Scroll Top

Ιτέα – Άμφισσα – Γαλαξίδι – Αλευρομουτζουρώματα – “Στοιχειό της Χάρμαινας”

Αναχωρήσεις 2024: 16/03

Τιμή συμμετοχής: 225€

Τιμή παιδικού έως 12 ετών σε τρίκλινο με 2 ενήλικες: 185€

Διαφορά Μονόκλινου: 95€

Αναλυτικό Πρόγραμμα Εκδρομής:

1η μέρα 16/03 Σάββατο : Αθήνα – Ιτέα – ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗΣ ΧΑΡΜΑΙΝΑΣ

Συγκέντρωση στα γραφεία μας Φιλελλήνων 3 ώρα 06.30 και αναχώρηση ώρα 07.00 για την όμορφη ΙΤΕΑ. Στάση στην Αράχωβα. Η Αράχωβα είναι μία ορεινή κωμόπολη του Νομού Βοιωτίας χτισμένη στις νότιες πλαγιές του Παρνασσού σε υψόμετρο 950 μέτρων. Άφιξη στην Ιτέα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Μπορείτε να γευματίσετε (προαιρετικά) απολαμβάνοντας τα νοστιμότατα φαγητά με τοπικές συνταγές. Το απόγευμα αναχώρηση για την ΑΜΦΙΣΣΑ, την πρωτεύουσα του νομού όπου θα παρακολουθήσουμε την παρέλαση του Καρναβαλιού και θα θαυμάσουμε τις Αποκριάτικες εκδηλώσεις και το φημισμένο» «ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗΣ ΧΑΡΜΑΙΝΑΣ. Από την συνοικία Χάρμαινα, όπου βρίσκονται τα παλιά Ταμπάκικα και τα σκαλιά του Αϊ Νικόλα κατεβαίνει το “στοιχειό” και μαζί ακολουθούν εκατοντάδες μεταμφιεσμένοι. Στο ιστορικό μεγάλο καφενείο της πόλης γίνονται συζητήσεις σατυρικού περιεχομένου για τους Θρύλους και τα Στοιχειά. Εκεί θα αναβιώνουμε τον μύθο του ταμπάκη Κωνσταντή, ο οποίος στοίχειωσε την πηγή της Χάρμαινας, όταν η αγαπημένη του Λενιώ έπεσε νεκρή από ένα φοβερό κεραυνό. Στους δρόμους της πόλης περιηγούνται άντρες, γυναίκες και παιδιά, κωδωνοφόροι, δερματοφόροι και μεταμφιεσμένοι με ζωόμορφες εμφανίσεις, συνοδεύοντας το ομοίωμα του Στοιχειού της Χάρμαινας. Όποιος επιθυμεί με μια μικρή συμμετοχή  5 €, μπορεί να συμμετέχει στην στο δρώμενο μεταμφιεσμένος με ζωόμορφη εμφάνιση. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα 17/03  Κυριακή: Γραβιά – Θεματικό βιομηχανικό Πάρκο – Καρναβάλι Ιτέας

Μετά το πρωινό αναχώρηση για το Χάνι της Γραβίας. Το ιστορικό Χάνι της Γραβιάς, σύμβολο τόλμης, αποφασιστικότητας και αυταπάρνησης της ελληνικής φυλής. Τα τελευταία χρόνια, το Χάνι της Γραβιάς αναστηλώθηκε. Ο επισκέπτης μπορεί πλέον να επισκεφτεί το Μουσείο της Επανάστασης του 1821 που στεγάζεται εκεί και επιπροσθέτως να παρακολουθήσει μια καταπληκτική πληροφοριακή αναπαράσταση της μάχης στο Χάνι της Γραβιάς με χρήση μέσων εικονικής πραγματικότητας. Είναι διαθέσιμες 20λεπτες προβολές αφήγησης της Μάχης της Γραβιάς ανά μία ώρα. Στον χώρο επίσκεψης είναι διαθέσιμο στον επισκέπτη το οπτικοακουστικό υλικό, καθώς και αναμνηστικά είδη της εποχής του ’21.Αναχώρηση για το Θεματικό Βιομηχανικό Πάρκο. Στους πρόποδες της Γκιώνας 10 χλμ μακριά από τη Γραβιά ένα εξαιρετικό μοναδικό θεματικό πάρκο περιμένει να ξεναγήσει τον επισκέπτη στην εξόρυξη βωξίτη. Η περιήγηση στο Vagonetto δίνει στον επισκέπτη τη δυνατότητα να γνωρίσει βήμα-βήμα τη διαδικασία εξόρυξης του βωξίτη. Η γνωριμία με την ιστορία του βωξίτη ξεκινά από το παλιό μεταλλείο, τη Στοά 850, συνεχίζεται με την περιήγηση στον Εκθεσιακό Χώρο Μεταλλευτικής Ιστορίας και ολοκληρώνεται με την επίσκεψη στην Πτέρυγα Ψηφιακής Τεχνολογίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα θα παρακολουθήσουμε το Ιτιώτικο καρναβάλι στην παραλία της Ιτέας με πλούσιες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα 18/03 Καθαρά Δευτέρα: Γαλαξίδι – Αλευρομουτζουρώματα

Μετά το πρωινό αναχώρηση για Γαλαξίδι, όπου θα συμμετάσχουμε στα τοπικά αποκριάτικα έθιμα, με αποκορύφωμα τα περίφημα «Αλευρομουτζουρώματα», με πολύ κέφι και πολύ γέλιο. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό έθιμο του Γαλαξιδίου, όπου αλευρομαχητές γυρίζουν την πόλη και αντιμάχονται με αλευριές με χρωματισμένες αλευρόσκονες, μπλε, κίτρινες, μαύρες και κόκκινες σ΄ ένα καθολικό αλευρομουτζούρωμα. Προέρχεται από την εποχή της Τουρκοκρατίας ως κατευόδιο των συζύγων των ναυτικών, που ράντιζαν τη θάλασσα με αλεύρι κατά την καθέλκυση και απόπλου των πλοίων προκειμένου οι άντρες τους να συναντούν «χορτάτες» και ήρεμες θάλασσες. Ο «αλευροπόλεμος», τα αλευρομουτζουρώματα στο Γαλαξίδι ξεκινούν το απομεσήμερο της Καθαρής Δευτέρας και είναι η κορύφωση των εορτών της Αποκριάς. Δεν χρειάζεται να φροντίσετε για πολεμοφόδια, καθώς το αλεύρι είναι προσφορά του δήμου, ενώ φόρμες και άλλου είδους εξαρτήματα «πανοπλίας» θα βρείτε στα μαγαζάκια της πόλης. Επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις και τέλος εκδρομής.

*Προαιρετική ασφάλεια η οποία  καλύπτει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, νοσηλεία και covid-19 κόστους  20€*

*Η εγγραφή σας στην εκδρομή σημαίνει ότι αποδέχεστε τους γενικούς όρους συμμετοχής της εταιρείας μας του ΕΟΤ και του ΗΑΤΑ που υπάρχουν στις “Πληροφορίες” (INFOS) της ιστοσελίδας μας. Αν δεν το βρίσκετε ζητήστε μας να σας αποσταλεί ηλεκτρονικά.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ !! ΟΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΥΡΕΣ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΟΥ 30% ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ.

  • Included

Μεταφορές με πολυτελή Πούλμαν

2 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο στην Ιτέα

Δύο πρωινά σε μπουφέ

Δύο γεύματα ή δείπνα

Ξεναγήσεις από έμπειρο συνοδό αρχηγό του γραφείου μας!

Ασφάλεια Αστικής Επαγγελματικής Ευθύνης

  • Not Included

Φόρος διαμονής στο ξενοδοχείο

Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, ποτά, αναψυκτικά, φιλοδωρήματα και ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό

Προαιρετική ασφάλεια η οποία  καλύπτει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, νοσηλεία και covid-19 κόστους  20€

Προτιμήσεις απορρήτου
Όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας, ενδέχεται να αποθηκεύει πληροφορίες μέσω του προγράμματος περιήγησής σας από συγκεκριμένες υπηρεσίες, συνήθως με τη μορφή cookie. Εδώ μπορείτε να αλλάξετε τις προτιμήσεις απορρήτου σας. Λάβετε υπόψη ότι ο αποκλεισμός ορισμένων τύπων cookie μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας και στις υπηρεσίες που προσφέρουμε.