Scroll Top

Πάσχα στις Δαλματικές Ακτές!

Screenshot 2024-03-18 at 21-42-17 Πάσχα στις Δαλματικές Ακτές!

Αναχώρηση 2024: 01/05 Μ. Τετάρτη

Τιμή συμμέτοχης: 495€

Διαφορά μονόκλινου: 210€

Αναλυτικό πρόγραμμα:

1Η ΜΕΡΑ 01/05 Μεγάλη Τετάρτη: ΑΘΗΝΑ –  ΤΙΡΑΝΑ/ ΔΥΡΡΑΧΙΟ 

Συγκέντρωση κάτω από τα γραφεία μας, Φιλελλήνων 3 στην Πλατεία Συντάγματος, στις 6:00 το πρωί και αναχώρηση για τα Τίρανα ή το Δυρράχιο. Κάπου εδώ ξεκινάει το ταξίδι μας στο “Μαργαριτάρι της Αδριατικής.

Μόλις φτάσουμε στα Τίρανα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

2Η ΜΕΡΑ 02/05 Μεγάλη Πέμπτη: ΤΙΡΑΝΑ – ΜΠΟΥΤΒΑ – ΚΟΤΟΡ – ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ

Πρωινό και αναχώρηση για μια από τις ομορφότερες πόλεις των ακτών της Δαλματίας.

Πρώτος μας σταθμός τα Τίρανα, όπου και θα κάνουμε περιήγηση της πόλης. Μεταξύ άλλων θα δούμε την παλαιά όπερα, το Εθνικό Μουσείο και άλλα αξιοθέατα στην πλατεία Σκεντέρμπευ.

Συνεχίζουμε το ταξίδι μας διασχίζοντας τη βόρεια ΑΛΒΑΝΙΑ, το Μπαρ και το Μοντενέγκρο (Μαυροβούνιο). Επίσης θα επισκεφθούμε το φημισμένο καλοκαιρινό θέρετρο Μπούτβα. Μια τέλεια ανακαινισμένη μεσαιωνική πόλη, που την περιβάλλουν υπέροχες αμμουδερές παραλίες-όπως επίσης και στο γραφικό Σβέτι Στέφαν.

Στη συνέχεια θα διασχίσουμε την κοιλάδα Κονάβλε θα φτάσουμε στο μοναδικό Μεσογειακό φιόρδ, στον κόλπο του Κότορ. Στο Κότορ θα θαυμάσουμε την παλιά πόλη, κτισμένη στους πρόποδες απότομων λόφων. Αξίζει να σημειωθεί ότι την πόλη περιτριγυρίζουν τείχη 4,5 χιλιομέτρων, τα οποία χρονολογούνται από τον 15ο αιώνα με πολλές εκκλησίες και παλιά αριστοκρατικά σπίτια.

Συνεχίζοντας το ταξίδι μας, καταλήγουμε το βραδάκι στο Τρέμπινιε. Τακτοποίηση σε ξενοδοχείο, στην ευρύτερη περιοχή, δείπνο, διανυκτέρευση.

3Η ΜΕΡΑ 03/05 Μεγάλη Παρασκευή: ΝΤΟYΜΠΡΟΒΝΙΚ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ  – ΣΠΛΙT  – ΤΡΟΓΚΙΡ – ΣΙΜΠΕΝΙΚ

Αφού πάρουμε το πρωινό μας στο ξενοδοχείο, αναχώρηση για το “Μαργαριτάρι της Αδριατικής”. Η μεσαιωνική πόλη του Ντουμπρόβνικ, η οποία χτυπήθηκε ανηλεώς όχι μόνο από Σέρβους αλλά και από Μαυροβούνιους το 1991. Σήμερα όμως δεν αντιλαμβάνεσαι ότι αυτό το σύμπλεγμα από ρωμαϊκά, μεσαιωνικά και αναγεννησιακά στοιχεία, ηλικίας 1300 ετών, είχε υποστεί ζημιές στο 68% των κτιρίων του.

Το ιστορικό τμήμα του (προστατευόμενο από την Unesco) είναι μια οχυρωμένη πόλη μήκους δυόμισι χιλιομέτρων. Κυριολεκτικά πετάς πάνω από την παλαιά πόλη, πανύψηλα πέτρινα κτίρια με παράθυρα-πολεμίστρες και μικροσκοπικές «κρεμαστές» αυλές, εκκλησιές, παλάτια, κρήνες. Στη μέση βρίσκεται μια πλακόστρωτη πλατεία που οδηγεί από το φραγκισκανό μοναστήρι στη δυτική πλευρά, στον πύργο του ρολογιού στην άλλη άκρη, όπου βρίσκονται το παλάτι του κυβερνήτη (1441) και η εκκλησία του προστάτη της πόλης, Αγίου Vlaho. Επισκεφτείτε το φαρμακείο που λειτουργεί συνεχώς από το 1391! Η πλατεία είναι μονίμως γεμάτη τουρίστες.

Στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος και αναχώρηση για το Σπλιτ, την μεγαλύτερη πόλη της Δαλματίας, κατά μήκος των «δαντελωτών» Δαλματικών ακτών. Περιήγηση της μεσαιωνικής πόλης όπου θα επισκεφθούμε το ανάκτορο του αυτοκράτορα Διοκλητιανού.

Στην συνέχεια, επίσκεψη στην γειτονική νησίδα-πόλη του μεσαιωνικού Τρογκίρ, που έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Το τουριστικό Τρογκίρ ενώνει με την ξηρά μια ωραία γέφυρα, το οποίο θεωρείται πνευματικό κέντρο της Δαλματίας και ένας δημοφιλής παραθεριστικός προορισμός με άριστη τουριστική υποδομή.

Συνεχίζουμε για το Σίμπενικ ή Μπίογκραντ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο στην ευρύτερη περιοχή. Δείπνο, διανυκτέρευση.

4Η ΜΕΡΑ 04/05 Μεγάλο Σάββατο: ΛΙΜΝΕΣ ΠΛΙΤΒΙΤΣΕ – ΖΑΓΚΡΕΜΠ

Πρωινό και αναχώρηση για την περιοχή των λιμνών ΠΛΙΤΒΙΤΣΕ. Είναι ενα τεράστιο εθνικό πάρκο με μία σειρά λιμνών που συνδέουν μεταξύ τους μικρούς και μεγάλους καταρράκτες, ένα θέαμα πραγματικά μοναδικό, μαγικές εικόνες που θα πάρουμε μαζί μας. Η φύση δημιούργησε ένα από τα πιο όμορφα θαύματα της που αφήνουν άναυδο τον επισκέπτη. Ένα συγκρότημα 16 λιμνών άλλη ψηλότερη άλλη χαμηλότερη που με μια σειρά καταρρακτών τα νερά πέφτουν από την μία λίμνη στην άλλη. Ελεύθερος χρόνος στην διάθεση σας και αναχώρηση για το Ζάγκρεπ. Άφιξη στο Ζάγκρεπ. Τακτοποίηση σε ξενοδοχείο της περιοχής. Δείπνο. Μεταφορά σε ορθόδοξη εκκλησία της περιοχής για να παρακολουθήσουμε την Ανάσταση. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5Η ΜΕΡΑ 05/05 Κυριακή του Πάσχα ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!: ΖΑΓΚΡΕΠ – ΣΠΗΛΑΙΑ ΠΟΣΤΟΙΝΑ– ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ – ΖΑΓΚΡΕΜΠ

Πρωινό και μία ακόμη ξεχωριστή εμπειρία μας περιμένει, στην επίσκεψή μας στα μεγαλοπρεπή ΣΠΗΛΑΙΑ ΠΟΣΤΟΙΝΑ, τα οποία είναι τα δεύτερα σε μέγεθος σπήλαια της Ευρώπης, με 20 και πλέον χιλιόμετρα διαδρόμων και θαλάμων. Έγιναν ιδιαίτερα γνωστά έπειτα από την ανακάλυψη του Τσετς το 1818. Τον επόμενο κιόλας χρόνο, τα σπήλαια άνοιξαν για το κοινό. Αλλά μόνο όταν πρόσθεσαν ένα τρενάκι το 1872 και ηλεκτρικό φως το 1884 μπόρεσαν πολλοί να δουν με τα μάτια τους αυτά τα φυσικά θαύματα.

Το σύστημα σπηλαίων της Ποστόϊνα είναι ξακουστό για τα όμορφα περάσματα του. Τα ζωντανά χρώματα και τα παράξενα σχήματα των σταλακτιτών και των σταλαγμιτών που κάνουν τους διαδρόμους των σπηλαίων να μοιάζουν με κοσμήματα. Μερικοί λαμπυρίζουν σαν να είναι διάστικτοι με διαμάντια, ενώ άλλοι εκπέμπουν βαθιές αποχρώσεις ώχρας και του καφέ της σκουριάς. Με το ειδικό τραινάκι διασχίζουμε ένα μεγάλο τμήμα του μεγάλου σπηλαίου και απολαμβάνουμε το μοναδικό φαντασμαγορικό εσωτερικό διάκοσμο, από ΣΤΑΛΑΚΤΙΤΕΣ και ΣΤΑΛΑΓΜΙΤΕΣ διαφόρων σχημάτων και αποχρώσεων.

Στη συνέχεια, εκδρομή στην κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα της Σλοβενίας, την αρχοντική Λιουμπλιάνα. Θα περπατήσουμε τα πλακόστρωτα δρομάκια της παλιάς πόλης και περνώντας από την τριπλή γέφυρα Tromostovje, θα δούμε τον Καθεδρικό ναό, την πλατεία Πρέσερν, τη γέφυρα του Δράκου και φυσικά την ανοιχτή αγορά του Πλέσνικ.

Ελεύθερος χρόνος και συνεχίζουμε για το Ζάγκρεμπ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

6Η ΜΕΡΑ 06/05 Δευτέρα του Πάσχα: ΖΑΓΚΡΕΜΠ – ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΚΡΑΓΚΟΥΓΕΒΑΤΣ

Πρωινό και περιήγηση στο Ζάγκρεμπ όπου θα δούμε τη λεωφόρο του Κυρίλλου και Μεθοδίου. Θα δούμε την πλατεία του Αγίου Μάρκου με το Θυρεό της χώρας και το Δημαρχείο με την Πέτρινη Αψίδα. Επίσης θα περιηγηθούμε στην άνω πόλη όπου βρίσκεται ο επιβλητικός Καθεδρικός Ναός και η Αρχιεπισκοπή. Ακόμη θα δούμε το Προεδρικό μέγαρο, τη Βουλή, και άλλα κυβερνητικά κτίρια.

Χρόνος ελεύθερος στην πανέμορφη πόλη του Ζάγκρεμπ  και αναχώρηση για την πανέμορφη πρωτεύουσα της Σερβίας το Βελιγράδι. Τα περισσότερα αξιοθέατα του Βελιγραδίου διακοσμούν την παλιά πόλη. Το πιο γνωστό και ωραίο σημείο της παλιάς πόλης είναι το φρούριο Kalemegdan. Περιλαμβάνει πολλά αξιοθέατα όπως το στρατιωτικό μουσείο, τον ζωολογικό κήπο. Επίσης προσφέρει μια μαγευτική θέα στην πόλη και στους ποταμούς Δούναβη και Σάββα. Πολύ κοντά στο φρούριο είναι η πλατεία Δημοκρατίας, μια μεγάλη και εντυπωσιακή πλατεία με όμορφα κτίρια.

Θα δούμε επίσης τον πύργο όπου εκτέλεσαν το Ρήγα Φεραίο, τον Πύργο Νεμπόισα. Πράγματι μοιάζει µε τον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα χτίζουν τον πύργο το 1460 και το όνομα του σημαίνει «ατρόμητος». Επιπρόσθετα κατείχε καίρια θέση εκτός του βασικού οχυρωματικού συστήματος της πόλης του Βελιγραδίου. Μετά την κατάκτηση της περιοχής από τους Οθωμανούς, ο πύργος χρησιμοποιείτε ως φυλακή. Κι εκεί βρίσκει τον θάνατο ο Ρήγας Φεραίος το 1798, ενώ αγωνίζεται για την οργάνωση του απελευθερωτικού αγώνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μετατροπή του πύργου σε μουσείο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Σερβίας και δρομολογήθηκε το 2007.

Τακτοποίηση σε ξενοδοχείο της ευρύτερης περιοχής, δείπνο, διανυκτέρευση.

7Η ΜΕΡΑ 07/05 Τρίτη: ΚΡΑΓΚΟΥΓΕΒΑΤΣ – ΑΘΗΝΑ 

Αφού πάρουμε πρωινό, αναχώρηση για τα σύνορα με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό.

Στη συνέχεια άφιξη στην Αθήνα και τέλος εκδρομής μας…

*Προαιρετική ασφάλεια η οποία  καλύπτει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, νοσηλεία και covid-19 κόστους  25€* 

*Η εγγραφή σας στην εκδρομή σημαίνει ότι αποδέχεστε τους γενικούς όρους συμμετοχής της εταιρείας μας του ΕΟΤ και του ΗΑΤΑ που υπάρχουν στις “Πληροφορίες” (INFOS) της ιστοσελίδας μας. Αν δεν το βρίσκετε ζητήστε μας να σας αποσταλεί ηλεκτρονικά.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ !! ΟΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΥΡΕΣ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΟΥ 30% ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ.

  • Departure

06:00

  • Included

Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις με πολυτελή πούλμαν όπως αναφέρονται

Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*,3* με πρωινό

Ημιδιατροφή (πρωινό και βραδινό)

Ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με ελληνόφωνο ξεναγό

Αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας

Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης

Φ.Π.Α.

  • Not Included

Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, νυκτερινά κέντρα, θεάματα, ποτά, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά κλπ. και ότι δεν αναγράφεται ρητά στα “Περιλαμβάνει”

Φόροι διαμονής στα ξενοδοχεία, check point πόλεων και διελεύσεις (35€)

Προαιρετική ασφάλεια η οποία  καλύπτει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, νοσηλεία και covid-19 κόστους  25€

Διαφορά μονόκλινου 210€

Προτιμήσεις απορρήτου
Όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας, ενδέχεται να αποθηκεύει πληροφορίες μέσω του προγράμματος περιήγησής σας από συγκεκριμένες υπηρεσίες, συνήθως με τη μορφή cookie. Εδώ μπορείτε να αλλάξετε τις προτιμήσεις απορρήτου σας. Λάβετε υπόψη ότι ο αποκλεισμός ορισμένων τύπων cookie μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας και στις υπηρεσίες που προσφέρουμε.