Scroll Top

Πάσχα στην Κρήτη!

Screenshot 2024-03-30 at 00-10-15 Πάσχα στην Κρήτη!

Αναχώρηση: 02/05/2024

Τιμή κατά άτομο σε δίκλινο: 445€

Τιμή παιδικού πρώτο παιδί με 2 ενήλικες: 185€

Τιμή παιδικού δεύτερο παιδί με 2 ενήλικες: 245€

Διαφορά μονόκλινου: 180€

Αναλυτικό πρόγραμμα:

Ημέρα 1: Μεγάλη Πέμπτη 02/05 Πειραιάς – Ηράκλειο

Συγκέντρωση στο λιμάνι του Πειραιά στην Πύλη Ε2 ώρα 19.30 και αναχώρηση για το Ηράκλειο Κρήτης με το πλοίο. Η ιστορία της πόλης καθρεφτίζεται στις αλλαγές του ονόματός της. Ο γεωγράφος Στράβων αναφέρεται σε ένα λιμάνι της Κνωσού που ονομαζόταν Ηράκλειο. Το 824, όταν οι Άραβες κατέλαβαν την Κρήτη, οχύρωσαν τον παλαιό οικισμό. Από την αραβική λέξη Χάντακ  προήλθε η ονομασία Χάνδαξ και στον 13ο, επί Ενετοκρατίας, η ονομασία Κάντια. Ηράκλειο ονομάστηκε επίσημα το 1922. Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου καταστράφηκε η μισή πόλη από βομβαρδισμούς. Σήμερα το Ηράκλειο είναι μια σύγχρονη πόλη, εμπορικό, βιομηχανικό και τουριστικό κέντρο της Κρήτης. Η ”εντός των τειχών” πόλη συγκινεί με τα ενετικά μνημεία, τα νεοκλασικά κτίρια και τους γραφικούς πεζόδρομους.

Ημέρα 2: Μεγάλη Παρασκευή 03/05 Κνωσός – Ενυδρείο – Ηράκλειο

Νωρίς το πρωί άφιξη στο Ηράκλειο. Ξεκινάμε την περιήγησή μας στην πόλη. Θα δούμε τον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Μηνά, την κρήνη των Λεόντων του Μοροζίνη, τα ενετικά τείχη και τον τάφο του Καζαντζάκη. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε τη Κνωσό, το κέντρο του μινωικού πολιτισμού κατά το διάστημα 2000-1400 π. Χ. Θα ξεναγηθούμε στην περίφημη αρχαία πόλη με τα ανάκτορα, θα θαυμάσουμε τον «πρίγκιπα με τα κρίνα», τη δεξαμενή των καθαρμών, το μικρό ανάκτορο, τη βασιλική έπαυλη, το βασιλικό τάφο κ.α. Αναχώρηση για το ενυδρείο Cret Aquarium, που βρίσκεται μόλις λίγα χιλιόμετρα έξω από το Ηράκλειο, στις Γούρνες και μαγεύει μικρούς και μεγάλους. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερο απόγευμα. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την περιφορά του Επιταφίου σε τοπική εκκλησία. Νηστίσιμο δείπνο σε μπουφέ στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 3: Μεγάλο Σάββατο 04/05 Ηράκλειο – Ελούντα – Σπιναλόγκα – Άγιος Νικόλαος – Ηράκλειο

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την Ελούντα. Μόλις αντικρύσουμε την Ελούντα θα γοητευτούμε από το ανόθευτο παραδοσιακό της χρώμα, αλλά και από το σύγχρονο οικισμό που σήμερα αποτελεί ένα ιδιαίτερα δημοφιλές τουριστικό θέρετρο. Στη συνέχεια θα περάσουμε στη Σπιναλόγκα, ένα νησάκι στην είσοδο του όρμου Σπιναλόγκας στο δυτικό τμήμα του κόλπου Μιραμπέλλου. Στεφανώνεται από φρούριο που οικοδόμησαν οι Ενετοί το 1579 πάνω στα ερείπια αρχαίας οχύρωσης. Ξεχωρίζει το κτίριο των δημόσιων λουτρών του 4ου μ .Χ. Υπήρξε για πολλά χρόνια τόπος απομόνωσης λεπρών. Συνεχίζουμε για τον Άγιο Νικόλαο. Χτισμένος στο βορειοδυτικό άκρο του γραφικού κόλπου Μιραμπέλλου, ο Άγιος Νικόλαος κατέχει τη θέση της αρχαίας πολίχνης Λατούς. Η σημερινή πόλη έχει έντονο κοσμοπολίτικο χαρακτήρα. Επιστροφή στο Ηράκλειο. Αργά το βράδυ θα επισκεφθούμε την εκκλησία για να ακούσουμε το Χριστός Ανέστη και να λάβουμε το Άγιο Φως. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Εορταστικό δείπνο με παραδοσιακή μαγειρίτσα και πολλά άλλα εδέσματα. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 4: Κυριακή του Πάσχα 05/05 ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ! Ηράκλειο – Αρκάδι – Ρέθυμνο – Λίμνη Κουρνά – Χανιά

Μετά το πρωινό αναχώρηση από το ξενοδοχείο μας στο Ηράκλειο. Πρώτος μας σταθμός η Ιερά Μονή Αρκαδίου η οποία θεμελιώθηκε, σύμφωνα με την παράδοση, από τον αυτοκράτορα Ηράκλειο και ανοικοδομήθηκε τον 5ο αιώνα από τον Βυζαντινό αυτοκράτορα Αρκάδιο του οποίου και το όνομα φέρει. Το Αρκάδι αποτελεί το πιο ιστορικό μοναστήρι της Κρήτης, το οποίο έμελλε να γίνει το ιερότερο σύμβολο των Αγώνων των Κρητικών για την Ελευθερία, καθώς εδώ έγινε το τραγικό ολοκαύτωμα του 1866 που άνοιξε τον δρόμο για την απελευθέρωση του νησιού το 1898. Μάλιστα, η UNESCO έχει χαρακτηρίσει το Αρκάδι ως “Ευρωπαϊκό Μνημείο Ελευθερίας”. Το Ρέθυμνο με το Ψηλορείτη και την καταγάλανη θάλασσα θα μας αρέσει πολύ, καθώς “Το Ρέθυμνο δεν είναι μέρος που πηγαίνεις αλλά που επιστρέφεις”. Θα περπατήσουμε στο βενετσιάνικο λιμάνι με το εντυπωσιακό οχυρό της Φορτέτσας και στην παλιά πόλη, μια από τις πιο καλά διατηρημένες πόλεις της αναγεννησιακής περιόδου. Πασχαλινό γεύμα σε τοπική ταβέρνα με σουβλιστά αρνιά και άλλα πλούσια εδέσματα.

Στάση στην πανέμορφη λίμνη Κουρνά. Η φυσική ομορφιά της λίμνης Κουρνά θα μας συναρπάσει καθώς είναι η μόνη φυσική λίμνη στην Κρήτη. Στην αρχαιότητα ονομαζόταν Κορησία. Η λίμνη τροφοδοτείται από τα νερά που κατεβάζουν τα γειτονικά βουνά και οι λόφοι. Τα πετρώματα της περιοχής διακόπτουν την υπόγεια ροή τους και δεν τα επιτρέπουν να συνεχίσουν την πορεία τους μέχρι τη θάλασσα. Άφιξη στην πόλη των Χανίων. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 5: Δευτέρα του Πάσχα 06/05 Χανιά – Παλιά πόλη

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Σήμερα θα επισκεφθούμε την πανέμορφη Παλιά πόλη των Χανίων. Θα περιηγηθούμε στην Δημοτική Αγορά του 1913 (ανάλογη της Μασσαλίας – Γαλλία), θα δούμε την εκκλησία της Τριμάρτυρης και το Βενετσιάνικο λιμάνι με τα παλιά αρχοντικά και τα γραφικά καφέ. Παραδοσιακά σπίτια, εκκλησίες, δαιδαλώδη καλντερίμια, κάστρα, τείχη, μουσεία, νεοκλασικά και βενετσιάνικα αρχοντικά συνθέτουν την ποιητική ομορφιά των Χανίων. Ελεύθερος χρόνος στην πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 6: Τρίτη 07/05 Χανιά – Ακρωτήρι – Τάφοι Βενιζέλων – Αγία Τριάδα των Τζαγκαρόλων – Λιμάνι Σούδας – Πειραιάς 

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Δεν είναι τυχαίο το ότι τα Χανιά προσελκύουν επισκέπτες από όλα τα μέρη του κόσμου. Η πόλη συνδυάζει απίστευτη φυσική ομορφιά, με πλούσια πολιτιστική παράδοση καθώς και άρτια τουριστική υποδομή. Θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη, στην αγορά και το ενετικό λιμάνι και θα κατευθυνθούμε προς το Ακρωτήρι, εκεί όπου βρίσκονται οι τάφοι των Βενιζέλων. Στην επιστροφή μας προς τα Χανιά θα επισκεφτούμε τη Μονή της Αγίας Τριάδας των Τζαγκαρόλων Ενετικό μοναστήρι, που αποτελεί σήμερα ένα από τα σημαντικότερα μοναστήρια της Κρήτης με τεράστια επίδραση στην παιδεία του νησιού. Χτίστηκε από τους Κρητικούς μοναχούς Ιερεμία και Λαυρέντιο, από την βενετσιάνικη ορθόδοξη οικογένεια των Τζαγκαρόλων. Ελεύθερο απόγευμα στο γραφικό λιμάνι των Χανίων. Μεταφορά στο Λιμάνι της Σούδας και επιβίβαση στο πλοίο.

Αναχώρηση για τον Πειραιά έχοντας περάσει ένα υπέροχο 6ήμερο στην πανέμορφη Κρήτη.

Ημέρα 7: Τετάρτη 08/05 Πειραιάς

Άφιξη το πρωί  στο λιμάνι του Πειραιά και τέλος εκδρομής.

Τιμή για αεροπορική θέση ανά άτομο ανά διαδρομή:

  • Αεροπορική θέση: 10€ 

Τιμή για δίκλινη καμπίνα ανά άτομο ανά διαδρομή:

  • Εσωτερική: 45€ 
  • Εξωτερική: 60€

Τιμή για τετράκλινη ή τρίκλινη καμπίνα ανά άτομο ανά διαδρομή:

  • Εσωτερική: 25€ 

*Προαιρετική ασφάλεια η οποία  καλύπτει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, νοσηλεία και covid-19 κόστους  20€* 

*Η εγγραφή σας στην εκδρομή σημαίνει ότι αποδέχεστε τους γενικούς όρους συμμετοχής της εταιρείας μας του ΕΟΤ και του ΗΑΤΑ που υπάρχουν στις “Πληροφορίες” (INFOS) της ιστοσελίδας μας. Αν δεν το βρίσκετε ζητήστε μας να σας αποσταλεί ηλεκτρονικά.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ !! ΟΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΥΡΕΣ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΟΥ 30% ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ.

  • Included

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πειραιάς – Ηράκλειο – Πειραιάς σε οικονομική θέση

4 Διανυκτερεύσεις ( 2 διανυκτερεύσεις στο Castello City Hotel 4*στο Ηράκλειο και 2 διανυκτερεύσεις στο Eleftheria Hotel 3* στα Χανιά)

Πρωινό σε μπουφέ καθημερινά

Ημιδιατροφή (1 πασχαλινό γεύμα σε τοπική ταβέρνα και 4 δείπνα σε μπουφέ στα ξενοδοχεία μας)

Μεταφορές με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο.

Ξεναγήσεις περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα

Αρχηγός-Συνοδός του γραφείου μας

ΦΠΑ

Προτιμήσεις απορρήτου
Όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας, ενδέχεται να αποθηκεύει πληροφορίες μέσω του προγράμματος περιήγησής σας από συγκεκριμένες υπηρεσίες, συνήθως με τη μορφή cookie. Εδώ μπορείτε να αλλάξετε τις προτιμήσεις απορρήτου σας. Λάβετε υπόψη ότι ο αποκλεισμός ορισμένων τύπων cookie μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας και στις υπηρεσίες που προσφέρουμε.