Scroll Top

Ισχυρή παρουσία της SKY express στη Ρόδο ξανά -Συνάντηση μεταξύ του Δήμου Ρόδου κι εκπροσώπων της SKY express

Σε πολύ θερμό κι εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2023, συνάντηση μεταξύ του Δήμου Ρόδου κι εκπροσώπων της εταιρείας SKY express, της μεγάλης ελληνικής αεροπορικής εταιρείας.

Σε συνέχεια της άμεσης ανταπόκρισης της SKY express στην έκτακτη συνθήκη που προκλήθηκε από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές με την άμεση κινητοποίηση ενός μηχανισμού συνολικής υποστήριξης, η εταιρεία διαβεβαίωσε και διά ζώσης το Δήμο Ρόδου ότι, η SKY express παραμένει δίπλα στη Ρόδο και κατά το σχεδιασμό της επόμενης ημέρας. 

Επιπλέον, η SKY express συνεχίζει να εμπλουτίζει ακόμα περισσότερο την προσφορά της στο νησί της Ρόδου με μελλοντικές ενέργειες και δράσεις με στόχο να αναβαθμιστεί και να επαναπροσδιορισθεί η εικόνα του ως τουριστικού προορισμού. 

Στη συνάντηση οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής της Ρόδου κ. Θανάσης Βυρίνης, Αντιδήμαρχος Τουρισμού, κ. Νεκτάριος Φλοσκάκης, Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, καθώς και ο κ. Διονύσης Τσιλιγκίρης, Marketing Director του Οργανισμού Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν αναλυτικά με τα στελέχη της SKY express κ. Αλέξανδρο Μιχαλόπουλο, Key Accounts Project Manager και κ. Κλειώ Κούβελα, Head of Communications & Corporate Affairs, τους παρακάτω άξονες:

  1. Μελλοντική δυνατότητα συνδεσιμότητας της Ρόδου με απευθείας πτήσεις σε επιπλέον προορισμούς τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό
  2. Συστηματική προώθηση δράσεων που εντάσσονται σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα βιωσιμότητας και άμεση σύνδεσή τους με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της Ρόδου
  3. Διερεύνηση νέων ευκαιριών για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου του νησιού, ώστε η Ρόδος να αποτελεί πραγματικό προορισμό 365 ημερών.

Σημειώνεται ότι, η SKY express πετούσε κι εξακολουθεί να πετά στη Ρόδο με τα ολοκαίνουργια AIRBUS Α320neo και AIRBUS A321neo του στόλου της, που αριθμεί πλέον 23 αεροσκάφη και είναι ο νεότερος στόλος της χώρας. Βασικός στόχος της εταιρείας είναι να προσφέρει στη Ρόδο όλο το χρόνο ένα προϊόν που ξεκινά από μια αεροπορική εμπειρία υψηλού επιπέδου, όπως ακριβώς

αρμόζει στο νησί, δημιουργώντας επιπλέον προϋποθέσεις ανάπτυξης και αξιοποίησης του τοπικού τουριστικού προϊόντος και της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Ήδη από τον προηγούμενο χειμώνα, η SKY express είχε προχωρήσει σε μία σειρά στρατηγικών συνεργασιών με κορυφαίους ευρωπαϊκούς ταξιδιωτικούς οργανισμούς. Στο πλαίσιο των συνεργασιών αυτών μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου η SKY express συνδέει τη Ρόδο με 13 αεροδρόμια 8 ευρωπαϊκών χωρών (Ολλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο, Δανία, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβακία). Ως εκ τούτου, θα έχει προσφέρει για το νησί της Ρόδου περισσότερες από 88.000 θέσεις σε Ευρωπαίους επισκέπτες, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν από κοντά τις ξεχωριστές ομορφιές της.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το φετινό Ιούλιο η SKY express κατέγραψε για το σύνολο του δικτύου της:

  • αύξηση 17% των επιβατών συγκριτικά με τον Ιούλιο 2022
  • αύξηση των καθαρών εσόδων 35% συγκριτικά με τον Ιούλιο 2022
  • τον Ιούλιο του 2023 η μέση πληρότητα του δικτύου της SKY express (εξαιρουμένων των άγονων γραμμών) ανήλθε σε 85% 

Επιπλέον, καθώς η θερινή τουριστική περίοδος βρίσκεται στο αποκορύφωμά της, η απόφαση της εταιρείας να προσφέρει για το φετινό καλοκαίρι περισσότερες από 3.800.000 θέσεις, αυξημένες κατά 20% σε σχέση με πέρυσι, δικαιώνεται στο μέγιστο βαθμό. 

Προτιμήσεις απορρήτου
Όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας, ενδέχεται να αποθηκεύει πληροφορίες μέσω του προγράμματος περιήγησής σας από συγκεκριμένες υπηρεσίες, συνήθως με τη μορφή cookie. Εδώ μπορείτε να αλλάξετε τις προτιμήσεις απορρήτου σας. Λάβετε υπόψη ότι ο αποκλεισμός ορισμένων τύπων cookie μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας και στις υπηρεσίες που προσφέρουμε.