Scroll Top

‘Μηχανισμός των Αντικυθήρων – Το Μαγικό Ταξίδι” του Κωστή Στήκα

Η Σοφία, η Μυρτώ και ο Ηλίας απολαμβάνουν τις χαρές του καλοκαιριού στο νησί της Σύμης, ζώντας μαγικές στιγμές και ανακαλύπτοντας τον υπέροχο κόσμο του Μηχανισμού των Αντικυθήρων, του πρώτου υπολογιστή της Ανθρωπότητας.

Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων δεν είναι απλά άλλο ένα σημαντικό αρχαιολογικό εύρημα, αλλά το απόλυτο διεθνές σύμβολο της Καινοτομίας, ο μεγαλύτερος πολλαπλασιαστής της αγάπης των παιδιών στις αρχές και στις αξίες του Πολιτισμού μας, αλλά και της αγάπης στα Μαθηματικά, στη Φυσική, στη Χημεία, στην Αστρονομία, στη Μηχανική, στη Φιλοσοφία, στιςν Επιστήμες, στην Αρχαία Ελληνική Τεχνολογία.

Το παιδικό βιβλίο Μηχανισμός των Αντικυθήρων – Το Μαγικό Ταξίδι σύμφωνα με τη γνώμη σημαντικών ανθρώπων του πνεύματος, των γραμμάτων και των επιστημών είναι ένα εντελώς πρωτότυπο, ιδιαίτερα σημαντικό παιδικό βιβλίο με υπέροχη εικονογράφηση της Σοφίας Στήκα, το οποίο διαπνέεται από την αγάπη στην καινοτομία και τις πολιτιστικές αξίες, ενώ ξεδιπλώνει μπροστά στα μάτια των παιδιών τον υπέροχο κόσμο της αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας και του Ελληνικού Πολιτισμού, αλλά και τις Επιστήμες συνδέοντάς τα με τη ζωή τους σήμερα με πολύ γοητευτικό και ουσιαστικό τρόπο.

Προσωπικό όραμα του συγγραφέα του, Κωστή Στήκα, ο οποίος έχει βραβευτεί από την Ακαδημία Αθηνών για το βιβλίο του, Μηχανισμός των Αντικυθήρων – Οι Ερευνητές Ξεκλειδώνουν Τα Μυστικά Του Αρχαιότερου Μηχανικού Σύμπαντος, είναι να μοιραστεί με όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά γίνεται τη σκέψη ότι η αγάπη στην καινοτομία και η προσπάθεια του ανθρώπου να πραγματοποιήσει το απραγματοποίητο δίνουν νόημα στη ζωή μας και οδηγούν τον άνθρωπο στην ευτυχία.

Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές που τα παιδιά μας έχουν στα χέρια τους καθημερινά, αποκτούν μια εντελώς νέα διάσταση, ως απόγονοι πλέον του Μηχανισμού των Αντικυθήρων και συνδέονται όχι πια με τον κίνδυνο, όπως συνήθως γίνεται, αλλά με τον πρώτο υπολογιστή της Ιστορίας, τις αξίες του Ελληνικού Πολιτισμού, τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τη δυνατότητα να δεις τον έναστρο ουρανό και τη θέση των αστεριών σήμερα το βράδυ, να αγαπήσεις τα Μαθηματικά, τη Φυσική, τη Χημεία, την Αστρονομία, τη Μηχανική, τις Επιστήμες.

Όλα τα παραπάνω συντελούνται με φόντο τις ελληνικές θάλασσες και τη ναυτοσύνη με τις οποίες είναι άρρηκτα συνδεδεμένος ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων, αλλά και με τις αξέχαστες διακοπές στα Ελληνικά νησιά.

Όλες οι εικόνες του βιβλίου που αφορούν αστρονομικά θέματα (πανοραμικό τετρασέλιδο πλάτους 95εκ., ηλιακή έκλειψη κ.λπ.) έχουν πραγματοποιηθεί με τη συμβολή του Αστροφυσικού κ. Διονύση Σιμόπουλου.

Το βιβλίο συμπεριλαμβάνει επίσης ένα εκπαιδευτικό παράρτημα με εικόνες από τα σημαντικότερα ευρήματα του Ναυαγίου των Αντικυθήρων, την πλήρη ιστορία του Ναυαγίου, μια αναλυτική παρουσίαση των ενδείξεων και λειτουργιών του Μηχανισμού των Αντικυθήρων, ένα Χρονολόγιο με τις σημαντικότερες ημερομηνίες γύρω από το θέμα, 20 ερωτήσεις γνώσεων πολλαπλών επιλογών με απαντήσεις, μια συνταγή για παραδοσιακά βουτυρένια κουλουράκια Σύμης αλλά και την σύνδεσή τους με το νησί, οδηγίες για το πώς κατασκευάζουμε ένα χάρτινο καραβάκι και δυο δισέλιδες εικόνες του βιβλίου για να τις χρωματίσουν τα παιδιά.

Το βιβλίο διατίθεται σε όλα τα βιβλιοπωλεία στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε το animated video του βιβλίου με μουσική που συνέθεσε και ερμηνεύει ειδικά για την περίσταση ο Κορυφαίος Α’ στο βιολοντσέλο της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, Δημήτρης Γούζιος :

Προτιμήσεις απορρήτου
Όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας, ενδέχεται να αποθηκεύει πληροφορίες μέσω του προγράμματος περιήγησής σας από συγκεκριμένες υπηρεσίες, συνήθως με τη μορφή cookie. Εδώ μπορείτε να αλλάξετε τις προτιμήσεις απορρήτου σας. Λάβετε υπόψη ότι ο αποκλεισμός ορισμένων τύπων cookie μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας και στις υπηρεσίες που προσφέρουμε.