Scroll Top

Πάσχα στην Κωνσταντινούπολη και το Οικουμενικό Πατριαρχείο!

Αναχώρηση 2024: 03/05 Μ. Παρασκευή

Τιμή συμμέτοχης: 415€

Τιμή παιδικού σε τρίκλινο με 2 ενήλικες: 375€

Διαφορά μονόκλινου: 175€

Αναλυτικό πρόγραμμα:

1η Μέρα: 03/05 M. Παρασκευή
Συγκέντρωση στα Γραφεία μας (Φιλελλήνων 3) στις 06:30 και αναχώρηση στις 7:00 για την Κομοτηνή με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη στην Κομοτηνή, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο όπου και θα παρακολουθήσουμε την περιφορά του επιταφίου.  Διανυκτέρευση.

2η Μέρα: 04/05 Μ. Σάββατο
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την Κωνσταντινούπολη. Διέλευση συνόρων. Στάση καθ’ οδόν για φαγητό.
Άφιξη στην Κωνσταντινούπολη. Επίσκεψη στην εκκλησία και το Αγίασμα του Μπαλουκλί. Προαιρετική κρουαζιέρα στο Βόσπορο με ελληνόφωνο ξεναγό. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ μετάβαση στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ώστε να παραβρεθούμε στην Ανάσταση και να ακούσουμε το “Χριστός Ανέστη” από τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Διανυκτέρευση.

3η Μέρα: 05/05 Κυριακή του Πάσχα ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Θα ξεκινήσουμε με επίσκεψη και ξενάγηση στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και στην εκκλησία των Βλαχερνών όπου εψάλλει για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος. Στη συνέχεια επίσκεψη και ξενάγηση στην θρυλική Αγία Σοφία, το Παλάτι των Σουλτάνων Τοπ Καπί, το μπλε τζαμί (Σουλτάν Αχμέτ), τον βυζαντινό ιππόδρομο όπου βρίσκεται η στήλη του Θεοδοσίου και ο χάλκινος τρίποδας των Δελφών και το Βυζαντινό Υδραγωγείο όπου σήμερα ονομάζεται Γερεμπατάν. Πασχαλινό γεύμα στο πολυτελές εστιατόριο Uludağ Et Lokantası στην Κωνσταντινούπολη, οπού θα τσουγκρίσουμε κόκκινα αβγά και θα γευτούμε τις περίφημες σπεσιαλιτέ του μαγαζιού, καθώς και πασχαλινά τσουρέκια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Απόγευμα ελεύθερο.
Απολαύστε ένα γλυκό στο περίφημο ζαχαροπλαστείο SARAY στον πεζόδρομο του Πέραν η δοκιμάστε μύδια τηγανητά στην Ψαραγορά BALIK PAZAR και στην Στοά Χρηστάκη, διασκεδάζοντας παρέα με τους Κωνσταντινουπολίτες και τους πλανόδιους μουσικούς. Διανυκτέρευση.

4η Μέρα: 06/05 Δευτέρα του Πάσχα
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τα Πριγκηπόνησα, τα 4 νησιά διαμάντια, Πρώτη, Αντιγόνη, Χάλκη και Πρίγκηπο από την Χαλκηδόνα. Στη Χάλκη θα επισκεφθούμε την περίφημη θεολογική Σχολή και στην Πρίγκηπο θα θαυμάσουμε τα παλιά αρχοντικά. Ελεύθερος χρόνος για να κάνετε μια βόλτα με τις άμαξες στο νησί. Επιστροφή από την Ασιατική πλευρά της Πόλης και διασχίζοντας την περίφημη Κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου άφιξη στην Ευρωπαϊκή πλευρά.
Απόγευμα ελεύθερο στο πεζόδρομο του Πέρα. Εδώ βρίσκεται η εκκλησία της Αγίας Τριάδας πρόσφατα ανακαινισμένη –η εκκλησία της Παναγίας του Σταυροδρομίου καθώς και το πιο διάσημο χαμάμ της Πόλης το GALATASARAY HAMAM. Σήμερα το βράδυ προτείνουμε ταβέρνα με μουσική, φολκλορικό πρόγραμμα και χορό της κοιλιάς με χανουμάκια για ατέλειωτη διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

5η Μέρα: 07/05 Τρίτη
Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο. Επίσκεψη και ξενάγηση στο παλάτι του Ντολμά Μπαχτσέ.

Στη συνέχεια προαιρετική κρουαζιέρα στον Βόσπορο για να απολαύσουμε τα χιλιοτραγουδισμένα στενά του. Απολαύστε την μοναδικής φυσικής ομορφιάς διαδρομή καθώς είναι διακοσμημένη με μια μοναδικής φυσικής ομορφιάς διαδρομή διακοσμημένητα υπέροχα “Γυαλί” –βίλλες στις όχθες του Βοσπόρου. Ελεύθερες ώρες για τα τελευταία σας ψώνια στην Κλειστή Αγορά (Καπαλί Τζαρσί).
Αναχώρηση για την Ελλάδα με ενδιάμεσες στάσεις. Διέλευση συνόρων. Άφιξη στην Κομοτηνή, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

6η Μέρα: 08/05 Τετάρτη
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και καφέ. Άφιξη στην Αθήνα. Τέλος εκδρομής.

 

Προαιρετικά: 

  • Κρουαζιέρα στο Βόσπορο με ιδιωτικό καράβι μόνο για το γραφείο μας και ξενάγηση 25€
  • Βραδινή έξοδος σε κέντρο με χανουμάκια. Περιλαμβάνει πλήρες μενού και ένα μπουκάλι κρασί ανά 2 άτομα. 35€
  • Προαιρετική ασφάλεια η οποία  καλύπτει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, νοσηλεία και covid-19 κόστους  25€

*Η εγγραφή σας στην εκδρομή σημαίνει ότι αποδέχεστε τους γενικούς όρους συμμετοχής της εταιρείας μας του ΕΟΤ και του ΗΑΤΑ που υπάρχουν στις “Πληροφορίες” (INFOS) της ιστοσελίδας μας. Αν δεν το βρίσκετε ζητήστε μας να σας αποσταλεί ηλεκτρονικά.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ !! ΟΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΥΡΕΣ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΟΥ 30% ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ.

  • Included

Όλη την διαδρομή με πολυτελή υπερυψωμένα κλιματιζόμενα πούλμαν

Δύο διανυκτερεύσεις στην Ελλάδα με μπουφέ πρωινό

Τρεις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* στην πλατεία ΤΑΞΙΜ με μπουφέ πρωινό

Ημιδιατροφή – 5 πρωινά και 3 γεύματα (συμπεριλαμβάνεται το μεσημεριανό γεύμα στο διάσημο εστιατόριο Uludağ Et Lokantası)

Την κρουαζιέρα στα Πριγκηπόνησα ( δεν περιλαμβάνεται το εισιτήριο του καραβιού 12 € )

Περιηγήσεις – ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα

Αρχηγός – Ελληνόφωνος ξεναγός

Ταξιδιωτική ασφάλεια και ασφάλεια Αστικής Επαγγελματικής ευθύνης

  • Not Included

Εισόδους μουσείων, ποτά, φιλοδωρήματα και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό

Φόροι διαμονής στα ξενοδοχεία, check point πόλεων και διελεύσεις (35€)

Προαιρετική ασφάλεια η οποία καλύπτει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, νοσηλεία και covid-19 κόστους 25€

Διαφορά μονόκλινου 175€

Προτιμήσεις απορρήτου
Όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας, ενδέχεται να αποθηκεύει πληροφορίες μέσω του προγράμματος περιήγησής σας από συγκεκριμένες υπηρεσίες, συνήθως με τη μορφή cookie. Εδώ μπορείτε να αλλάξετε τις προτιμήσεις απορρήτου σας. Λάβετε υπόψη ότι ο αποκλεισμός ορισμένων τύπων cookie μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας και στις υπηρεσίες που προσφέρουμε.