Scroll Top

«170 τετραγωνικά (MOONWALK)» του Γιωργή Τσουρή στο θέατρο Ιλίσια

Τα 170 ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ, η παράσταση – φαινόμενο, συνεχίζεται, στην κεντρική σκηνή του Θεάτρου Ιλίσια, για 5η χρονιά, από 14 Οκτωβρίου, Η παράσταση, που χάρισε στον συγγραφέα και ηθοποιό Γιωργή Τσουρή το βραβείο «Δημήτρης Χορν», μετά από 4 χρόνια αλλεπάλληλων SOLD-OUT, παίρνει μια ακόμα παράταση για λίγες παραστάσεις, και υπόσχεται άφθονο γέλιο και δράση, σε ένα οικογενειακό «ρινγκ» 170 τετραγωνικών. Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Γιώργος Παλούμπης.

Η παράσταση, με  άξονα το εδώ και το τώρα της Ελλάδας, ξεδιπλώνει μια ιστορία με πολύ αγωνία, χιούμορ και σκληρό  ρεαλισμό, που συνδυάζει έντονες κωμικές και δραματικές στιγμές. Μια τραγωδία «για όλη την οικογένεια», με πρόσωπα της διπλανής μας πόρτας και καταστάσεις ακραίες και συνάμα αναγνωρίσιμες.

Το έργο «170 Τετραγωνικά» αποτελεί μαζί με το «Μακριά από παιδιά», και τον «Χαρτοπόλεμο», τα τρία έργα της δραματικής τριλογίας «Πατρική εστία – Οικογένεια στην Ελλάδα του σήμερα». Η τριλογία είναι δημιούργημα του θεατρικού οργανισμού MA NON TROPPO που κλείνει φέτος δέκα χρόνια αδιάλειπτης ενασχόλησης με την νεοελληνική δραματουργία.

Λίγα λόγια για το έργο :

Σε μια μικρή επαρχιακή πόλη της Ελλάδας, ο θάνατος του πατέρα, ξαναφέρνει κάτω από την ίδια στέγη δύο αδερφές που έμεναν μακριά. Σκληρές αντιθέσεις και διαφωνίες, δημιουργούν μια έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στη μικρή εγκυμονούσα αδερφή, τον σύντροφό της και τη μεγάλη αδερφή, η οποία επιστρέφει στο σπίτι μετά από πολυετή απουσία με σκοπό να το πουλήσει.

Μια απογευματινή επίσκεψη – βόμβα, θα φέρει αντιμέτωπους όλους τους αντιήρωές μας με το παρελθόν, το παρόν και κυρίως το μέλλον τους, και θα εκτροχιάσει με κωμικό και απρόσμενο τρόπο την ήδη ασταθή πορεία τους. Κρυμμένα μυστικά, απανωτές ανατροπές και εκκωφαντικές αποκαλύψεις συνθέτουν έναν οικογενειακό συναισθηματικό ντέρμπυ κορυφής. Πόσα νομίζεις ότι ξέρεις για τους πιο κοντινούς σου ανθρώπους; Ποιος θα μείνει όρθιος στο τέλος; 

Το αίμα νερό δε γίνεται, αλλά όταν το αίμα βράζει…

Συντελεστές :

Συγγραφέας – Μουσική – Video εγκατάσταση – Βοηθός σκηνοθέτης : Γιωργής Τσουρής

Σκηνοθεσία : Γιώργος Παλούμπης

Δραματουργική επεξεργασία :
Γιώργος Παλούμπης – Βάλια Παπακωνσταντίνου

Σκηνικά : Κωνσταντίνα Μαρδίκη – Έλλη Παπαδάκη

Κοστούμια : Βασιλική Σύρμα

Φωτισμοί : Σεμίνα Παπαλεξανδροπούλου

Φωτογραφίες : Ανδρέας Παπακωνσταντίνου

Διανομή :

Αμαλία Αρσένη, Ήβη Νικολαΐδου

Θανάσης Ζερίτης, Ελένη Τσιμπρικίδου 

και ο Γιωργής Τσουρής

Ημέρες και ώρες παραστάσεων :

Σάββατο στις 18:00

Κυριακή στις 21:15

Διάρκεια παράστασης : 95’ χωρίς διάλειμμα

Προτιμήσεις απορρήτου
Όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας, ενδέχεται να αποθηκεύει πληροφορίες μέσω του προγράμματος περιήγησής σας από συγκεκριμένες υπηρεσίες, συνήθως με τη μορφή cookie. Εδώ μπορείτε να αλλάξετε τις προτιμήσεις απορρήτου σας. Λάβετε υπόψη ότι ο αποκλεισμός ορισμένων τύπων cookie μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας και στις υπηρεσίες που προσφέρουμε.