Scroll Top

Χριστούγεννα – Πρωτοχρονιά – Φώτα στην Ιταλία – Ιταλικό Πανόραμα Ρώμη – Φλωρεντία – Βενετία 7ήμερη οδική εκδρομή

Αναχωρήσεις 2023: 22/12 , 29/12, 02/01/2024

Διαφορά μονόκλινου: 210€

1η ΗΜΕΡΑ Παρασκευή – 22/12:ΑΘΗΝΑ – ΠΑΤΡΑ ΕΝ ΠΛΩ 

Συγκέντρωση, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για Πάτρα με στάσεις καθοδόν για καφέ. Άφιξη στην Πάτρα, επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για Μπάρι. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η ΗΜΕΡΑ Σάββατο – 23/12:ΜΠΑΡΙ – ΠΟΜΠΗΙΑ – ΝΑΠΟΛΗ – ΡΩΜΗ

Άφιξη στο Μπάρι και αναχώρηση για τον αρχαιολογικό χώρο της Πομπηίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 24 Αυγούστου του 79 μ.Χ. ο Βεζούβιος εκρήγνυται  εξαφανίζοντας από τον χάρτη την Πομπηία που εκείνη την περίοδο υπολογίζεται ότι είχε 20-30 χιλιάδες κατοίκους! Η περιήγηση στην νεκρή πόλη που έμεινε άθικτη κάτω από την λάβα του Βεζούβιου που εξερράγη το 79μ.χ πραγματικά θα σας συναρπάσει.

Θα δούμε το περιμετρικό τείχος, το Φόρουμ, το ναό του Απόλλωνα και της Αρτέμιδος, την πόλη του Νέρωνα κ.α.

Συνεχίζουμε με σύντομο πέρασμα από την πόλη της Νάπολης, όπου βρίσκεται το καστέλ Νουόβο ,το θέατρο Σαν Κάρλο και τα βασιλικά ανάκτορα . Στη συνέχεια αναχώρηση για την πόλη της Ρώμης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ Κυριακή – 24/12: ΡΩΜΗ – ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

Πρωινό και περιήγηση στην πόλη. Μαζί θα περπατήσουμε σε εντυπωσιακές πλατείες και γειτονιές με εκπληκτικής αρχιτεκτονικής κτίρια, επιβλητικά μνημεία και πανέμορφα σιντριβάνια. Δεν θα παραλείψουμε να επισκεφθούμε την πελώρια Piazza Navona, το Κολοσσαίο – το έμβλημα της Ρώμης. Θα δοκιμάσουμε  panettone, θα κάνουμε βόλτες στους εμπορικούς δρόμους με τις λαμπερές βιτρίνες για τις απαραίτητες αγορές, θα πιούμε καφέ με τοπικά γλυκά τύπου κρουασάν σαν Ιταλοί, θα μάθουμε για τα έθιμα της χώρας και φυσικά θα γευτούμε pizza και pasta.

Εξερευνώντας την Ρώμη, θα δούμε το Κολοσσαίο, το οποίο πράγματι είναι μοναδικά επιβλητικό. Στην συνέχεια, την αψίδα του Θριάμβου, τα φόρουμ του Αυγούστου, του Καίσαρα και του Ιουστινιανού, την πιάτσα Βενέτσια, τον λόφο του Καπιτωλίου με τον ανδριάντα του Μάρκου Αυρήλιου, το μέγαρο του Μουσολίνι και την βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό. Απόγευμα ελεύθερο.

Όσοι το επιθυμείτε μπορείτε ατομικά να επισκεφτείτε τα μουσεία του Βατικανού, όπου βρίσκονται μεταξύ άλλων οι αίθουσες των γλυπτών, των χαλιών, των παπύρων και των αυτοκρατόρων και τη διάσημη Καπέλα Σιστίνα, με τις τοιχογραφίες του Ραφαήλ και του Μιχαήλ Αγγέλου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Το βράδυ θα κάνουμε βόλτα στην καρδιά της Αιώνιας Πόλης. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ Δευτέρα – 25/12:ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΣΙΕΝΑ – ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ (275χλμ)

Αφού απολαύσαμε την Ρώμη, πρωινό και αναχώρηση για την Σιένα. Η Σιένα είναι η ωραιότερη μεσαιωνική πόλη της Ιταλίας, καθώς στην καρδιά της βρίσκεται το Κάμπο, η πιο εντυπωσιακή ιταλική πλατεία. Εκεί αναβιώνει κάθε χρόνο το Πάλιο, το έθιμο των περίφημων ιπποδρομιών της Σιένα. Το κτίριο που δεσπόζει στην πλατεία είναι το μεγαλειώδες Παλάτσο Πούμπλικο, ενώ πολύ κοντά βρίσκεται το Ντουόμο, ένας από τους ομορφότερους γοτθικούς καθεδρικούς ναούς της Ιταλίας και το μουσείο με τους καλλιτεχνικούς θησαυρούς του ναού.

Στη συνέχεια, αποχαιρετώντας την Σιένα και την Ρώμη και αναχωρούμε για την πόλη της Φλωρεντίας. Άφιξη και περιήγηση στην πολιτιστική πρωτεύουσα της Ιταλίας, στο ιστορικό κέντρο της Φλωρεντίας. Θα θαυμάσουμε τον καθεδρικό ναό, τον τρίτο μεγαλύτερο χριστιανικό ναό, τον τρούλο του Μπρουνελέσκι και το καμπαναριό του Τζιότο. Επίσης θα δούμε το Βαπτιστήριο του Αγίου Ιωάννη, το Πόντε Βέκιο, την παλαιότερη και πιο διάσημη γέφυρα του ποταμού Άρνου που διασχίζει την Φλωρεντία.

Έπειτα άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια.  Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ Τρίτη – 26/12:ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ – ΒΕΝΕΤΙΑ (270 ΧΛΜ)

Πρωινό και αναχώρηση για Βενετία. Μεταφορά στο λιμάνι από όπου ξεκινάνε τα ιδιωτικά καραβάκια, τα οποία θα μας μεταφέρουν στο ιστορικό κέντρο της πόλης, την πλατεία του Αγίου Μάρκου.

Θα θαυμάσουμε την εκκλησία και την πλατεία του Αγίου Μάρκου, το παλάτι των Δόγηδων, την γέφυρα των στεναγμών, τον πύργο των καμπανών και του ωρολογίου.

Προτείνουμε στον ελεύθερο χρόνο σας να δοκιμάσετε μια ρομαντική βόλτα με γόνδολα στα κανάλια της μοναδικής Βενετίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ Τετάρτη – 27/12:ΒΕΝΕΤΙΑ –SAN MARINO – AΝΚΟΝΑ (400 ΧΛΜ)

Αφού πάρουμε το πρωινό μας, αναχώρηση για το Σαν Μαρίνο. Ο Άγιος Μαρίνος, ή Σαν Μαρίνο και πιο επίσημα Δημοκρατία του Άγιου Μαρίνου είναι επίσης γνωστό ως Γαληνοτάτη Δημοκρατία του Αγίου Μαρίνου(Serenissima Repubblica di San Marino). Είνα περίκλειστο μικρό κράτος, βόρεια της Ρώμης. Με λίγα λόγια είναι ένα αυτόνομο κρατίδιο μέσα στην Ιταλία. Επιπλέον, ελεύθερος χρόνος στο Σαν Μαρίνο. Ψωνίστε αναμνηστικά από την πόλη-κράτος και δοκιμάστε τοπικές συνταγές.

Στη συνέχεια αναχώρηση για Ανκόνα, επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και αναχώρηση για Πάτρα. Διανυκτέρευση εν πλω.

7η ΗΜΕΡΑ Πέμπτη – 28/12:ΠΑΤΡΑ – ΑΘΗΝΑ (220 ΧΛΜ)

Το επόμενο πρωί, αφού φτάσουμε στην Πάτρα, αναχωρούμε για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

Στην συνέχεια άφιξη στην Αθήνα. Κάπου εδώ η εκδρομή μας σε Ρώμη – Φλωρεντία – Βενετία έφτασε στο τέλος της.

Αξίζει να Γνωρίζετε…

 1. Η Ρώμη είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε πληθυσμό εντός των ορίων της πόλης.
 2. Σύμφωνα με τη μυθολογία ο Ρωμύλος θεμελιώνει τη Ρώμη στον Παλατίνο Λόφο στις 21 Απριλίου 753 π.Χ. Στη συνέχεια σκότωσε τον δίδυμο αδελφό του Ρέμο και έγινε ο πρώτος βασιλιάς της Ρώμης.
 3. Εκδρομή στην Ρώμη σημαίνει εκδρομή στην Ιστορία και στον Πολιτισμό
 4. Με τη μετάβαση στον Χριστιανισμό αποκτάει θρησκευτική σημασία καθώς την κάνει έδρα της Καθολικής Εκκλησίας.
 5. Ολόκληρη η πόλη της Βενετίας, αποτελεί μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς μαζί με τη λιμνοθάλασσα της.
 6. Το Σαν Μαρίνο, είναι η θεωρούμενη ως η παλαιότερη Συνταγματική Δημοκρατία του κόσμου

*Προαιρετική ασφάλεια η οποία  καλύπτει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, νοσηλεία και covid-19 κόστους  25€*

Τιμή για δίκλινη καμπίνα ανά άτομο ανά διαδρομή:

 • Εσωτερική: 50€ 
 • Εξωτερική: 70€

Τιμή για τρίκλινη καμπίνα ανά άτομο ανά διαδρομή:

 • Εσωτερική: 15€ 

Για να ταξιδέψουμε πρέπει να έχουμε μαζί μας ταυτότητα νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες (15ετίας, δηλαδή να έχει εκδοθεί από το 2008 και μετά) ή διαβατήριο σε ισχύ (6 μήνες και πάνω, από το πέρας του ταξιδιού σας)

*Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί, χωρίς να παραληφθεί κανένα σημείο ενδιαφέροντος, όπως και τα δρομολόγια των πλοίων από και προς τα λιμάνια Ελλάδας – Ιταλίας*

*Η εγγραφή σας στην εκδρομή σημαίνει ότι αποδέχεστε τους γενικούς όρους συμμετοχής της εταιρείας μας του ΕΟΤ και του ΗΑΤΑ που υπάρχουν στις “Πληροφορίες” (INFOS) της ιστοσελίδας μας. Αν δεν το βρίσκετε ζητήστε μας να σας αποσταλεί ηλεκτρονικά.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ !! ΟΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΥΡΕΣ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΟΥ 30% ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ.

Περιλαμβάνει:

 • Μεταφορές, ξεναγήσεις, περιηγήσεις με σύγχρονα, κλιματιζόμενα πούλμαν
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 3*, 4* με πρωινό μπουφέ
 • Ημιδιατροφή (4 δείπνα ή γεύματα)
 • Ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με ελληνόφωνο ξεναγό
 • Ξεναγήσεις στον Άγιο Πέτρο και στη Φλωρεντία (Από διπλωματούχο ξεναγό)
 • Αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας
 • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης
 • Φ.Π.Α.
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πάτρα-Μπάρι και Ανκόνα-Πάτρα (Τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες)

Δεν περιλαμβάνει:

 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, νυκτερινά κέντρα, θεάματα, ποτά, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά κλπ. και ότι δεν αναγράφεται ρητά στα “Περιλαμβάνει”
 • Check point πόλεων και διελεύσεις (35€)
 • Φόροι διαμονής στα ξενοδοχεία έως 15€ συνολικά (πληρώνονται ατομικά στα καταλύματα)
 • Διαφορά μονόκλινου (επιπλέον 210€)
 • Προαιρετική ασφάλεια η οποία καλύπτει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, νοσηλεία και covid-19 κόστους 25€
 • Ιδιωτικό καραβάκι Βενετίας (20€)
 • Είσοδος και ξενάγηση στην Πομπηία (28€)
Προτιμήσεις απορρήτου
Όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας, ενδέχεται να αποθηκεύει πληροφορίες μέσω του προγράμματος περιήγησής σας από συγκεκριμένες υπηρεσίες, συνήθως με τη μορφή cookie. Εδώ μπορείτε να αλλάξετε τις προτιμήσεις απορρήτου σας. Λάβετε υπόψη ότι ο αποκλεισμός ορισμένων τύπων cookie μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας και στις υπηρεσίες που προσφέρουμε.