Scroll Top

Η Σχολή Θεάτρου “ΤΕΧΝΩΝ ΕΚΑΤΟ” συνεχίζει το ταξίδι της με μια συναρπαστική σύμπραξη με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης «αγκαλιάζει» τις σπουδές Θεάτρου. Και, ακολουθώντας, το όραμα του Ιδρυτή του, δίνει βήμα, χώρο και στέγη στη νέα γενιά. 

Χάρη σε αυτή τη συνεργασία οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα να διδαχθούν το Θέατρο στον φυσικό του χώρο, να «γευτούν» τη δημιουργία, να νιώσουν την ενέργεια της σκηνής, να δουλέψουν τα έργα τους σε επαγγελματικές συνθήκες. 

Ευελπιστούμε να αποτελέσουμε έναν τόπο αλληλεπίδρασης σπουδαστών και επαγγελματιών που θα φέρει πνεύμα ανανέωσης στο καλλιτεχνικό γίγνεσθαι του τόπου μας.

Πιστεύουμε και εκπροσωπούμε ένα Θέατρο συνόλου. 

Σκοπός μας είναι η παροχή όλων εκείνων των απαραίτητων εφοδίων στη νέα γενιά καλλιτεχνών για μια επιτυχημένη πορεία στον χώρο του Θεάτρου και του Κινηματογράφου.

Σεμινάρια:

Προσωπικότητες από το διεθνές και εγχώριο καλλιτεχνικό στερέωμα θα συνδράμουν με τις γνώσεις και την εμπειρία τους μέσα από κύκλους σεμιναρίων.

Σύντομα, θα ανακοινωθεί αναλυτικά το πρόγραμμα σπουδών.

Διευθυντής Σχολής : Χάρης Τζωρτζάκης

Φοίτηση :

Η φοίτηση στην «ΤΕΧΝΩΝ ΕΚΑΤΟ» είναι τετραετής. Οι σπουδαστές γίνονται δεκτοί μέσω ετήσιων εισαγωγικών εξετάσεων.*

Το πρώτο έτος φοίτησης αποτελεί μια προπαρασκευαστική περίοδο κατά την οποία οι σπουδαστές εισάγονται στις βασικές έννοιες και τεχνικές της δραματικής τέχνης.

Στο τέταρτο έτος φοίτησης, οι σπουδαστές εισέρχονται σε μια πιο έντονη φάση των σπουδών τους, αφιερώνοντας τον χρόνο τους σχεδόν αποκλειστικά στη δημιουργία επαγγελματικών παραστάσεων και ταινιών μικρού και μεσαίου μήκους.

Οι παραστάσεις ετοιμάζονται σε συνεργασία με επαγγελματίες σκηνοθέτες, συμπεριλαμβανομένων των καθηγητών της Σχολής και εξωτερικών συνεργατών. 

Το καλλιτεχνικό έργο που θα παραχθεί κατά την διάρκεια του τέταρτου έτους θα αποτελεί μέρος των παραγωγών του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, προσφέροντας στους σπουδαστές μια επαγγελματική εμπειρία στον χώρο του Θεάτρου.

*Για τις μετεγγραφές (δεύτερο και τρίτο έτος) από άλλες σχολές ισχύει το καθεστώς της τριετούς φοίτησης, για το οποίο θα υπάρξει άμεση ενημέρωση.

Καθηγητές Υποκριτικής :

Κωνσταντίνος Αβαρυκιώτης

Αλεξάνδρα Καζάζου

Σοφία Κόκκαλη 

Αντρέας Κωνσταντίνου

Λάκης Λαζόπουλος

Περικλής Μουστάκης 

Σοφία Φιλιππίδου 

Χάρης Φραγκούλης

Συντονιστές Αρχαίου Δράματος : Βασίλης Μαυρογεωργίου, Λουκία Μιχαλοπούλου

Κινηματογράφος : Αλέξανδρος Βούλγαρης

American film acting : Σοφία Παπαδοπούλου

Ιστορία Θεάτρου/Φιλοσοφία : Αλέξανδρος Σχισμένος 

Δραματολογία/Δημιουργική Γραφή : Δημήτρης Τσεκούρας 

Κίνηση : Χρήστος Στρινόπουλος

Μουσική Τραγούδι : Κορνήλιος Σελαμσής

Φωνητική Διδασκαλία / Φωνητική Δραματολόγια :  Άννα Πάγκαλου

Εικαστικά : Βασίλης Θαλασσινός

Στην ΤΕΧΝΩΝ ΕΚΑΤΟ θα πραγματοποιηθούν workshops, ανοιχτά για το κοινό :

Α. Εργαστήρι Θεάτρου 

Β. Δημιουργική Γραφή  

Γ. Stand Up Comedy 

Προτιμήσεις απορρήτου
Όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας, ενδέχεται να αποθηκεύει πληροφορίες μέσω του προγράμματος περιήγησής σας από συγκεκριμένες υπηρεσίες, συνήθως με τη μορφή cookie. Εδώ μπορείτε να αλλάξετε τις προτιμήσεις απορρήτου σας. Λάβετε υπόψη ότι ο αποκλεισμός ορισμένων τύπων cookie μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας και στις υπηρεσίες που προσφέρουμε.