Scroll Top

Όσο κρατά ο πόλεμος (“While at War”) Online πρεμιέρα ταινίας

Η StraDa Films συνεχίζει να ανοίγει τις κλειστές κινηματογραφικές αίθουσες στο σπίτι σας  με online πρεμιέρες ταινιών Α΄προβολής.  

Το πολυβραβευμένο αριστούργημα του Αλεχάντρο Αμενάμπαρ (OI ΑΛΛΟΙ, Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΕΣΑ ΜΟΥ, ΑΝΟΙΞΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ) κάνει πρεμιέρα στις 22 Απριλίου μέσω viva.gr.

Στους θεατές παρέχεται η δυνατότητα  ν΄ αγοράσουν virtual εισιτήρια.

Ένας νέος τρόπος να  πηγαίνεις κινηματογράφο!

O Αλεχάντρο Αμενάμπαρ επιστρέφει πίσω στη σκηνοθεσία στη γλώσσα του για πρώτη φορά μετά το αριστουργηματικό Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΕΣΑ ΜΟΥ.  Η ταινία ΟΣΟ ΚΡΑΤΑ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ | WHILE AT WAR είναι ένα δυνατό, πλούσιο σε συναισθήματα δράμα τοποθετημένο χρονικά στα 1936, την απαρχή του Ισπανικού Εμφυλίου. Είναι μια ιστορία για το παρελθόν που φαίνεται πιο επίκαιρη από ποτέ στη σύγχρονη εποχή.

Η ταινία Α΄Προβολής ΟΣΟ ΚΡΑΤΑ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ που παρουσιάζουμε σε online πρεμιέρα στις 22 Απριλίου μέσω viva.gr έγραψε τη δική της ιστορία αποσπώντας 17 συνολικά υποψηφιότητες στα Ισπανικά Oscar, τα Βραβεία Goya. Με πλούσια φεστιβαλική πορεία και διθυραμβικές κριτικές, η ταινία του Αλεχάντρο Αμενάμπαρ  πραγματοποίησε την πανελλήνια πρεμιέρα της στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης.  Η StraDa Films μέσω viva.gr ανοίγει τα κλειστά σινεμά στο σπίτι σας δίνοντας τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε μια πολυβραβευμένη ταινία Α΄προβολής, χωρίς συνδρομή, αγοράζοντας το δικό σας ψηφιακό εισιτήριο (virtual e-ticket).

Δίνεται από τώρα δυνατότητα για κράτηση και προαγορά εισιτηρίου μέσω viva.gr πριν την online πρεμιέρα της ταινίας στις 22 Απριλίου.

Λίγα λόγια για την ταινία :

Ισπανία. Καλοκαίρι 1936. Ο φημισμένος συγγραφέας Miguel de Unamuno αποφασίζει να στηρίξει δημόσια την στρατιωτική επέμβαση που υπόσχεται να φέρει τάξη στη χαοτική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα. Αυτόματα παύεται από την θέση του ως Πρύτανης του Πανεπιστημίου της Σαλαμάνκα με παρέμβαση της αριστερής κυβέρνησης της χώρας. Στο μεταξύ, ο Στρατηγός Franco συγκεντρώνει τις δυνάμεις του ξεκινώντας τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις από τον Νότο, ευελπιστώντας να κατακτήσει την εξουσία. Οι συγκρούσεις γίνονται αιματηρές και καθώς ο Unamuno βλέπει συναδέλφους του να φυλακίζονται, αρχίζει να αμφισβητεί την ορθότητα της απόφασής του να ταχθεί υπέρ της στρατιωτικής επέμβασης. Όταν ο Franco μεταφέρει το αρχηγείο του στη Σαλαμάνκα ως Γενικός Διοικητής, ο Unamuno αποφασίζει να τον επισκεφτεί στο παλάτι του και να ζητήσει επιείκεια.

Βραβεία – Επίσημες Συμμετοχές σε Φεστιβάλ :

Με 17 υποψηφιότητες στα Βραβεία Goya και 5 συνολικά Βραβεία, η ταινία αποτελεί ένα αριστουργηματικό έπος που χαρτογραφεί τον ισπανικό εμφύλιο με συγκλονιστικές ερμηνείες και πιστή ανασύσταση εποχής. Η ταινία πραγματοποίησε παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν, ενώ προβλήθηκε σε σειρά διεθνών φεστιβάλ κινηματογράφου, όπως αυτά του Μαιάμι, της Θεσσαλονίκης, της Χάιφα.  Παράλληλα έχει κερδίσει σπουδαία βραβεία σε Ευρώπη και Αμερική.

Έγραψαν για την ταινία :

H ταινία ΟΣΟ ΚΡΑΤΑ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ είναι μια περίπλοκη, δυνατή και βαθιά ευφυής ταινία με διαχρονική αξία και σαφή διαφορά από το ύφος των προηγούμενων ταινιών του Αμενάμπαρ. Screen International

H ανασύσταση της εποχής είναι εξαιρετικά αυθεντική, ενώ η θεματική της φαντάζει τόσο επίκαιρη όσο ήταν και τη δεκαετία του ‘30  FRANCE 24.

Συντελεστές :

Σενάριο : Alejandro Amenábar, Alejandro Hernández

Σκηνοθεσία : Alejandro Amenábar

Eρμηνεύουν :

Inma Cuevas, Eduard Fernández, Patricia López Arnaiz

Προτιμήσεις απορρήτου
Όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας, ενδέχεται να αποθηκεύει πληροφορίες μέσω του προγράμματος περιήγησής σας από συγκεκριμένες υπηρεσίες, συνήθως με τη μορφή cookie. Εδώ μπορείτε να αλλάξετε τις προτιμήσεις απορρήτου σας. Λάβετε υπόψη ότι ο αποκλεισμός ορισμένων τύπων cookie μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας και στις υπηρεσίες που προσφέρουμε.