Scroll Top

Έκθεση του εικαστικού θεσμού “Τέχνης Φλόγα” στο Kontokali Bay Resort & Spa της Κέρκυρας

Ο πολιτικός με την ιστορική και την ηρωική φυσιογνωμία ο Ιωάννης Καποδίστριας, ο άνθρωπος που λάτρευε και αγαπούσε σθεναρά την τέχνη υποδέχεται φέτος την νέα έκθεση του εικαστικού θεσμού ΤΕΧΝΗΣ ΦΛΟΓΑ που είναι αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 και θα παρουσιαστεί στους χώρους του ξενοδοχείου Κontokali Βay Resort & Spa από 13 έως 17 Σεπτεμβρίου 2021.

Έργα 100 και πλέον κορυφαίων Ελλήνων καλλιτεχνών, ζωγράφων, γλυπτών, αγιογράφων, κατασκευαστών συγκροτούν το δρώμενο τέχνης και πολιτισμού, μια συνάντηση Φεστιβαλικού χαρακτήρα για δεύτερη φορά στο νησί .

Στα εκθέματα διακρίνουμε ιδιάζουσες αποδόσεις των Γιάννη Μόραλη, Αλέκου Φασιανού, Μαριλένας Φωκά, Σύνης Αναστασιάδη, Θέμη Κελέκη, Άρη Ασσαργιωτάκη ,Κορίνας Κομπολίτη,Νίκου Ζάρρα ,Κώστα Μπεκιάρη ,Γιώργου Γαζέα ,Γιάννη Μήτρακα, Άγγελου Κουγιουμτζή, Δημήτρη Ναλμπάντη ,Γιάννη Ζαχαρόπουλου, Νίκου Κρυωνίδη, Αυγητίδη, Δόρβα και άλλων .

Ο καλλιτεχνικός Διευθυντής - ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς του θεσμού που θα προλογίσει την έκθεση επισήμανε πως :

‘’Πρόκειται για μία ακόμα πρωτοποριακή σε στήσιμο, παρουσίαση και βέβαια σε συμμετοχές έκθεση. Αναμφίβολα μόνο η ομάδα ΝΕΑΠΟΛΙΣ διοργανώνει τέτοιου κύρους πολιτιστικά γεγονότα δύο δεκαετίες τώρα .Σήμερα επεκτείνεται με καίριο αντιστάθμισμα στην εποχή της δοκιμασία.

Εμβληματικά και επιβλητικά σε ισχύ τα παρόντα αποκτήματα της πολυάριθμης και ποιοτικά επιλεκτικής συλλογής του θεσμού που συνεχώς ανανεώνονται συγκροτούν την φετινή παρουσία στο νησί της Κέρκυρας. Επίσης επιτεύγματα που
εκτέθηκαν σε ελληνικές και διεθνείς εκθέσεις. Συλλήψεις που ξεχώρισαν , βραβεύτηκαν και έλαβαν εγκωμιαστικές και επιδοκιμαστικές κριτικές από ιστορικούς και θεωρητικούς τέχνης.

Καινοτόμες καταθέσεις με έντεχνη αποτύπωση. Παρατηρώντας τες ανακαλύπτουμε την δεξιότητα της καλαισθησίας, την ευρηματικότητα των ευκρινών συμβολισμών και τις καίριες απεικονίσεις της απαράμιλλης τεχνικής που αναδεικνύουν οντότητες με σημαίνουσα διάσταση και ικανοποιητικό περιεχόμενο. Αναπαραστάσεις στις οποίες αναπτύσσονται θέσεις και ερμηνείες γραφής που τονίζουν διευρύνσεις.

Μέσα από την χρωματική χάραξη , την πολυκύμαντη γραφή της σχεδίασης και την εννοιολογική διαίσθηση φωτίζουν ανταποκρίσεις με συνεκτική σύνδεση, εναλλαγές κινήσεων και σημειώσεις προεκτάσεων΄΄.

Εικαστικός θεσμός ΤΕΧΝΗΣ ΦΛΟΓΑ :

Ο εικαστικός θεσμός ΤΕΧΝΗΣ ΦΛΟΓΑ που ιδρύθηκε και διευθύνεται από τον φιλότεχνο δημοσιογράφο, ιδιοκτήτη και διευθυντή του MEDIA GROUP ΝΕΑΠΟΛΙΣ Σταύρο Δεληγιάννη
πρωταγωνιστεί από τις αρχές του νέου αιώνα στην πολιτιστική σκηνή. Έχει πραγματοποιήσει σειρά από ομαδικές εκθέσεις υψηλού επίπεδου , events, happenings και performances  με πρωτότυπο concept και νεωτεριστικό project στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σε συνεργασία με Υπουργεία, Δήμους, Πρεσβείες, Νομαρχίες, Περιφέρειες και πολιτιστικούς φορείς.

Είναι δραστικός κοινωνικά, ιδιωτικός φορέας εγγεγραμμένος στα μητρώα του Υπουργείου Πολιτισμού με ουσιαστική και λειτουργική δράση σε μέρη της χώρας και με ανταπόκριση σε επίσημες προσκλήσεις από μεγάλες πόλεις του κόσμου.

Οι παραγωγές του εκτός από τα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ έχουν καταγραφεί στην ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια της Bικιπαίδεια.

Παραβρέθηκαν σε αυτές σημαντικοί άνθρωποι της πολιτικής, των γραμμάτων, της τέχνης και του πολιτισμού.

Ο δημιουργός, εμπνευστής και ιδρυτής του εικαστικού θεσμού ΤΕΧΝΗΣ ΦΛΟΓΑ που ο ίδιος στέκεται αρωγός στους δημιουργούς και προάγει τα επιτεύγματα τους Σταύρος Δεληγιάννης επεσήμανε :

’’Με χαρά και πίστη παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε ως χώρα τα πολιτιστικά γεγονότα μας συνεχίζονται με επιτυχία .

Οι άνθρωποι της τέχνης είναι πάντα κοντά μας, διακτινίζονται και οι συνθέσεις τους λειτουργούν θεραπευτικά για το κοινό και για όλους .Είμαστε εντυπωσιασμένοι από το επίπεδο προσέγγισης και για την άρτια διοργάνωση μας έχουμε δεχτεί συγχαρητήρια ‘’.

Επίσης εξέφρασε ευχαριστίες στην οικογένεια Βούλγαρη και στον Χαράλαμπο Βούλγαρη του Κontokali Bay Resort & Spa, για την ουσιαστική στήριξη του στην ευόδωση του πολιτιστικού εγχειρήματος .Τον συνεχάρη για το αίσθημα της εταιρικής ευθύνης το ενδιαφέρον για τον πολιτισμό, την σχέση της οικογένειας του με την τέχνη και για το διεθνές βραβείο CASORATI της αδερφής του Λυδίας – Δάφνης Βούλγαρη, της Ακαδημίας Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας για το έργο της «Νέμεσις».

Ευχαρίστησε τον κεντρικό χορηγό επικοινωνίας ΤΟ ΘΕΜΑ 104.6 και τον Διευθυντή του Γιάννη Μακρυγιάννη ,το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, την Περιφέρεια ,την Δημοτική Αρχή, την Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων κ. Μερόπη Υδραίου και την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Χρυσούλα Τόμπρου για την στήριξη, την αρωγή και την υποδοχή.

Προτιμήσεις απορρήτου
Όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας, ενδέχεται να αποθηκεύει πληροφορίες μέσω του προγράμματος περιήγησής σας από συγκεκριμένες υπηρεσίες, συνήθως με τη μορφή cookie. Εδώ μπορείτε να αλλάξετε τις προτιμήσεις απορρήτου σας. Λάβετε υπόψη ότι ο αποκλεισμός ορισμένων τύπων cookie μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας και στις υπηρεσίες που προσφέρουμε.