Scroll Top

Εύα Παρακεντάκη : 100 αυθεντικές κρητικές συνταγές | Νέο βιβλίο

Η Εύα, η γνήσια Κρητικιά μαγείρισσα που μας μαγειρεύει κάθε εβδομάδα από την εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη «Αλήθειες με την Ζήνα», έρχεται για να μας συστήσει τις αναμνήσεις των παιδικών της χρόνων με τις γεύσεις της γνήσιας ελληνικής και παραδοσιακής  κρητικής γεύσης.

Σε ένα μοναδικό βιβλίο τα μυστικά της Κρητικής μαγειρικής με απλές και αγνές συνταγές διαπνέοντας το μεράκι και την αγάπη της μαγείρισσας της Καρδιάς μας.

Η Εύα Παρακεντάκη γράφει και δημιουργεί μοναδικές συνταγές της κρητικής κουζίνας χρησιμοποιώντας γνήσια ελληνικά προϊόντα .

Η Κρητικιά μαγείρισσα μας προσφέρει απλόχερα 100 αυθεντικές συνταγές από τον αρχέγονο κρητικό τόπο. Η κρητική παράδοση στο μεγαλείο της. Λιτή και απλή! Με την μόνη διαφορά ότι η εκλεκτή πρώτη ύλη απλά αποθεώνεται! Μετουσιώνεται σε μία αμβροσία! 

Όλος αυτός ο πλούτος των γνώσεων που έχει αποκομίσει από την ενασχόληση της με την κρητική γευσιγνωσία, όλες αυτές οι μοναδικές εμπειρίες που έχει συγκεντρώσει από τις χιλιάδες γνωριμίες της κρητικής φιλοξενίας αποτυπώνονται για πάντα σε ένα μοναδικό βιβλίο ξεχειλισμένο από αγάπη και κρητική γαστρονομία! 

Ο ορισμός της διακριτής γεύσης βασικού χαρακτηριστικού της κρητικής μαγειρικής παράδοσης, η οποία διαμορφώθηκε από πληθυσμούς αγροτών και κτηνοτρόφων. Είναι σαφές ότι πρόκειται για μια κουζίνα με έντονο, μοναδικό χαρακτήρα. Μία Κρητική παράδοση που χαρακτηρίζεται από τα προϊόντα του τόπου, την εποχή και την περίσταση! Οι Κρητικοί αλλιώς μαγειρεύουν την άνοιξη, το καλοκαίρι και διαφορετικά το φθινόπωρο αλλά και το χειμώνα.

Όπως ο σημαντικότερος μουσουργός και συνθέτης Antonio Vivaldi αποδίδει μοναδικά μουσικά με το ομώνυμο έργο του τις «4 εποχές του χρόνου» σαν ένα διαγωνισμό ανάμεσα στην αρμονία και την επινόηση με πλήθος συναισθημάτων και εικόνων, έτσι και η κρητική πανδαισία μοιράζεται αρμονικά και έντεχνα στις 4 εποχές της Κρήτης.

Δημιουργός αυτή τη φορά είναι η αγαπημένη, Κρητικιά μαγείρισσα της καρδιάς μας, η EVA.

Κοπιάστε να την χαρούμε όλοι μαζί: Μαγικοί λυράρηδες, απανωτά κεράσματα με ρακές σε τοπικούς καφενέδες συνοδεία μαντινάδων για την αγέρωχη λεβεντιά, μαγικές αυλές που προσφέρουν στους περαστικούς, ποικιλία γεύσεων, χρωμάτων και αρωμάτων που πηγάζουν από τα έγκατα αυτού του ευλογημένου χώματος.

Πάρτε μία μυρωδιά: Αυγά με στάκα, πηχτόγαλο πλάι στο ντάκο, φουριάρικα κατσίκια, ολόφρεσκο μπαρμπούνι σαβόρο, ντόπιο γουρουνάκι με βότανα το γνώστο της βοτανάτο, βλίτα τσιγαριαστά, αντικρυστό, συμπεθεριό, χορτοκαλίτσουνα μοσχομυριστά, σφακιανόπιτες, λυχναράκια καστρινά και πολλά, πολλά άλλα υπέροχα εδέσματα που θα μας χαρίσει η EVA μας με απόλυτο σεβασμό στην ιστορία και στην τοπική κουλτούρα και με την ελπίδα να μεταλαμπαδέψει την αγάπη της για την Κρήτη και τους γαστρονομικούς θησαυρούς της σε όλους και σε όλες.

Αυτοί οι εκλεκτοί, «γευστικοί» πίνακες «ζωγραφιστο-μαγειρεμένοι» μοναδικά, μοιρασμένοι επάξια και ισάξια στις 4 εποχές όπως τους αξίζει.

Θα έχουμε την ευκαιρία να τους ανταμώσουμε γραμμένους με ανεξίτηλο μελάνι σε κάμποσες σελίδες βουτηγμένες στο αλεύρι και στη ζάχαρη, τον Σεπτέμβριο από τις Εκδόσεις CREAMY W Publications

Κοντοζυγώνει η αντάμωση..

Προτιμήσεις απορρήτου
Όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας, ενδέχεται να αποθηκεύει πληροφορίες μέσω του προγράμματος περιήγησής σας από συγκεκριμένες υπηρεσίες, συνήθως με τη μορφή cookie. Εδώ μπορείτε να αλλάξετε τις προτιμήσεις απορρήτου σας. Λάβετε υπόψη ότι ο αποκλεισμός ορισμένων τύπων cookie μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας και στις υπηρεσίες που προσφέρουμε.