Scroll Top

Η Αργυρένια Πελεκάνου παρουσίασε το πρώτο της βιβλίο «Πες τα ψυχή μου» «μοιράζοντας» μοναδικά συναισθήματα!

Την Παρασκευή που μας πέρασε, μια μέρα ζεστή, στον όμορφο χώρο του Cafe Νανά μέσα στα δέντρα και στο πράσινο έγινε μια παρουσίαση βιβλίου πολύ διαφορετική από τις άλλες. Η Αργυρένια Πελακάνου η συγγραφέας του βιβλίου της «Πες τα ψυχή μου» εκδόσεις Αγγελάκη μας έδωσε την ευκαιρία να αντιληφθούμε σε ένα βαθύτερο επίπεδο, πολλές διαφορετικές πτυχές του μυθιστορήματος, αλλά και της ίδιας, τις οποίες και θα μοιραστούμε μαζί σας.

Φίλοι και γνωστοί από όλους τους χώρους ήταν εκεί για να μοιραστούν αυτή την ιδιαίτερη βραδιά και την χαρά της δημοσίευσης του πρώτου της βιβλίου.

Η Αργυρένια Πελεκάνου στο μυθιστόρημα της αυτό, αποτυπώνει με έναν γεμάτο φαντασία δημιουργικότητα και αμεσότητα, τρόπο βιώματα και εμπειρίες, που απέκτησε, καθ’ όλη την διάρκεια της ζωής της.

Όσα η ίδια εξιστορεί, βασίζονται σε αληθινά συμβάντα, γεγονός που προσδίδει μία τελείως διαφορετική διάσταση, μία πιο προσωπική αίσθηση , στο σύγγραμμα αυτό.

Βασικός σκοπός του βιβλίου αυτού , όπως η ίδια τόνισε, είναι η γεφύρωση του χάσματος μεταξύ συγγραφέα και αναγνώστη. Η περιγραφή των πολλών και διαφορετικών γεγονότων της γεμάτης ζωής της , δημιουργεί το πλέον ιδανικό και εύφορο έδαφος , ώστε ο αναγνώστης να νιώσει ταύτιση με όσα διαβάζει και επίσης έδωσε την δυνατότητα να σκεφτεί ο αναγνώστης την δύναμη του καλού που υπερνικά πάντα. Κύριο μέλημα, είναι η υποστήριξη των συναισθημάτων και έκφραση τους μέσω του βιβλίου αυτού , δείχνοντας πως , στην πραγματικότητα, ακόμα και αν οι καταστάσεις που ενδεχομένως έχουμε βιώσει , δεν είναι ίδιες μεταξύ τους, τα συναισθήματα που έχουν αναδυθεί από αυτές είναι όχι μόνο αληθινά , αλλά και κοινά .

Η απόφαση της να δημοσιεύσει το μυθιστόρημα της, να δώσει στον κόσμο ένα έργο που μόνο θα γαληνέψει τη ψυχή του, προέκυψε στην πορεία. Ήταν φανερό στην ίδια, πλέον και σε εμάς, χάρη σε εκείνη, πως η ανάγκη των ανθρώπων για ταύτιση ως προς τα συναισθήματα, με κάποιον άλλον , είναι μεγάλη.

Η Αργυρένια Πελεκάνου χάρισε σε όλους μας το δώρο της δυνατότητας της ταύτισης, της αίσθησης της αλληλεγγύης και της συμπόνιας ως προς τον συνάνθρωπό μας. Μέσω του μυθιστορήματός της, έδειξε μεταξύ άλλων, πόσο ανθρώπινοι είμαστε όλοι οι άνθρωποι, πράγμα που ξεχνιέται στις μέρες μας. Ξεχνάμε να θυμηθούμε πως όλοι παλεύουμε μάχες κρυφές, πως όλοι νιώθουμε πολλές φορές ακριβώς το ίδιο συναίσθημα.

Για όλους αυτούς τους λόγους, συστήνουμε ανεπιφύλακτα το μυθιστόρημα της Αργυρένιας Πελεκάνου «Πες τα ψυχή μου» εκδόσεις Αγγελάκη, για να σε συνοδεύσει αυτό το καλοκαίρι.

Οι άνθρωποι που μίλησαν για το βιβλίο της είναι: η Άννα Κοντολέων, η Αργυρώ Λιοδήμου, η Θάνια Ιορδανίδου και η Τάνια Νικολοπούλου.

Βιογραφικό της συγγραφέως :

Η Νικολέττα Λέκκα, είναι συγγραφέας 5 βιβλίων για παιδιά και ενήλικες, διεθνής μακρο-οικονομολόγος με διδακτορικό στα οικονομικά, δημοσιογράφος και επιχειρηματίας. Με σεβασμό στις δυνατές ιστορίες ίδρυσε τις εκδόσεις ΓΕΛΛΑΣ και δημιούργησε το Να Μου Γελλάς (www.namougellas.com). Μια πρωτότυπη ιδέα μέσω της οποίας ο αναγνώστης αποκτά πρόσβαση σε λογοτεχνικές ιστορίες που θα αγαπήσει και έχει την ευκαιρία να ζήσει ξεχωριστές εμπειρίες με ανθρώπους που θαυμάζει. Ένα στέκι που θα αγαπάς και θα θες να επιστρέφεις.

Από τις εκδόσεις ΓΕΛΛΑΣ κυκλοφορεί επίσης η ιστορία για μεγάλους της Νικολέττας Λέκκα: «Ουράνια τόξα, τότε και τώρα» και τα παραμύθια για παιδιά: «Ι-δανικά Όνειρα», «Το ταξίδι της ζωής μας» και «Το κλειδί της Ευτυχίας».

Προτιμήσεις απορρήτου
Όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας, ενδέχεται να αποθηκεύει πληροφορίες μέσω του προγράμματος περιήγησής σας από συγκεκριμένες υπηρεσίες, συνήθως με τη μορφή cookie. Εδώ μπορείτε να αλλάξετε τις προτιμήσεις απορρήτου σας. Λάβετε υπόψη ότι ο αποκλεισμός ορισμένων τύπων cookie μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας και στις υπηρεσίες που προσφέρουμε.