Scroll Top

Οι συναλλαγές με χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες είναι το μέλλον για το ηλεκτρονικό εμπόριο, τις ΜμΕ και τις βιώσιμες πόλεις

Οι συναλλαγές με χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες είναι το μέλλον για το ηλεκτρονικό εμπόριο, τις ΜμΕ και τις βιώσιμες πόλεις, ανέφεραν τα κορυφαία στελέχη της Visa κατά τη διάρκεια του Delphi Economic Forum.

Κορυφαία στελέχη της Visa από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Ελλάδα μίλησαν στο φετινό Delphi Economic Forum για τις τρέχουσες και τις μελλοντικές τάσεις των ψηφιακών πληρωμών.

Η Visa ήταν Χρυσός Χορηγός του Φόρουμ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της VISA για την Ευρώπη Charlotte Hogg, μίλησε για την ραγδαία αύξηση των ψηφιακών συναλλαγών στην Ελλάδα. Σημείωσε ότι η Ελλάδα ήταν μία από τις πρώτες χώρες της Ευρώπης που αύξησε το όριο των ανέπαφων πληρωμών στην πρώτη φάση της πανδημίας με αποτέλεσμα οι ανέπαφες συναλλαγές να αυξηθούν κατακόρυφα.  Παρά την αύξηση του ορίου, δεν υπήρξε αύξηση της απάτης, τόνισε η κα Hogg, χάρη στην τεχνολογία της Visa. Οι ανέπαφες συναλλαγές και το ηλεκτρονικό εμπόριο θα παραμείνουν ως πρακτική των καταναλωτών ακόμη και μετά την πανδημία, συνέχισε.

Στην Ελλάδα, όπως ανέφερε η κ. Hogg, οι συναλλαγές ηλεκτρονικού εμπορίου διπλασιάστηκαν τον τελευταίο χρόνο.

Η CEO της Visa Europe, αναφέρθηκε επίσης στη δέσμευση της VISA να υποστηρίξει την ψηφιακή ενεργοποίηση εκατομμυρίων ΜμΕ παγκοσμίως, όπως έχει ήδη γίνει στην Ευρώπη για περισσότερες από 2 εκατομμύρια  μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. «Το μέλλον των συναλλαγών είναι στη χρήση χρεωστικών και πιστωτικών καρτών», κατέληξε. “Οι καταναλωτές θεωρούν αυτές τις συναλλαγές αξιόπιστες, ασφαλείς και γρήγορες και έχουν τη διαβεβαίωση ότι αν κάτι πάει στραβά στην αγορά ενός προϊόντος, τα χρήματα τους πιθανότατα θα τους επιστραφούν.”

Μιλώντας για τον απίστευτο ψηφιακό μετασχηματισμό που βρίσκεται σε εξέλιξη, ο Demetrios Marantis, Αντιπρόεδρος Global Government Engagement της Visa, επεσήμανε ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο αυξήθηκε κατά  61% στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. «Η προτεραιότητα της VISA είναι να διασφαλίσει ότι οι μικρές επιχειρήσεις είναι ψηφιακά ενεργές», είπε, “δεδομένου ότι αντιπροσωπεύουν το 97% της ελληνικής οικονομίας”. Σημείωσε ότι οι ψηφιοποιημένες μικρές επιχειρήσεις ήταν σε θέση να ανταπεξέλθουν στην κρίση, ακόμα και να ευδοκιμήσουν. Αναφέρθηκε σε μια σειρά πρωτοβουλιών της VISA στην Ελλάδα, όπως η έναρξη της εκστρατείας “Where You Shop Matters”, οι πρωτοβουλίες ανάπτυξης του ηλεκτρονικού εμπορίου και στη βοήθεια που προσφέρει η Visa στην ελληνική κυβέρνηση για την υποστήριξη μικρών επιχειρήσεων , ειδικά σε ζωτικούς τομείς όπως ο τουρισμός. Ο κ. Marantis τόνισε ότι η VISA υποστηρίζει ότι “η χρήση δεδομένων και η ροή δεδομένων πρέπει να λειτουργούν μαζί”.  Όλες οι συναλλαγές πρέπει να είναι ασφαλείς και απαλλαγμένες από απάτες, συνέχισε, ενώ σημείωσε ότι η Visa χρησιμοποιεί αλγόριθμους εντοπισμού απάτης που συνδυάζουν δεδομένα από όλο τον κόσμο, έτσι ώστε οποιαδήποτε διαταραχή της διασυνοριακής ροής δεδομένων να εγείρει ανησυχίες και να γίνεται αντικείμενο έρευνας. 

Συζητώντας για τη βιώσιμη αστική κινητικότητα, η Ανδριάνα Παππά, επικεφαλής της Visa για την Ελλάδα, τόνισε ότι οι δημόσιες συγκοινωνίες θα διαδραματίσουν ουσιαστικό ρόλο στη βιώσιμη οικονομική ανάκαμψη των πόλεων. Επισήμανε το γεγονός ότι τα επιβατικά αυτοκίνητα αντιπροσωπεύουν ήδη το 70% των εκπομπών αερίου του θερμοκηπίου και το 50% της αστικής ατμοσφαιρικής ρύπανσης.  Σε αυτό το πλαίσιο, η κα Παππά μίλησε για το έργο της Visa για τη βιωσιμότητα των αστικών συγκοινωνιών και υπογράμμισε ότι η Visa έχει μακροχρόνια συνεργασία με οργανισμούς συγκοινωνιών, κυβερνητικούς αξιωματούχους, εταιρείες τεχνολογίας και άλλους συνεργάτες.  Οι συνεργασίες αυτές αφορούν στην εισαγωγή συστημάτων αποδοχής ανέπαφων πληρωμών για τη συλλογή ναύλων στις δημόσιες συγκοινωνίες, που επιτρέπει στους επιβάτες να πραγματοποιούν γρήγορες, εύκολες και ασφαλείς πληρωμές σε πολλές πόλεις στην Ευρώπη και παγκοσμίως.

Η κα Παππα επεσήμανε, ότι σύμφωνα με έρευνα της Visa στην Ελλάδα, η χρήση των δημόσιων συγκοινωνιών θα αυξανόταν κατά 27% εάν η πληρωμή ήταν ευκολότερη, δείχνοντας ότι η ανέπαφες συναλλαγές μπορούν πραγματικά να βγάλουν τους ανθρώπους από τα αυτοκίνητά τους. Επιπλέον, θα μείωναν την ανάγκη για χάρτινα εισιτήρια, καθώς και το αποτύπωμα άνθρακα των δημόσιων μεταφορών. Η κα Παππά συμπλήρωσε ότι η Visa μεταφέρει τη διεθνή της εμπειρία στην Ελλάδα και στους τοπικούς οργανισμούς συγκοινωνιών,  με σκοπό να θέσει την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη στη λίστα των έξυπνων και βιώσιμων πόλεων διεθνώς. Η κα Παππά κατέληξε, λέγοντας ότι η Visa στην Ελλάδα βρίσκεται σε συνομιλίες με το Υπουργείο Μεταφορών και τον ΟΑΣΑ για την ενεργοποίηση των ανέπαφων συναλλαγών στις δημόσιες συγκοινωνίες της Αθήνας.

Προτιμήσεις απορρήτου
Όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας, ενδέχεται να αποθηκεύει πληροφορίες μέσω του προγράμματος περιήγησής σας από συγκεκριμένες υπηρεσίες, συνήθως με τη μορφή cookie. Εδώ μπορείτε να αλλάξετε τις προτιμήσεις απορρήτου σας. Λάβετε υπόψη ότι ο αποκλεισμός ορισμένων τύπων cookie μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας και στις υπηρεσίες που προσφέρουμε.