Scroll Top

Πάσχα στα Μικρασιατικά Παράλια!

Μικρασιατικά Παράλια Σμύρνη – Έφεσσος – Κουσάντασι – Βουρλά – Αλάτσατα – Τσεσμές – Αϊβαλί – Πέργαμος – Τροία – Δαρδανέλλια

6ήμερη Οδική Εκδρομή

Αναχωρήσεις 2024: 02/05 Μεγάλη Πέμπτη

Τιμή συμμετοχής κατ΄άτομο: 385€

Διαφορά μονόκλινου: 175€

Αναλυτικό πρόγραμμα:

1η μέρα 02/05 Μεγάλη Πέμπτη: Αθήνα – Κεσσάνη
Συγκέντρωση στα γραφεία μας ώρα 05.45 και αναχώρηση ώρα 06.00 με πολλές ενδιάμεσες στάσεις. Διέλευση συνόρων. Άφιξη στην Κεσσάνη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

2η ημέρα 03/05 Μεγάλη Παρασκευή: Κεσσάνη – Δαρδανέλια – Τροία – Αϊβαλί – Πέργαμος – Σμύρνη
Mετά το πρωινό αναχώρηση από το ξενοδοχείο. Διασχίζοντας τα στενά του Ελλησπόντου, άφιξη και ξενάγηση της ιστορικής ΤΡΟΙΑΣ του Αχιλλέα και του Δούρειου Ίππου.
Συνεχίζουμε για το Αϊβαλί τις Ελληνικές Κυδωνιές. Άφιξη και ξενάγηση της πόλης. Θα δούμε την πρόσφατα ανακαινισμένη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και θα επισκεφθούμε τα Μοσχονήσια. Ελεύθερος χρόνος για ψώνια στην πάμφθηνη αγορά του Αϊβαλιού.
Συνεχίζουμε για την ιστορική αρχαία Ελληνική Πέργαμο και ξενάγηση στον πανέμορφο Ασκληπιείο, το πρώτο νοσοκομείο της αρχαιότητας, με τις μεθόδους ίασης του οποίου χρησιμοποιεί και η σύγχρονη ιατρική. Η, έως και σήμερα, διαδεδομένη λέξη SPA προέρχεται από το λατινικό “Salus Per Aquam”, το οποίο σημαίνει “Υγεία Μέσω του Νερού”.
Άφιξη στην Σμύρνη νωρίς το απόγευμα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Αργά το απόγευμα θα παρακολουθήσουμε τη περιφορά του επιταφίου στην εκκλησία της Αγίας Φωτεινής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα 04/05 Μεγάλο Σάββατο: Σμύρνη – Κουσάντασι – Έφεσος
Πρωινό και αναχώρηση για τον αρχαιολογικό χώρο της Εφέσου όπου θα ακολουθήσει ξενάγηση.
Συνεχίζουμε για το γραφικό Κουσάντασι. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και αγορές. Στάση στο ελληνικό χωριό Σιρίντζε, το παλιό μικρασιατικό Κιρκιτζέ, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε η συγγραφέας Διδώ Σωτηρίου και έγραψε το βιβλίο “Ματωμένα Χώματα”, το οποίο αγαπήθηκε και διαβάστηκε από Έλληνες και Τούρκους. Στάση για ελεύθερο γεύμα στο παλιό Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο του χωριού, το οποίο έχει μείνει ανέπαφο στο χρόνο.
Επιστροφή στην Σμύρνη και ξενάγηση της πόλης.
Θα επισκεφθούμε το Κάστρο του Κατιφέ Καλέ το οποίο βρίσκεται στο όρος Πάγος. Χτισμένο τον 4ο αιώνα π.Χ. από τον Λυσίμαχο, σήμα κατατεθέν της πόλης έως και σήμερα. Η εκπάγλου κάλλους θέα από το κάστρο θα σας κόψει της ανάσα. Θα δούμε τον Πύργο του Ρολογιού στην κεντρική πλατεία από το 1901, δώρο του σουλτάνου Αμπντούλ Χαμίτ. Θα επισκεφθούμε την Κλειστή αγορά η οποία χτίστηκε την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ξαναχτίστηκε από τον Μάρκο Αυρήλιο μετά από ένα σεισμό το 178 μ.Χ. Επιστροφή και δείπνο στο ξενοδοχείο. Μετάβαση στην εκκλησία της Αγίας Φωτεινής για να ακούσουμε το Χριστός Ανέστη. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα 05/05 Κυριακή του Πάσχα ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!: Τσεσμέ – Βουρλά – Αλάτσατα
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση. Θα επισκεφθούμε τον Τσεσμέ, το παλιό ελληνικό χωριό Κρήνη. Καθοδόν επίσκεψη και ξενάγηση στα παλιά ελληνικά χωριά.Τα Βουρλά όπου βρίσκεται το σπίτι του ποιητή Σεφέρη και λειτουργεί ως ξενοδοχείο και τα Αλάτσατα, το διεθνές κέντρο windsurfing. Τα Αλάτσατα διατηρούν ανέπαφα το Ελληνικό τους χρώμα και θυμίζουν Ελληνικά νησιά. Στην επιστροφή θα πάμε στην Πούντα και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να κάνουμε τις βόλτες μας στο Κορδελιό. Άφιξη στο ξενοδοχείο. Ελεύθερο απόγευμα στην διάθεσή σας στην κλειστή και οικονομική αγορά της Σμύρνης. Δείπνο στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα 06/05 Δευτέρα του Πάσχα: Σμύρνη – Δαρδανέλια – Αλεξανδρούπολη ή Κομοτηνή
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τα Δαρδανέλλια με ενδιάμεσες στάσεις. Διέλευση συνόρων, άφιξη στο ξενοδοχείο μας στην Αλεξανδρούπολη ή την Κομοτηνή, τακτοποίηση στα δωμάτια, διανυκτέρευση.

6η ημέρα 07/05 Τρίτη: Αλεξανδρούπολη ή Κομοτηνή – Αθήνα
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση με ενδιάμεσες στάσεις και άφιξη στην Αθήνα. Τέλος εκδρομής.

*Προαιρετική ασφάλεια η οποία  καλύπτει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, νοσηλεία και covid-19 κόστους  25€*

*Η εγγραφή σας στην εκδρομή σημαίνει ότι αποδέχεστε τους γενικούς όρους συμμετοχής της εταιρείας μας του ΕΟΤ και του ΗΑΤΑ που υπάρχουν στις “Πληροφορίες” (INFOS) της ιστοσελίδας μας. Αν δεν το βρίσκετε ζητήστε μας να σας αποσταλεί ηλεκτρονικά.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ !! ΟΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΥΡΕΣ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΟΥ 30% ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ.

  • Included

Μεταφορές, ξεναγήσεις, περιηγήσεις με σύγχρονα, κλιματιζόμενα πούλμαν

Τρεις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* στην Σμύρνη με μπουφέ πρωινό

Μια διανυκτέρευση στην Τουρκία με πρωινό μπουφέ

Μια διανυκτέρευση στην Ελλάδα με πρωινό μπουφέ

Ημιδιατροφή (5 πρωινά και 3 γεύματα)

Ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με ελληνόφωνο ξεναγό

Αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας

Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης

Φ.Π.Α.

  • Not Included

Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, νυκτερινά κέντρα, θεάματα, ποτά, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά κλπ. και ότι δεν αναγράφεται ρητά στα “Περιλαμβάνει”

Φόροι διαμονής στα ξενοδοχεία, check point πόλεων και διελεύσεις (35€)

Προαιρετική ασφάλεια η οποία καλύπτει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, νοσηλεία και covid-19 κόστους  25€

Διαφορά μονόκλινου 175€

Προτιμήσεις απορρήτου
Όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας, ενδέχεται να αποθηκεύει πληροφορίες μέσω του προγράμματος περιήγησής σας από συγκεκριμένες υπηρεσίες, συνήθως με τη μορφή cookie. Εδώ μπορείτε να αλλάξετε τις προτιμήσεις απορρήτου σας. Λάβετε υπόψη ότι ο αποκλεισμός ορισμένων τύπων cookie μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας και στις υπηρεσίες που προσφέρουμε.