Scroll Top

Visa Innovation Program

Μεγαλύτερη κλίμακα και πρόσβαση σε περισσότερους πόρους

Το Visa Innovation Program παρέχει στις νεοσύστατες startups (προκαταρκτικής φάσης, φάσης εφαρμογής και Α επενδυτικού κύκλου) ένα επιταχυνόμενο πρόγραμμα για τη δοκιμή, την επικύρωση, τη συν-δημιουργία και διάθεση καινοτόμων προϊόντων σε συνεργασία με τη Visa και το παγκόσμιο δίκτυο συνεργατών της, μειώνοντας σημαντικά τη διαδικασία που απαιτείται έως ότου φτάσει ένα προϊόν στην αγορά. Το Visa Innovation Program ξεκίνησε για  Η Visa Inc. (NYSE: V) ανακοίνωσε σήμερα ότι το Visa Innovation Program, η πλατφόρμα συνεργασίας της Visa στην Ελλάδα για νεοσύστατες εταιρείες, τράπεζες και ώριμες επιχειρήσεις, επεκτείνεται σε περισσότερες αγορές για να προσεγγίσει μια περισσότερο διαφοροποιημένη ομάδα ταλαντούχων fintechs στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Έτσι οι εταιρείες που θα συμμετέχουν στον τρίτο κύκλο, μαζί με τις εταιρείες που συμμετείχαν στους προηγούμενους, θα αποκτήσουν πρόσβαση σε περισσότερους πόρους, μέντορες, σε ένα δίκτυο ομότιμων εταιρειών και σε επιχειρηματικές ευκαιρίες.

Το συντονισμό του προγράμματος σε περιφερειακό επίπεδο αναλαμβάνει η Eleven Ventures, μία από τις κορυφαίες accelerators και εταιρείες αρχικού επιχειρηματικού κεφαλαίου της Βουλγαρίας. Η υλοποίηση και διαχείριση της πρωτοβουλίας στην Ελλάδα παραμένει στην ελληνική εταιρεία καινοτομίας και τεχνολογίας Crowdpolicy, η οποία έχει επίσης διαχειριστεί  τους δύο προηγούμενους επιτυχημένους κύκλους.πρώτη φορά το 2018 και έχει προσελκύσει περισσότερες από 300 υποψήφιες εταιρείες μέχρι σήμερα, ενώ 30 από αυτές έχουν φτάσει στο στάδιο του Proof of Concept, των πιλοτικών δοκιμών και ενεργειών πρόσβασης στην αγορά, αξιοποιώντας την πελατοκεντρική προσέγγιση και τη μεθοδολογία σχεδιαστικής σκέψης (design thinking).

Με την επέκταση του  στην περιφέρεια της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, το πρόγραμμα γίνεται προσβάσιμο από μια ευρύτερη κοινότητα fintechs και προσφέρει στις συμμετέχουσες τράπεζες, στα μη-τραπεζικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και στους εμπόρους, πρόσβαση σε σύγχρονες καινοτόμες λύσεις που προτείνουν οι fintechs της περιοχής. Ταυτόχρονα, παρέχει στις startups τεχνογνωσία από πρώτο χέρι, πρόσβαση σε αξιόπιστους τεχνολογικούς πόρους και καθοδήγηση για την εκτέλεση αμειβόμενων πιλοτικών έργων με τους συνεργάτες του Προγράμματος.

Αναβαθμίζοντας το Visa  Innovation Program με εντονότερη παρουσία στην ΝΑ Ευρώπη

«Στη Visa βλέπουμε ότι οι συνεργασίες με εταιρείες fintech είναι καθοριστικής σημασίας για την ενθάρρυνση της καινοτομίας  που ωφελεί τους καταναλωτές, τις επιχειρήσεις και τους πελάτες. Το Visa Innovation Program προσφέρει πρόσβαση στο παγκόσμιο δίκτυό μας, σε μια αξιόπιστη εταιρεία και σε τεχνολογία αιχμής για να τις βοηθήσει να επιτύχουν τους στόχους τους, καθώς προτείνουν νέες ιδέες και τρόπο σκέψης. Τώρα αναβαθμίζουμε το πρόγραμμα, επεκτείνοντας την εμβέλειά του σε fintechs σε πολλές ακόμη αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Αυτό θα μας επιτρέψει να αξιοποιήσουμε μια περισσότερο διαφοροποιημένη ομάδα εταιρειών, ενώ παράλληλα θα τους παρέχουμε μεγαλύτερες ευκαιρίες συνεργασίας με τους επιχειρηματικούς εταίρους της Visa,  εκτός των αγορών από τις οποίες προέρχονται. Ανυπομονούμε να γνωρίσουμε την τρίτη ομάδα των fintechs και ελπίζουμε ότι η καινοτομία που φέρουν θα συνεχίσει να παρέχει την επόμενη γενιά λύσεων πληρωμών.”, δήλωσε η Sevdalina Vassileva, Γενική Διευθύντρια της Visa για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Βουλγαρία.

“Το Visa Innovation Program στην Ελλάδα έχει δώσει τη δυνατότητα στις εγχώριες fintechs να επεκταθούν εκτός Ελλάδας και να προσφέρουν λύσεις που διαμορφώνουν το μέλλον των πληρωμών και του εμπορίου. Εργαζόμαστε σκληρά με τους συνεργάτες μας για να βελτιώσουμε περαιτέρω το πρόγραμμα και να δώσουμε την ευκαιρία σε περισσότερες νέες εταιρείες fintech να αναπτυχθούν. Είμαστε χαρούμενοι που το Visa Innovation Program αναπτύσσεται στην ευρύτερη περιφέρεια, καθώς αυτό θα επιτρέψει περισσότερη ποικιλομορφία στις λύσεις και τις ευκαιρίες συνεργασίας που θα μπορούμε να προσφέρουμε στις τράπεζες-μέλη μας στην Ελλάδα.”, δήλωσε η Ανδριάνα Παππά, Επικεφαλής της Visa στην Ελλάδα.

«Καθώς το Visa Innovation Program επεκτείνεται και ωριμάζει, οι συμμετέχουσες νεοσύστατες επιχειρήσεις αποκτούν μεγαλύτερη πρόσβαση σε ευκαιρίες  που τους παρέχουν απεριόριστες δυνατότητες να μαθαίνουν, να δοκιμάζουν και να επικυρώνουν ιδέες με απαράμιλλη ταχύτητα, για να αναπτύξουν την επιχείρησή τους γρηγορότερα. Επιπλέον, το πρόγραμμα ενισχύει τη συνεργασία μεταξύ όλων των φορέων του τομέα, έχοντας ως αποτέλεσμα καλύτερα προϊόντα και υπηρεσίες και μεγαλύτερη αξία για τους πελάτες. Είμαστε πολύ περήφανοι για την ευκαιρία να συνεργαστούμε για αυτό το έργο με την Crowdpolicy που έχει επιτυχημένα υλοποίησει τους δύο πρώτους κύκλους του προγράμματος στην Ελλάδα. Ανυπομονούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για τον τρίτο κύκλο και να δούμε τις συνέργειες που θα επιφέρει.”, δήλωσε ο Daniel Tomov, Managing Partner της Eleven Ventures.

Πως μπορείτε να συμμετέχετε στο πρόγραμμα

Η πλατφόρμα για τη συμμετοχή στον 3ο Κύκλο του Visa Innovation Program θα παραμείνει ενεργοποιημένη έως τις 15 Απριλίου. Startups με ομάδες σε λειτουργία και προϊόντα ή λύσεις για την ενδυνάμωση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, τη διευκόλυνση νέων ροών πληρωμών, το σχεδιασμό μεθόδων πληρωμών επόμενης γενιάς ή την δημιουργία πιο έξυπνων πόλεων μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο visainnovationprogram.com

Προτιμήσεις απορρήτου
Όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας, ενδέχεται να αποθηκεύει πληροφορίες μέσω του προγράμματος περιήγησής σας από συγκεκριμένες υπηρεσίες, συνήθως με τη μορφή cookie. Εδώ μπορείτε να αλλάξετε τις προτιμήσεις απορρήτου σας. Λάβετε υπόψη ότι ο αποκλεισμός ορισμένων τύπων cookie μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας και στις υπηρεσίες που προσφέρουμε.