Scroll Top

Γενίτσαροι και Μπούλες στα Λουτρά Πόζαρ

Αναχώρηση 2023: 16/03

Τιμή Συμμετοχής κατ’ άτομο: 225€

Τιμή παιδικού έως 12 ετών σε τρίκλινο με 2 ενήλικες: 145€

Διαφορά μονόκλινου: 75€

1η ημέρα 16/03/2024 Σάββατο:
Συγκέντρωση στο γραφείο μας νωρίς το πρωί και αναχώρηση με ενδιάμεσες στάσεις. Καθ’οδόν στάση και ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο των Αιγών, της πρωτεύουσας των αρχαίων Μακεδόνων, στη σημερινή Βεργίνα της Ημαθίας. Επίσκεψη στο παλιό καθώς και το καινούριο Μουσείο των Αιγών. Το συγκρότημα των βασιλικών τάφων εντάχθηκε στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Ο αναπαλαιωμένος και διατηρητέος παραδοσιακός οικισμός βρίσκεται σε υψόμετρο 700μ., με εξαιρετική θέα προς τον Θερμαϊκό κόλπο και τις ακτές της Νότιας Πιερίας. Eλεύθερος χρόνος για γεύμα στις παραδοσιακές ταβέρνες της περιοχής. Κατόπιν αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας στην Έδεσσα και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα 17/03/2024 Κυριακή των Απόκριων:
Μετά το πρωινό αναχώρηση για τα πανέμορφα ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ (Λουτρακίου), που βρίσκονται στην Επαρχία Αλμωπίας, 13χμ. βορειοδυτικά της Αριδαίας, στο νομό Πέλλας. Απλώνονται στους πρόποδες του όρους Καϊμακτσαλάν, λίγα χιλιόμετρα από τα Ελληνοσκοπιανά σύνορα. Η περιοχή είναι χτισμένη στις όχθες του θερμοπόταμου που διασχίζει την περιοχή. Τα ιαματικά θερμά νερά, με σταθερή θερμοκρασία 37οC, αναβλύζουν εδώ και χιλιάδες χρόνια από το βουνό, όπου δημιουργούν ένα εντυπωσιακό τοπίο βουνού και δάσους. Ελεύθερος χρόνος για να απολαύσετε ένα μπάνιο στα ιαματικά λουτρά. Θα αναχωρήσουμε για το Λουτράκι όπου και θα έχουμε ελεύθερος χρόνο για γεύμα. Εν συνεχεία αναχωρούμε για την όμορφη ΕΔΕΣΣΑ για να θαυμάσουμε τους καταρράκτες της σε μια κατάφυτη περιοχή, στάση και ελεύθερος χρόνος για φαγητό. Επιστρέφουμε στην γιορτινή και αποκριάτικη ΝΑΟΥΣΑ γεμάτη με κόσμο που γιορτάζει με κέφι και μουσικές εκδηλώσεις τις αποκριές, όπου θα ζήσουμε την ατμόσφαιρα του καρναβαλιού στο κέντρο της πόλης. Θα παρακολουθήσουμε το περίφημο δρώμενο του «Γενίτσαροι και Μπούλες» με τις παραδοσιακές φορεσιές και τις κουδούνες να γεμίζουν τους δρόμους της πόλης, τον Ναουσαίικο παραδοσιακό γάμο και την παρέλαση των μεταμφιεσμένων. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα 18/03/2024 Kαθαρά Δευτέρα:
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τον Τύρναβο. Θα παρακολουθήσουμε το τοπικό έθιμο Μπουρανί, μέσα σε ένα γλέντι με χορούς και τραγούδια, με διάφορα φαλλικά ομοιώματα και πειράγματα των ντόπιων. Παραμονή για να παρακολουθήσουμε τις εκδηλώσεις και προαιρετικά για γεύμα. Επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις. Τέλος εκδρομής.

*Προαιρετική ασφάλεια η οποία  καλύπτει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, νοσηλεία και covid-19 κόστους  20€*

*Η εγγραφή σας στην εκδρομή σημαίνει ότι αποδέχεστε τους γενικούς όρους συμμετοχής της εταιρείας μας του ΕΟΤ και του ΗΑΤΑ που υπάρχουν στις “Πληροφορίες” (INFOS) της ιστοσελίδας μας. Αν δεν το βρίσκετε ζητήστε μας να σας αποσταλεί ηλεκτρονικά.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ !! ΟΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΥΡΕΣ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΟΥ 30% ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ.

  • Included

Ξενοδοχείο με μπουφέ πρωινό

Όλη την διαδρομή με πολυτελές πούλμαν

Δύο δείπνα σε μπουφέ στο ξενοδοχείο

Περιηγήσεις – ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα

Αρχηγός – έμπειρος συνοδός του γραφείου μας

Ασφάλεια Αστικής Επαγγελματικής Ευθύνης

Ξενάγηση με *διπλωματούχο ξεναγό* στο μουσείο της Βεργίνας και το καινούριο μουσείο των Αιγών

  • Not Included

Φόρος διαμονής στο ξενοδοχείο

Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Ποτά, αναψυκτικά, φιλοδωρήματα

Προαιρετική ασφάλεια η οποία  καλύπτει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, νοσηλεία και covid-19 κόστους  20€

Προτιμήσεις απορρήτου
Όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας, ενδέχεται να αποθηκεύει πληροφορίες μέσω του προγράμματος περιήγησής σας από συγκεκριμένες υπηρεσίες, συνήθως με τη μορφή cookie. Εδώ μπορείτε να αλλάξετε τις προτιμήσεις απορρήτου σας. Λάβετε υπόψη ότι ο αποκλεισμός ορισμένων τύπων cookie μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας και στις υπηρεσίες που προσφέρουμε.