Scroll Top

Χριστούγεννα – Πρωτοχρονιά – Φώτα στην Κωνσταντινούπολη “Η Βασιλεύουσα”

Αναχωρήσεις 2023: 23/12/2023, 30/12/2023, 2/1/2024

Διαφορά μονόκλινου: 180€

1η ΗΜΕΡΑ Σάββατο – 23/12: Αθήνα – Κομοτηνή

Συγκέντρωση στα γραφεία ώρα και αναχώρηση ώρα 07:00 για την Κομοτηνή με ενδιάμεσες στάσεις. Κάπου εδώ ξεκινάει το ταξίδι μας για την “Πόλη των Πόλεων” την Κωνσταντινούπολη. Άφιξη στην Κομοτηνή, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ Κυριακή – 24/12: Κομοτηνή – Κωνσταντινούπολη

Μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο, αναχώρηση για την Κωνσταντινούπολη. Αφού περάσουμε τα σύνορα, θα κάνουμε στάση καθ’ οδόν για φαγητό.
Με την άφιξη μας στη Πόλη θα κάνουμε μια αναγνωριστική βόλτα. Στη συνέχεια μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Γεύμα του γραφείου μας. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ Δευτέρα – 25/12: ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ Κωνσταντινούπολη 

Μετά το πρωινό επίσκεψη και ξενάγηση στην θρυλική Αγία Σοφία, το Παλάτι των Σουλτάνων Τοπ Καπί και το μπλε τζαμί (Σουλτάν Αχμέτ). Στη συνέχεια θα πάμε στον βυζαντινό ιππόδρομο. Εκεί θα δούμε τη στήλη του Θεοδοσίου και τον χάλκινο τρίποδα των Δελφών καθώς και το Βυζαντινό Υδραγωγείο που σήμερα ονομάζεται Γεραμπατάν.

Για όσους έχουν ήδη επισκεφθεί τα Μουσεία ελεύθερος χρόνος στην περιοχή του Σουλτάν Αχμέτ και την Κλειστή Αγορά. Έπειτα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Απόγευμα ελεύθερο.

Απολαύστε ένα προφιτερόλ στο περίφημο ζαχαροπλαστείο SARAY στον πεζόδρομο του Πέραν, που πράγματι είναι ένα από τα καλύτερα που έχουμε δοκιμάσει. Επίσης δοκιμάστε τηγανητά μύδια  στην Ψαραγορά BALIK PAZAR και στην Στοά Χρηστάκη, διασκεδάζοντας παρέα με τους Κωνσταντινουπολίτες και τους πλανόδιους μουσικούς. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ Τρίτη – 26/12: Κωνσταντινούπολη – Πατριαρχείο – Βλαχέρνα – Πριγκηπόνησα

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για επίσκεψη και προσκύνημα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Συνεχίζουμε για την Παναγία των Βλαχερνών, εδώ που εψάλη για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος. Αναχώρηση για τα Πριγκηπόνησα, τα 4 νησιά διαμάντια, Πρώτη, Αντιγόνη, Χάλκη και Πρίγκηπο από την Χαλκηδόνα.

Στη Χάλκη θα δούμε την περίφημη θεολογική Σχολή και στην Πρίγκηπο θα θαυμάσουμε τα παλιά αρχοντικά. Έπειτα ελεύθερος χρόνος για να κάνετε μια βόλτα με τις άμαξες στο νησί.

Επιστροφή από την Ασιατική πλευρά της Πόλης και διασχίζοντας την περίφημη Κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου άφιξη στην Ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης.
Απόγευμα ελεύθερο στο πεζόδρομο του Πέρα. Δείτε  την εκκλησία της Αγίας Τριάδας πρόσφατα ανακαινισμένη –η εκκλησία της Παναγίας του Σταυροδρομίου καθώς και το πιο διάσημο χαμάμ της Πόλης το GALATASARAY HAMAM.

Σήμερα το βράδυ προτείνουμε ταβέρνα με μουσική, φολκλορικό πρόγραμμα και χορό της κοιλιάς με χανουμάκια για ατέλειωτη διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ Τετάρτη – 27/12: Κωνσταντινούπολη – Κρουαζιέρα(προαιρετική) – Κλειστή Αγορά – Κομοτηνή

Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο. Επίσκεψη και ξενάγηση στο παλάτι του Ντολμά Μπαχτσέ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ανάκτορο Ντολμάμπαχτσε ήταν κατοικία των σουλτάνων και διοικητικό κέντρο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας από το 1856 μέχρι το 1922.

Στη συνέχεια προαιρετική κρουαζιέρα στον Βόσπορο για να απολαύσουμε τα χιλιοτραγουδισμένα στενά του. Απολαύστε την μοναδικής φυσικής ομορφιάς διαδρομή καθώς είναι διακοσμημένη με τα υπέροχα “Γυαλί” –βίλλες στις όχθες του Βοσπόρου.

Επιπλέον θα έχουμε ελεύθερες ώρες για τα τελευταία μας ψώνια στην Κλειστή Αγορά (Καπαλί Τζαρσί) αλλιώς Μεγάλο Παζάρι, Καλυμμένο Παζάρι ή Καλυμμένη Αγορά. Είναι αλήθεια ότι η Κλειστή Αγορά της Κωνσταντινούπολης είναι μία από τις μεγαλύτερες καλυμμένες αγορές στον κόσμο.
Πριν αποχαιρετίσουμε την Κωνσταντινούπολη θα προσκυνήσουμε στο Αγίασμα του Μπαλουκλί όπου εκεί θα δούμε τους τάφους των Οικουμενικών Πατριαρχών.
Αναχώρηση για την Ελλάδα με ενδιάμεσες στάσεις. Διέλευση συνόρων. Άφιξη στην Κομοτηνή, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ Πέμπτη – 28/12: Κομοτηνή – Αθήνα 

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και καφέ.

Άφιξη στην Αθήνα . Και κάπου εδώ η εκδρομή μας στην Κωνσταντινούπολη έφτασε στο τέλος της.

Προαιρετικά Προγράμματα: 

 1. Κρουαζιέρα στο Βόσπορο με ιδιωτικό καράβι μόνο για το γραφείο μας και ξενάγηση (25€)
 2. Βραδινή έξοδος σε κέντρο με Χανουμάκια. Περιλαμβάνει πλήρες μενού και ένα μπουκάλι κρασί ανά 2 άτομα. (35€)
 3. Προαιρετική ασφάλεια η οποία  καλύπτει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, νοσηλεία και covid-19 κόστους  (25€)

Αξίζει να γνωρίζετε…

Ιστορία:

 • Η Κωνσταντινούπολη είναι η μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας.
 • Αποτελεί το οικονομικό, πολιτιστικό και ιστορικό κέντρο της χώρας.
 • Μεγαρείς άποικοι, με επικεφαλής το Βύζαντα ιδρύουν την Κωνσταντινούπολη στη θέση της αρχαίας πόλης Βυζάντιο, η ονομασία της οποίας παραπέμπει σε θρακική ονοματολογία.
 • Σύμφωνα με τον ιδρυτικό μύθο του Βυζαντίου, όπως τον αποδίδει ο Στράβωνας, οι άποικοι ακολούθησαν χρησμό πιθανώς του Μαντείου των Δελφών. Το Μαντείο τους προτρέπει να κτίσουν την πόλη τους έναντι της πόλης των «τυφλών». Ως τυφλοί υπονοούνται οι κάτοικοι της Χαλκηδόνας, καθώς είχαν ιδρύσει την πόλη τους νωρίτερα στην απέναντι ασιατική ακτή του Βοσπόρου δίχως να αντιληφθούν τα εξαιρετικά πλεονεκτήματα της απέναντι τοποθεσίας.
 •  Η Κωνσταντινούπολη το 196 μ.Χ και για σύντομο χρονικό διάστημα, έλαβε επίσης την ονομασία Augusta Antonina από τον αυτοκράτορα Σεπτίμιο Σεβήρο, προς τιμή του γιου του Αντωνίου.

Για να ταξιδέψουμε πρέπει να έχουμε μαζί μας ταυτότητα νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες (15ετίας, δηλαδή να έχει εκδοθεί από το 2008 και μετά) ή διαβατήριο σε ισχύ (6 μήνες και πάνω, από το πέρας του ταξιδιού σας)

*Η εγγραφή σας στην εκδρομή σημαίνει ότι αποδέχεστε τους γενικούς όρους συμμετοχής της εταιρείας μας του ΕΟΤ και του ΗΑΤΑ που υπάρχουν στις “Πληροφορίες” (INFOS) της ιστοσελίδας μας. Αν δεν το βρίσκετε ζητήστε μας να σας αποσταλεί ηλεκτρονικά.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ !! ΟΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΥΡΕΣ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΟΥ 30% ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ.

Περιλαμβάνει:

 • Μεταφορές, ξεναγήσεις, περιηγήσεις με σύγχρονα, κλιματιζόμενα πούλμαν
 • Τρεις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* στην Κωνσταντινούπολη με μπουφέ πρωινό
 • Δύο διανυκτερεύσεις στην Ελλάδα με πρωινό μπουφέ
 • Ημιδιατροφή (5 πρωινά και 3 γεύματα)
 • Ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με ελληνόφωνο ξεναγό
 • Αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας
 • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης
 • Φ.Π.Α.
 • Η κρουαζιέρα στα Πριγκηπόνησα ( δεν περιλαμβάνεται το εισιτήριο αξίας 15€)

Δεν περιλαμβάνει:

 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, νυκτερινά κέντρα, θεάματα, ποτά, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά κλπ. και ότι δεν αναγράφεται ρητά στα “Περιλαμβάνει”
 • Φόροι διαμονής στα ξενοδοχεία, check point πόλεων και διελεύσεις (35€)
 • Διαφορά μονόκλινου (επιπλέον 180€)
 • Προαιρετική ασφάλεια η οποία καλύπτει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, νοσηλεία και covid-19 κόστους  25€
 • Κρουαζιέρα στο Βόσπορο με ιδιωτικό καράβι (25€)
 • Βραδινή έξοδος σε κέντρο με Χανουμάκια (35€)
Προτιμήσεις απορρήτου
Όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας, ενδέχεται να αποθηκεύει πληροφορίες μέσω του προγράμματος περιήγησής σας από συγκεκριμένες υπηρεσίες, συνήθως με τη μορφή cookie. Εδώ μπορείτε να αλλάξετε τις προτιμήσεις απορρήτου σας. Λάβετε υπόψη ότι ο αποκλεισμός ορισμένων τύπων cookie μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας και στις υπηρεσίες που προσφέρουμε.