του Βοσπόρου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ μετάβαση στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ώστε να παραβρεθούμε στην Ανάσταση και να ακούσουμε το “Χριστός Ανέστη” από τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Προαιρετικό δείπνο με την παραδοσιακή μαγειρίτσα και άλλα πασχαλινά εδέσματα. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: 05/05 Κυριακή του Πάσχα ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ! 

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Θα ξεκινήσουμε με επίσκεψη και ξενάγηση στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και στην εκκλησία των Βλαχερνών όπου εψάλλει για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος. Στη συνέχεια θα πάμε στην παλιά Ελληνική συνοικία του Γαλατά. Θα περπατήσουμε στο λιμάνι του Karaköy και το νέο Galataport.  Πασχαλινό γεύμα στο πολυτελές εστιατόριο Uludağ Et Lokantası στην Κωνσταντινούπολη, οπού θα τσουγκρίσουμε κόκκινα αβγά και θα γευτούμε τις περίφημες σπεσιαλιτέ του μαγαζιού, καθώς και πασχαλινά τσουρέκια. Απόγευμα ελεύθερο στον πεζόδρομο του Πέραν.

Το βράδυ σας προτείνουμε ξεφάντωμα σε τοπικό  κέντρο διασκέδασης  με φολκλορικό πρόγραμμα και χορό της κοιλιάς φαγητό και ποτό (Τιμή κατ’ άτομο 35 ευρώ)
Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: 06/05 Δευτέρα του Πάσχα 

Μετά το πρωινό αναχώρηση για μια μονοήμερη εκδρομή –κρουαζιέρα. Προορισμός τα Πριγκηπόνησα τα τέσσερα νησιά διαμάντια της θάλασσας του Μαρμαρά Πρώτη, Αντιγόνη, Χάλκη και Πρίγκηπος. Πρώτη μας στάση η πανέμορφη Χάλκη .Θα επισκεφθούμε την Θεολογική σχολή όπου και θα γευματίσουμε στην  Σχολή μαζί με τους καλόγερους που την φροντίζουν. Χτισμένη  μέσα σε μια καταπράσινη τοποθεσία, περιμένει με ανυπομονησία να δεχτεί και πάλι τους μαθητές της . Συνεχίζουμε για την Πρίγκηπο με τα θαυμάσια αρχοντικά και ελεύθερος χρόνος για βόλτες και τσάι στην παραλία  Η επιστροφή θα γίνει από την Ανατολική πλευρά του Βοσπόρου με στάση και επίσκεψη σε κάποιες ρωμαίικες συνοικίες για γλυκό, καφέ ή τσάι. Περνώντας την κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου και απολαμβάνοντας την εξαιρετική θέα επιστροφή στο ξενοδοχείο αργά το απόγευμα. Βράδυ ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: 07/05 Τρίτη 

Μετά το πρωινό αναχώρηση από το ξενοδοχείο και επίσκεψη και ξενάγηση στο παλάτι του Dolmabahçe. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε για τα τελευταία μας ψώνια την ΚΛΕΙΣΤΗ ΑΓΟΡΑ Kapalıçarşı με τα 4000 μαγαζιά και το τοπικό εμπορικό κέντρο στα Φλώρια όπου βρίσκεται και το μεγάλο ενυδρείο της Πόλης. Ακολουθεί γεύμα στο φημισμένο εστιατόριο Uludağ Et Lokantası. Ολοκληρώνοντας το γεύμα μας, ξεκινά η επιστροφή μας προς την Ελλάδα.

Διέλευση συνόρων. Άφιξη στην Κομοτηνή. Τακτοποίηση  στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση

7η μέρα: 08/05 Τετάρτη 

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Συνεχίζουμε με ενδιάμεσες στάσεις και  άφιξη στην Αθήνα. Τέλος εκδρομής.

*Προαιρετική ασφάλεια η οποία  καλύπτει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, νοσηλεία και covid-19 κόστους  25€*

*Η εγγραφή σας στην εκδρομή σημαίνει ότι αποδέχεστε τους γενικούς όρους συμμετοχής της εταιρείας μας του ΕΟΤ και του ΗΑΤΑ που υπάρχουν στις “Πληροφορίες” (INFOS) της ιστοσελίδας μας. Αν δεν το βρίσκετε ζητήστε μας να σας αποσταλεί ηλεκτρονικά.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ !! ΟΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΥΡΕΣ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΟΥ 30% ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ.

  • Included

Όλη την διαδρομή με πολυτελή υπερυψωμένα κλιματιζόμενα πούλμαν με 2 οδηγούς .

Τέσσερις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* στην πλατεία ΤΑΞΙΜ με μπουφέ πρωινό

Δύο διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο στην Κομοτηνή

Όλα τα προγεύματα σε μπουφέ

3 γεύματα ή δείπνα (συμπεριλαμβάνεται το μεσημεριανό γεύμα στο διάσημο εστιατόριο Uludağ Et Lokantası)

Περιηγήσεις – εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα

Ταξιδιωτική ασφάλεια και ασφάλεια αστικής Ευθύνης

Την κρουαζιέρα στα Πριγκηπόνησα ( δεν περιλαμβάνεται το εισιτήριο του καραβιού 12€ )

  • Not Included

Ποτά, φιλοδωρήματα

Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό.

Φόροι πόλεων και check point 35€

Προαιρετική ασφάλεια η οποία  καλύπτει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, νοσηλεία και covid-19 κόστους  25€

Διαφορά μονόκλινου 210€

Προτιμήσεις απορρήτου
Όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας, ενδέχεται να αποθηκεύει πληροφορίες μέσω του προγράμματος περιήγησής σας από συγκεκριμένες υπηρεσίες, συνήθως με τη μορφή cookie. Εδώ μπορείτε να αλλάξετε τις προτιμήσεις απορρήτου σας. Λάβετε υπόψη ότι ο αποκλεισμός ορισμένων τύπων cookie μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας και στις υπηρεσίες που προσφέρουμε.