Scroll Top

Μονεμβασιά – Καρναβάλι Κροκεών – Λακωνική Μάνη

Τιμή συμμετοχής κατ‘ άτομο: 195€

Διαφορά μονόκλινου: 80€

Αναχώρηση: 16/03/2024

 

1η μέρα 16/03:
Αναχώρηση στις 07:00 από Φιλελλήνων 3, Σύνταγμα και με ενδιάμεσες στάσεις φθάνουμε στην Μονεμβασιά και επισκεπτόμαστε την καστροπολιτεία της. Η μοναδική ελληνική μεσαιωνική πόλη που βρίσκεται κάτω από έναν αγέρωχο και επιβλητικό βράχο 300 μέτρων. Θα μαγευτούμε από τα στενά καλντερίμια που διατρέχουν τη Μονεμβασιά από άκρη σε άκρη και θα θαυμάσουμε την μεσαιωνική αρχιτεκτονική των κτισμάτων. Θα περπατήσουμε στα βυζαντινά καλντερίμια και θα επισκεφτούμε το Μουσείο, το ναό του Ελκόμενου Χριστού που βρίσκεται στην πλατεία του κάστρου, την Παναγία Χρυσαφίτισσα και το σπίτι του Γιάννη Ρίτσου. Προαιρετικό γεύμα στην Μονεμβασιά. Αναχώρηση για την Σπάρτη και το ξενοδοχείο μας Μενελάιον 4*. Μεταφορά και τακτοποίηση. Απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο του γραφείου μας σε ταβέρνα της περιοχής. Διανυκτέρευση.

2η μέρα 17/03 Κυριακή της Αποκριάς:
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Επίσκεψη στο πανέμορφο και γραφικό Οίτυλο, μια από τις παλαιότερες πόλεις στη Μάνη. Χαρακτηριστικό της περιοχής του Οιτύλου είναι οι 67 παραδοσιακοί πέτρινοι οικισμοί που μαγεύουν τον επισκέπτη. Μία επίσκεψη στα κάστρα της περιοχής, στις Βυζαντινές και Μεταβυζαντινές εκκλησίες με τις εκπληκτικές αγιογραφίες, στους πύργους που στέκονται αγέρωχοι στο πέρασμα των χρόνων, και μία βόλτα στα πετρόχτιστα καλντερίμια και μονοπάτια, θα σας μυήσουν στην πλούσια ιστορία του τόπου Στο Οίτυλο θα απολαύσετε τη θέα της θάλασσα και στην συνέχεια θα επισκεφτούμε το ΛΙΜΕΝΙ, στη Μεσσηνιακή Μάνη. Στο θα έχουμε χρόνο για να περπατήσουμε στα δρομάκια και να θαυμάσουμε τον Πύργο των Μαυρομιχαλέων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.  Νωρίς το απόγευμα  αναχώρηση για το γραφικό χωριό ΚΡΟΚΕΈΣ εκεί όπου, το 1961, ξεκίνησε το Καρναβάλι Κροκεών και είναι έως και σήμερα από τα ποιό φημισμένα της Πελοποννήσου και γνωστό σε όλη την Ελλάδα. Θα παρακολουθήσουμε την παρέλαση με τα χειροποίητα καρναβαλικά άρματα. Μεγάλοι και μικροί καρναβαλιστές  και επισκέπτες κυκλοφορούν ντυμένοι και απολαμβάνουν κρασί  και σουβλάκια προσφορά της τοπικής κοινότητας Κροκεών στην πλατεία του Παλαιού Δημαρχείου. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα 18/03 Καθαρά Δευτέρα:
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Πρώτη μας επίσκεψη είναι τα Σπήλαια του Δυρού. Ένα από τα καλύτερα λιμναία σπήλαια του κόσμου. Η διαδρομή αρχίζει με βαρκάδα για 1200 μέτρα περίπου και διαρκεί γύρω στη μια ώρα. Επίσκεψη στην ΑΡΕΟΠΟΛΗ, χωριό της δυτικής Μάνης του νομού Λακωνίας. Είναι ιστορικός οικισμός, που διατήρησε την ανεξαρτησία του επί Τουρκοκρατίας, πατρίδα των Μαυρομιχαλέων. Αποτελεί έδρα του Δήμου Οιτύλου και έχει κριθεί διατηρητέος, κρατώντας το παραδοσιακό χρώμα της Μάνης. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και καφέ. Στάση και επίσκεψη στο Γύθειο όπου θα έχουμε χρόνο για γεύμα (προαιρετικό). Το απόγευμα αναχωρούμε για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη και τέλος εκδρομής.

  • Included

Μεταφορά με σύγχρονα κλιματιζόμενα πούλμαν

Δύο διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο στην Σπάρτη

Πρωινό σε πλούσιο μπουφέ

Δύο γεύματα ή δείπνα σε τοπικά εστιατόρια

Αρχηγός – ξεναγός του γραφείου μας

Ασφάλεια αστικής Επαγγελματικής Ευθύνης

ΦΠΑ

  • Not Included

Φόρος διαμονής στα ξενοδοχεία

Ποτά, αναψυκτικά

Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Προτιμήσεις απορρήτου
Όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας, ενδέχεται να αποθηκεύει πληροφορίες μέσω του προγράμματος περιήγησής σας από συγκεκριμένες υπηρεσίες, συνήθως με τη μορφή cookie. Εδώ μπορείτε να αλλάξετε τις προτιμήσεις απορρήτου σας. Λάβετε υπόψη ότι ο αποκλεισμός ορισμένων τύπων cookie μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας και στις υπηρεσίες που προσφέρουμε.