Scroll Top

EARLY BIRD: Αθλητική Διατροφή (Master Nutritionist in Sports Nutrition)

H Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία μέσω του εκπαιδευτικού της κλάδου ΕΛ.Δ.Ε. STUDIES εμπλουτίζοντας τα εκπαιδευτικά της προγράμματα, ανακοινώνει την έναρξη των εγγραφών του νέου προγράμματος επιμόρφωσης στην Αθλητική Διατροφή “Master Nutritionist in Sports Nutrition” (M.N.S.N.).

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Master Nutritionist in Sports Nutrition” αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη επιμόρφωση υψηλών επιστημονικών προδιαγραφών στην Αθλητική Διατροφή και τη μοναδική στην Ελλάδα, η οποία εκτός από τη θεωρητική κατάρτιση διάρκειας ενός ακαδημαϊκού έτους, προσφέρει επιπλέον και τη δυνατότητα περιεκτικής Πρακτικής Άσκησης, Εργαστηρίων, αλλά και Εποπτείας και Ανάλυσης περιστατικών.

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Επιμόρφωσης στην Αθλητική Διατροφή “Master Nutritionist in Sports Nutrition” περιλαμβάνει διδακτικές ενότητες, οι οποίες παρουσιάζονται αποκλειστικά από εξειδικευμένους και κορυφαίους επιστήμονες*.

*Διδάσκοντες
• Δρ. Δημήτρης Γρηγοράκης, PhD, Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος και Διδάκτωρ Χαροκοπείου Πανεπιστημίου
• Δρ. Κατερίνα Σκενδέρη, PhD, Βιοχημικός – Διατροφολόγος και Διδάσκουσα στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
• Δρ. Ιωάννης Αρναούτης, PhD, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής και Επιστημονικός Συνεργάτης Χαροκοπείου Πανεπιστημίου
• Μιχάλης Μακρυλλός MSc, Κλινικός Διαιτολόγος – Αθλητικός Διατροφολόγος και Πρόεδρος της Ομάδας Ειδικών Αθλητικής Διατροφής του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων.
• Μαντώ Αγουρίδου, Κλινική Ψυχολόγος, MSc στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ενδεικτικές ενότητες που καλύπτονται είναι :

• Μηχανισμοί παραγωγής ενέργειας κατά την άσκηση
• Η σημασία των υδατανθράκων, πρωτεϊνών, λιπών και βιταμινών στην αθλητική απόδοση
• Ισορροπία υγρών κατά την άσκηση
• Διατροφικά συμπληρώματα με εργογόνο δράση
• Διατροφικές συστάσεις για αύξηση του μυϊκού ιστού
• Διατροφικές ανάγκες παιδιών – αθλητών
• Διατροφική υποστήριξη χορτοφάγων και vegan αθλητών
• Αθλητική ψυχολογία – τεχνικές ενίσχυσης
• Διατροφή για elite ποδοσφαιριστές
• Διατροφή για αποκατάσταση μετά από τραυματισμό
• Αθλητική Τριάδα
• Ατομικό περιστατικό

Δείτε τον αναλυτικό Οδηγό Σπουδών – Αιτήσεις στην ιστοσελίδα: elde.gr

*Εκπαίδευση “PLUS” :

Οι εκπαιδευόμενοι που εγγράφονται εντός προκαθορισμένης ημερομηνίας στο Πρόγραμμα Επιμόρφωσης στην Αθλητική Διατροφή “Master Nutritionist in Sports Nutrition “PLUS”, μπορούν να επιλέξουν και την ταυτόχρονη παρακολούθηση του διαδικτυακού εκπαιδευτικού προγράμματος «Βασικές Αρχές Αθλητικής Διατροφής», το οποίο διεξάγεται από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Η επιτυχής ολοκλήρωση του πλήρες προγράμματος οδηγεί παράλληλα και σε απονομή πιστοποιητικού επιμόρφωσης από το ΚΕΔΙΒΙΜ του ΕΚΠΑ, το οποίο συνοδεύεται από Europass συμπλήρωμα πιστοποιητικού όπου αναγράφονται οι τίτλοι και τα μαθησιακά αποτελέσματα των επιμέρους Θεματικών Ενοτήτων του Εκπαιδευτικού Προγράμματος καθώς και οι 4 μονάδες ECVET που αντιστοιχούν στο συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Είπαν για εμάς...

Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ειδίκευσης στην παιδιατρικη διατροφη!!!

Η παρουσια των διατροφικών διαταραχών και της παχυσαρκιας στα παιδια αυξάνεται συνεχως! … Το συγκεκριμένο πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα σε όλους αλλά κυρίως στους διαιτολόγους να ειδικευτουν πανω στην παιδιατρικη διατροφή και να έχουν απαραίτητες γνώσεις για να ενισχύσουν όσο το δυνατόν περισσοτερο τα σύγχρονα διατροφικά προβληματα των παιδιων. Ο τρόπος διεξαγωγής του ειναι ευχάριστος και ευκολος ειδικά μέσω της παρακολουθησης μέσω διαδικτύου! Είμαι πολυ ικανοποιημενη από την παρουσιαση όλων των θεμάτων και από όλους τους εκπαιδευτές του ΕΛ.Δ.Ε. Για μένα είναι ένα απόλυτα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ειδίκευσης, το οποίο πανω απο ολα βασίζεται στα τελευταία δεδομένα της επιστήμης και εστιάζεται στις ανάγκες της χώρας μας. Είμαι πολυ χαρουμενη για την συμμετοχή μου στο προγραμμα και θα το συστηνα ανεπιφύλακτα!!!

Ελένη Καλογήρου
Διαιτολόγος- Διατροφολόγος
MASTER NUTRITIONIST IN PEDIATRIC NUTRITION, ΕΛ.Δ.Ε. STUDIES

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ TESTIMONIALS ΕΔΩ!

Λίγα λόγια για την ΕΛΔΕ STUDIES :

Η Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία (ΕΛ.Δ.Ε.) – Hellenic Nutritionists Society, είναι σωματείο Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα που ιδρύθηκε το 2010 με σκοπό την προαγωγή της Διατροφικής – Διαιτολογικής Επιστήμης στην Ελλάδα.

Ο Κλάδος Σπουδών της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας (ΕΛ.Δ.Ε. STUDIES) αποτελεί τον Εκπαιδευτικό της βραχίονα και προσφέρει μία ευρεία γκάμα μετεκπαιδευτικών προγραμμάτων υψηλών προδιαγραφών σε διάφορους τομείς της επιστήμης της διατροφής, τα οποία απευθύνονται σε επαγγελματίες υγείας.

Σκοπός, είναι η ολοκληρωμένη παροχή εξειδικευμένων γνώσεων σε επιστήμονες υγείας με στόχο την αναβάθμιση του γνωστικού τους αντικειμένου. Επιπλέον, για την αρτιότερη επιστημονική κατάρτιση των εκπαιδευομένων παρέχεται πρακτική άσκηση σε πραγματικά περιστατικά, εργαστηριακή εμπειρία και εποπτεία παρακολούθησης.

Τέλος, η Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία συνεργάζεται με το ΚΕΔΙΒΙΜ του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), προσφέροντας την υλικοτεχνική υποδομή που διαθέτει με σκοπό την εργαστηριακή και πρακτική άσκηση των εκπαιδευομένων των Μικτών Προγραμμάτων του («Στρατηγικές Πρόληψης και Διαχείρισης της Παιδικής Παχυσαρκίας» κλπ.).

Προτιμήσεις απορρήτου
Όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας, ενδέχεται να αποθηκεύει πληροφορίες μέσω του προγράμματος περιήγησής σας από συγκεκριμένες υπηρεσίες, συνήθως με τη μορφή cookie. Εδώ μπορείτε να αλλάξετε τις προτιμήσεις απορρήτου σας. Λάβετε υπόψη ότι ο αποκλεισμός ορισμένων τύπων cookie μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας και στις υπηρεσίες που προσφέρουμε.